Zákaz sťahovania v EU

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákaz sťahovanie v EU

Príspevok od používateľa gogo956 »

avijja
situacia je jasna,pokial si niekto ale mysli ze sa nemoze mu nic stat tak moze byt raz velmi prekvapeny. Ak ma niekto taku odvahu,ze si cez pripojenie ktore ma nahlasene na seba stiahne napr 10filmov,tak ak mu na to pridu tak to bude poriadne draha zabava..Ale uz dlhodobo bolo jasne ze to nakoniec dopadne takto prisne co sa autorskych zakonov tyka-filmovym producentom ide o prilis velke peniaze.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Chcel by som vediet ako si vypocitavaju tu stratu, si myslia ze kazdy kto nieco stiahne by si kupil DVD alebo siel do kina... :icecream:

//btw. ked klesne sledovanost nejakeho serialu, tak klesne aj predaj reklamnych predmetov ktore s nim suvisia, to nauctuju potom komu?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Sice je to o OT ale filmovy producenti ziskaju naviac mizive percento, dokonca by som sa ani necudoval keby im zacali kvoli tomu zisky klesat.
Ide o to, ze nieje system kde by si si pohodlne kupil film. A nehovoriac o tom ze vacsina si to proste nekukne vobec lebo na to nema penaze.
A taktiez vela ludi si stahuje veci kvoli vyskusaniu a pri spokojnosti ju zakupia.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Co tak vyuzit nejaku subscribtion based VPN + Netflix/Torrent?
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

ktozesomja napísal:Keď už je to tu, viete odporučiť nejakú dobrú službu kde sa dá aspoň tá hudba počúvať zadarmo ? Taký Soundcloud, Grooveshark, Spotify ... čo je lepšie ? A je to legálne ?
ja počúvam cez Spotify, občas je tam nejaká tá reklama ale hlavne že to je legálne :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ak by sme mali ist do extremu, musis si najst VPN co nedrzi login a najlepsie platit to cez bitcoin alebo inu kryptomenu. Po chvilke hladania sa najdu aj ine sposoby ako Peerblock alebo BT guard.. Naozaj neverim, ze na slovensku sa najblizsich 5rokov nieco zmeni, preboha ved uz asi 3 roky nevedia domov poslat pokutu z radaru, chcel by som vediet ako chcu chytat ludi za torrenty.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

a pozerat cez proxy na netflixe?
teda, tu v UK to ma byt hustejsie, ale nemam dak dobry net aby som mohl pocuvat spotify, takze netflix nehrozi uz vobec. ale ten mi pride ako riesenie. len sa neviem preklikat ku ponuke filmov a serialov.
lebo 6 libier na mesiac je menej ako hodina prace, takze ziadny velky deal...
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

asi tak, su specialne vpnky urcene na streamovanie videa, samozrejme ze nejakych 15 eur mesacne nie je problem
jackb
Redeemer
Redeemer

po stvrtku som sa tym zaoberal blog venujuci sa netflixu vo francuzsku s britskym uctom linkuje aspon na dva proxy... a sice sa do toho nevyznam, ale ked to ide vo francuzsku, malo by to ist aj globalne. ale mozem sa mylit.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

viem ze cez nejaky plugin do chrome som vedel sledovat netflix v pohode na nejakom leaknutom ucte ktory sharovalo niekolko desiatok ludi ..
jackb
Redeemer
Redeemer

to by bolo fajn, len to neviem uplne presne dogooglit...
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

vladenko007 napísal:

čooooo? tak to trošku prehnali. Ako k tej sume vôbec došli?
no tam islo o to ze cez torrenty nie len stahujes, ale aj seedujes, takze ono vlastne samotne stahovanie je sice nelegalne, ale rozsirovanie je este horsie (ako pri drogach).
No a vedia zistit ze kolko ludi si z tvojho PC stiahlo tie roztriestene fragmenty suboru, a na zaklade toho to vypocitali. A kedze sa jednalo o daky novy diel serialu (fakt neviem presne nazov) tak to od neho vela ludi sosalo...

Cize ja som napr s torrentami skoncil, ale obcas nieco stiahnut zo serveru typu rapidshare - to neprestanem.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

a ked mas na torrentoch zakazane seedovanie co potom? by ma zaujimalo
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Na slovensku bol celkom problem pokutovat majitela auta na zaklade SPZ. Ako chcu pokutovat ludi na zaklade IPcky ? Kto to stahoval, ja , moja zena , dieta ? A kto je vlastne majitel pocitaca.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

kto to sťahoval nikoho nezaujíma, rovnako ako nikoho nezaujíma kto šoféroval auto. Pokutu dostane ten, na koho je internet (auto) písaný. Že máš voľnú wifi a susedia ti chodia na net je tvoj problém, rovnako ako keď si necháš otvorené auto aj s klučikmi aby sa ti mohol v aute hocikto voziť. Máš si ho vo vlastnom záujme zabezpečiť.
Kto je majiteľ počítača je úplne bezpredmetné. V tom zákone ide o sťahovanie.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Dobre, ale to, ze nikoho nezaujima kto soferuje auto, tak to plati teraz chvilku a bol s tym celkom problem na slovensku, nie ? Plati to takto jednoznacne aj pri IP?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

neviem o tom že by s tým bol problém. Prakticky hneď po schválení toho zákonu to bolo aj v praxi. Platí to chvíľku, lebo len nedávno to tak uzákonili.

s IP je to niekedy dosť zložité, lebo za jednou IP môže byť celá obrovská sieť stoviek počítačov, a teda tisícov užívateľov. A majiteľ takej siete nemôže jednoducho zablokovať všetky porty. Takže hlavne vo firmách vidím problém. V domácnostiach je to celkom jednoznačné a ľahko zistiteľné / dokázateľné. Vo firmách by to vyžadovalo asi nejaké logovanie ktorý zamestnanec robil na tom počítači, aby si to vedela firma od neho vymáhať. Aj tak by ale pokuta asi prišla firme ako takej, lebo je to ich prípojka.
A ešte vidím problém v komunikácii vyšetrovateľov s ISP ktorí tie údaje o klientovi nemôžu poskytnúť, lebo platí zákon o ochrane osobných údajov. Tak sa tu bijú dva zákony, a polícia teda musí prísť so súdnym rozhodnutím. Otázne je, či ho získajú kvôli nejakému jednému stiahnutému filmu. Či sa tým súd bude chceť zaoberať a podobne. Myslím si, že ten zákon má skôr funkciu strašenia, ale reálne to bude mizivé percento odsúdených. Rovnako ako to je nelegálnym sw. Každý ho spokojne používa, a ak odsúdia niekoho tak sú to obrovské firmy a nie nejaké malé rybky.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Chcelo by to presný výklad toho nového zákona. Nejakého právnika čo sa v tom vyzná. Prípadne nech pozrie či tam sú nejaké medzery ktoré sa dá obísť aby to bolo všetko v poriadku.
Lebo keby len šlo o to aby som to nešíril ďalej bolo by to fajn.
A tiež by ma zaujímalo keď sa pripojím na nejakú free wifi a stiahnem niečo ako sa to bude riešiť.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

vladenko007 - 100 pravnikov = 100 vyhladov ;)
Napísať odpoveď