Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Ja mam pocit, ze vetcina veriacih su odthrnuty od realneho zivota, alebo zatvarju oci pred vstekym co im do ich vieri nesedi.
Obcas ma doslova sokuju ich nazory, akoby nikdy nevideli co je to bolest, alebo zlo, dokonca jedna kamoska nevedela ani co je predohra.
Vzdelanie povazuju za zlo (napr human body) a cokolvek povazuju za egoisticke.
Obcas ma doslova sokuju ich nazory, akoby nikdy nevideli co je to bolest, alebo zlo, dokonca jedna kamoska nevedela ani co je predohra.
prečo tu máme deti trpiace ťažkými chorobami a telesnými vadami. Fakt ma zaujíma toto vysvetlenie, možno spálim všetky knihy o genetike, ktoré mám a uverím. (pure sarcasm)
nedostatok a prebytok ludi zblizuje ... na zaklade pomoci a potreby pomoci sa clovek stava lepsim ... keby sme boli dokolnaly a mali by sme vsetko boli by sme sami ... staci si porovnat 20 rokov dozadu ... ludia boli ovela biednejsi a mali toho malo a viac sa potrebovali a boli k sebe lepsi ... boli viac empaticky ... viac sa rozpravali ...
najvacsia telesna vada je ked postihnute dieta neprime okolie ... vsetky ostatne problemy sa daju prekonat.... lebo aj postihnuty vedia byt stastny a mnoho krat stastnejsi ako zdravy...
naco ti je vsetko co mas keby si lasky nemal ... bol by si len prach vyhodeny na cestu .... vo svojich potrebacch a v ich uspokojvani clovek citi velkost obeti a je ochotny sa obetaovat ... lasku piimat a lasku davat ... nic nie je pre cirkev horsie ako blahobit ... ludia ktory maju "vsetko" nepotrebuju boha ani v neho neveria ... pokial jedneho dna neprecitnu prazdnotu ktoru ziju... nic cirkvi viac nesvedci ako kriz .... lebo v nom je laska a v nom ludia rastu ...
staci nahliadnut do dejin .. ked mala cirkev moc a peniaze vtedy boli najvacsie preslapy cirkvi .... a poskvrnu z toho obdobia si nesie dodnes ...
ked bola cirkevnajviac utlacana vtedy sa rodili velky ludia ... lebo vytrvvali len ckutocne veraici srdcom ... a nie koli prospechu...
nedostatok a prebytok ludi zblizuje ... na zaklade pomoci a potreby pomoci sa clovek stava lepsim ... keby sme boli dokolnaly a mali by sme vsetko boli by sme sami ... staci si porovnat 20 rokov dozadu ... ludia boli ovela biednejsi a mali toho malo a viac sa potrebovali a boli k sebe lepsi ... boli viac empaticky ... viac sa rozpravali ...
najvacsia telesna vada je ked postihnute dieta neprime okolie ... vsetky ostatne problemy sa daju prekonat.... lebo aj postihnuty vedia byt stastny a mnoho krat stastnejsi ako zdravy...
naco ti je vsetko co mas keby si lasky nemal ... bol by si len prach vyhodeny na cestu .... vo svojich potrebacch a v ich uspokojvani clovek citi velkost obeti a je ochotny sa obetaovat ... lasku piimat a lasku davat ... nic nie je pre cirkev horsie ako blahobit ... ludia ktory maju "vsetko" nepotrebuju boha ani v neho neveria ... pokial jedneho dna neprecitnu prazdnotu ktoru ziju... nic cirkvi viac nesvedci ako kriz .... lebo v nom je laska a v nom ludia rastu ...
staci nahliadnut do dejin .. ked mala cirkev moc a peniaze vtedy boli najvacsie preslapy cirkvi .... a poskvrnu z toho obdobia si nesie dodnes ...
ked bola cirkevnajviac utlacana vtedy sa rodili velky ludia ... lebo vytrvvali len ckutocne veraici srdcom ... a nie koli prospechu...
