Telekom - Chytry balik (Magio)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

Telekom - Chytry balik (Magio)

Príspevok od používateľa ktozesomja »

Zavolali mi z Telekomu s ponukou na chytry balik (pevna linka + magio TV + internet) za dobru cenu. Ale chcel by som sa spytat niekoho, kto ma hlavne Magio a internet, ze ako to funguje.

1. Viem, ze Magio Box ide do routra cez LAN kabel. Cize ta Magio televizia ide vlastne cez internet ? Takze mozem ocakavat, ze mi pojde pomalsie internet, kvoli Magiu ? Alebo nie ?

2. Mate niekto Magio aj na 2 televizory ? Ako je prepojeny Magio Box s dalsim Magio boxom ? Cez aky kabel ? Lebo jeden TV mame na prizemi a druhy na poschodi v dome. Takze neviem ako by som to poriesil co sa tyka kabelaze.
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Telekom - Chytry balik (Magio)

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ja mám magio aj internet. Ale ja to mám cez optiku takže žiadne spomalenia nepociťujem.
Cez pevnú linka jedna TV + internet úplne v pohode.
Pripojenie 2 boxov sa rieši tak že si natiahneš ďalší kábel z routru. Máš tam 4x LAN porty takže 2 použiješ na boxy.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

1. Internet nemá s TV nič spoločné. Môžeš pozerať HD kanál na TV a net ti pôjde bez akýchkoľvek obmedzení.
2. Nemáme dva Magio boxy, ale v routri, ktorý sme dostali k Magiu (DrayTek Vigor 2700VGST) sú 4 LAN porty. Jeden port mám ja (net), druhý port má brat (net), v treťom porte je TV, ktoré mám v izbe a štvrtý port je voľný. Čiže ak by si mal dva TV, každý by bol zapojený zvlášť. Mal by si dva Magio boxy. Tam je akurát tuším potom obmedzenie, že ak by si nahrával HD program na jednom Magio boxe, tak na druhom by sa iný HD kanál nedal pozerať.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

rados Nesuhlasim s hned 1.bodom
Mame 2 Magio boxy a ak su pustene obidve a este ak na jednom z nich ide HD kanal tak z 5 Mbit mam maximalne tak 3 Mbit...
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

No, tak to je potom rôzne. Ja keď pozerám HD kanál, net mi ide rovnako rýchlo, ako keď nepozerám TV.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ak pojdes cez optiku nemas ziadny problem, pri dsl to moze blbnut napr. pri torrentoch a maximalnej rychlosti zvykne TV "kockovat" a sekat. Zalezi asi aj od vytazenosti liniek v tvojom okoli. U nas pravidelne v nedelu, ked su vsetci doma, byvaju problemy.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Kazdopadne,ak si to objednas technik ti najprv pride zmerat linku v akom stave je a ci to utiahne.
Nam este pred 2 mesiacmi TV kockovala,net isiel strane pomaly,technik sa na to pozrel a vymenili nam stupackovy kabel,odvtedy ani jeden problem.
Ak pocitas iba s jednym boxom,tak problemy necakaj,ale dva boxy uz dokazu narobit problemy v zavislosti v stave linky...
Kazdopadne,musim povedat,ze Magio mame uz 4.rok a od Decembra 2013 Telekom aktualizoval firmware a uz to nie to co byvalo,rychlost systemu je znacne horsia a cele to je take menej prehladne,najmä archiv.A pritom velmi dobrym firmwerom bolo Magio NAD ostatnymi providermi,najmä Orange-om
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

Nemam optiku. Mam VDSL 20/2 ... to by mohlo stacit na bezproblemovy chod aj dvoch magio boxov, ci nie ?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Teraz som skúšal aké nároky majú HD programy na prenos.
Joj- sledovanie filmu v HD kvalite 13 Mb/s. V SD kvalite 1-4 Mb/s
Na Markíze šla nejaká upútavka v HD 6-9 Mb/s
Povedal by som že pri tvojich 20Mb/s sledovanie v SD kvalite aj na dvoch boxoch + internet v pohode.
Ale keď si zapneš na oboch HD kanál môže to spôsobiť zamrznutie prípadne kockovanie.
Ale ja mám taký pocit že vždy tá linka zvládne trochu viac ako maš garantované.
To znamená že keď máš 20Mb/s internet a linka zvládne 30Mb/s tak TV používa práve to čo máš nad 20Mb/s aby si sa čo najviac priblížil internetom ku garantovaných 20Mb/s. Ale to je len môj dohad.
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

Vďaka. A to či chcem pozerať niečo v HD alebo nie, to sa dá vybrať ? Alebo to závisí od toho ako vysielajú ?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Mas akokeby dve markizy, jednu HD a jednu SD a je na tebe, na ktoru si prepnes.
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

Aha, toto som chcel vediet, dakujem.
Napísať odpoveď