Objektívna zodpovednosť ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Objektívna zodpovednosť ?

Príspevok od používateľa wladas »

begbeee napísal:...aj keď nie veľmi spravodlivé.
bolo to miesto kde si skoro vobec nikoho neohrozoval? lenze to je pri 99% merani rychlosti :)

James13579 napísal:chcem sa vas spytat ze keby ma odfotilo auto s radarom, tak za kolko dni by prisla pokuta domov? dakujem
este to doplnim citaciou dvoch trefnych prispevkov na SMEcku
Policajti ručne priraďujú EČV vozidiel? Tak to im prajem veľa šťastia. Predpokladajme 100ks radarov, 10 000 prejazdov na jeden radar za 24h a 5% priestupkov. To je 500 priestupkov na jeden radar a teda 50 000 priestupkov za 24h za 100 ks radarov. Myslím si, že v maxime sa môže venovať 50 policajtov za celú republiku ručnému priraďovaniu EČV. Ak predpokladáme, že jeden policajt je schopný vyriešiť 40 priestupokov denne (myslím si, že tu silne preháňam), tak 50 policajtov ich vyrieši 2000, čiže pokrývajú úžasné 4% priestupkov. Automatika im ale vôbec nepomôže. Veď plány hovorili svojho času až o 300ks radarov. Tu si vezmem na pomoc štatistiku mestskej polície v Prahe, ktorá v tomto meste takéto zariadenia prevádzkuje. Priemerný počet prejazdov za 24h je 28 700. Priestupkovosť je 5%. Aplikácia týchto čísel na naše podmienky (300 radarov) znamená 430 500 priestupkov denne! Ak teraz jedna tretina vodičov nahlási na políciu nejaký nezmysel, typu že šoféroval nejaký José z Venezuely, policajti si toto budú musieť ručne preverovať. To znamená denne preveriť 143 500 priestupkov. Ale oni vedia vyriešiť denne iba 2000. Po dvanástich mesiacoch tak bude na stole vyriešených 730 000 priestupkov a nevyriešených 51 647 500 priestupkov. A to dámy a páni je čistý kolaps systému. Policajti ešte ani len netušia do čoho šlapli, pretože ak budú občania úmyselne nahlasovať nezmyselné údaje osoby, ktorá šoférovala, (tak ako sa to robí v Čechách úspešne už celé roky) policajti to nemôžu len tak odmietnuť. Musia dokázať, že taká osoba neexistuje / nešoférovala. A na vyriešenie priestupku majú celé dva roky, avšak v tomto systéme je aj desať rokov málo. Od začiatku dokonca je to jeden absolútne hlúpy zákon, ktorý nerieši nič, iba to že policajtom sa už nechce stáť za radarom ale radšej chcú sedieť na zadku v prekúrených kanceláriách. Nehovoriac o tom, že zákon fakticky presadzuje prezumpciu viny. V celej záležitosti nejde o nič iné, než o otvorené hrabanie peňazí.
Vraj pri TN testovali na D1 radar, nastavili nad 140 km/h a mali za den 900 priestupkov a zrazu dumali, ako oni len poslu 900 obalok, kto im to spracuje, olepi, vyhodnoti, skontroluje, zanesie na postu.. a tak to aspon docasne vzdali :)))
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...mňa tiež dva krát namerali na rôznych miestach a tiež nikdy nič neprišlo...
James13579
Star
Star

Príspevok od používateľa James13579 »

kedze neposielaju pokuty za rychlost domov takze ani za ine priestupky neposielaju domov co su vypisane v objektivnej zodpovednost zachytene radaromi? napr. zakaz predchadzania, nezastavenie na stopke, nedanie prednosti ak taka existuje. Dakujem
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Neposielajú nič, čo zachytil automatický radar.

Dokonca by som povedal, že automatické radary nič okrem rýchlosti nesnímajú. A akonáhle ťa natočia priamo príslušníci, tak väčšinou ťa zastavia priamo na mieste. Inak si v pohode (zatiaľ).
James13579
Star
Star

co su napriklad tie radary ze je auto s radarom a o par metrov zastavuju, ked ho nezastavia tak s tym uz nic nerobia? len to chcem vediet
melonSVK
King
King

Na 99% nie. Jedine že by to bol policajt, ktorý ťa spozná že mu pígluješ ženu, dá si tú prácu hľadať ťa v databáze, vypisovať ti pokutu a ostatné papierovačky, dať to do obálky a poslať ti to. Legislatívne to spraviť môže, prakticky je to takmer nezrealizovateľné.
wladas
Redeemer
Redeemer

99,999% :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Niekde bol clanok kde sa vyjadroval pol. hovorca ze PZSR nieje na zasielanie pokut domov technicky vybavena najskor do roku 2017 to mozne nebude.
Na druhu stranu, posledne co ma namerali ma namerala fabia z protismeru a odstavil ma panecek o cca kilometer dalej, medzi nami bolo asi 5 odbociek tak som sa ho pytal ze co ak by som niekam odbocil a povedal mi, ze by mi vypisal predvolanku domov...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hegy: je dost mozne, ze to len tak trepol, aby sa nepovedalo :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

ono... praveze to je jedine co mozu urobit, cely proces urobit manualne
James13579
Star
Star

ked by to nahodou urobili manualne, neviem ci to robili v minulosti, kolko trvala cesta pokuty domov kym by prisla? :D
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

neries to, je to myslim ze extremny pripad, ktory sa este nestal alebo stal tak zriedako ze o tom vela ludi nevie...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

james: uz ma tu vytacas tymi prispevkami... 10x si sa spytal to iste... a ak by si z toho odpoved na tu Tvoju 10x dookola pokladanu otazku nenasiel, nie je to uplne jedno? pokuta pride, zaplatit musis, pokuta nepride, neplatis nic... tak uz s tym daj pokoj, prosim Ta...
wladas
Redeemer
Redeemer

Nech zavola na PZ o opyta sa ich ci budu posielat pokutu :lol:
James13579
Star
Star

za aky cas zvykne prist pokuta domov?
wladas
Redeemer
Redeemer

Premlcanie je az trojmesacne. Opravte ma ak sa mylim.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak dobre pamätám, písali, že pokuta príde do 60 dní. Už ste sa niekto s týmto stretol? Prišla už Vám už nejaká taká pokuta? :)
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Zatiaľ nepoznám nikoho, ale tiež čakám lebo som išiel asi o 20 km viac na 50. Ale stále dúfam, že ešte iba nastavovali ten prístroj, lebo nikoho nezastavovali a určite som nebol jediný čo išiel tade rýchlo.
melonSVK
King
King

Ak to mali klasickú trojnožku, tak tá myslím nedokáže sama fotiť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

melonSVK: Dokaze. Trebars Ramer-7, AD9 a Ramer 10: "Constant ON radar vyžaruje elektormagnetické žiarenie nepretržite počas celej doby, kedy je aktívny a to bez ohľadu na to, či v danom okamihu prebieha meranie rýchlosti nejakého vozidla alebo nie. Radar čaká kým sa do meracieho kuželu dostane nejaké vozidlo a následne mu automaticky bez priameho zásahu obsluhy zmeria rýchlosť." Alebo tiez najcastejsie pouzivane zariadenie LTI 20-20 UltraLyte Micro Digi-Cam: "manuálny alebo automatický mód" ;)
Napísať odpoveď