-
audiotrack
VIP
inak povedané - choré deti nám sem posiela boh, aby sme si boli bližší a empatickejší navzájom? To ako vážne? Prečo tie choroby nehodí na starých alebo aspoň dospelých. Prečo majú trpieť deti čo za nič nemôžu?
to že boli pred 20 rokmi ľudia lepší a viac sa rozprávali je dôsledok doby, nie spoločenského zaradenia. Nebol facebook, smsky, whatsup, viber, dokonca ani telefon nemal každý. Tak jasné že sa stretávali a rozprávali. A či boli k sebe lepší sa nedá merať, tak je to iba tvrdenie ktoré nemáš podložené žiadnou štúdiou.
to že boli pred 20 rokmi ľudia lepší a viac sa rozprávali je dôsledok doby, nie spoločenského zaradenia. Nebol facebook, smsky, whatsup, viber, dokonca ani telefon nemal každý. Tak jasné že sa stretávali a rozprávali. A či boli k sebe lepší sa nedá merať, tak je to iba tvrdenie ktoré nemáš podložené žiadnou štúdiou.
nemyslim si ze su odtrhnuti od relaity ... tu je asi najvystiznejsi citat z pisma je to trochu dlhe ale bez gramatickych chyb ((ctrl +c)harrison314 napísal:Ja mam pocit, ze vetcina veriacih su odthrnuty od realneho zivota, alebo zatvarju oci pred vstekym co im do ich vieri nesedi.
18 Veď slovo o kríži je bláznovstvom pre tých, čo sú na ceste k záhube, nám však, ktorí smerujeme k spáse, je Božou mocou. 19 Veď je napísané: Zmarím múdrosť múdrych a rozumnosť rozumných zničím. 20 Kde je múdry? Kde zákonník? Kde rečník tohto veku? Neobrátil azda Boh múdrosť tohto sveta na bláznovstvo? 21 Pretože svet z prejavov Božej múdrosti nepoznal Boha svojou múdrosťou, zapáčilo sa Bohu spasiť veriacich bláznovstvom ohlasovania. 22 Židia totiž žiadajú znamenia a Gréci hľadajú múdrosť, 23 my však hlásame Krista ukrižovaného — pre Židov síce pohoršenie a pohanov bláznovstvo, 24 ale pre povolaných, tak Židov, ako aj Grékov, Krista, Božiu moc a Božiu múdrosť. 25 Božie bláznovstvo je totiž múdrejšie ako ľudia a Božia slabosť silnejšia ako ľudia. 26 Veď sa pozrite, bratia, akých si vás povolal! Niet medzi vami mnoho múdrych podľa tela ani mnoho mocných, ani mnoho urodzených. 27 Čo je pre svet bláznivé, to si Boh vyvolil, aby zahanbil múdrych, a čo je pre svet slabé, to si Boh vyvolil, aby zahanbil mocných; 28 Boh si vyvolil, čo je v očiach sveta neurodzené a opovrhované; áno, vyvolil si to, čo nie je, aby zmaril to, čo je, 29 aby sa nik pred Bohom nevystatoval. 30 Vy ste však z neho v Ježišovi Kristovi, ktorý sa nám stal múdrosťou od Boha, spravodlivosťou a posvätením i vykúpením, 31 aby — ako je napísané, ten, kto sa chváli, nech sa chváli v Pánovi.
//autoeditácia príspevku (13 Apr 2014, 19:52)
a dospely a stary za co mozu ked maju trpiet ... ziadne utrpenie nie je dobre ... ale ani vecne ... najtazsie trpia ti bez fyzickeho utrpenia ...audiotrack napísal:inak povedané - choré deti nám sem posiela boh, aby sme si boli bližší a empatickejší navzájom? To ako vážne? Prečo tie choroby nehodí na starých alebo aspoň dospelých. Prečo majú trpieť deti čo za nič nemôžu?
//autoeditácia príspevku (13 Apr 2014, 19:56)
za citatom z biblie je colkom pekne zamyslenie ... http://www.cestaplus.sk/baterka/datum/13-04-2014
-
harrison314
Hardcore addict
Mne z toho vyslo, ze krestanom sa pacia sprosty ludia co nemaju vlastny rozum, cakal som nejaku normalnu rekciu (mne je jedno, ze tam su chyby).strapaty napísal:
nemyslim si ze su odtrhnuti od relaity ... tu je asi najvystiznejsi citat z pisma je to trochu dlhe ale bez gramatickych chyb ((ctrl +c)![]()
18 Veď slovo o kríži je bláznovstvom pre tých, čo sú na ceste k záhube, nám však, ktorí smerujeme k spáse, je Božou mocou. 19 Veď je napísané: Zmarím múdrosť múdrych a rozumnosť rozumných zničím. 20 Kde je múdry? Kde zákonník? Kde rečník tohto veku? Neobrátil azda Boh múdrosť tohto sveta na bláznovstvo? 21 Pretože svet z prejavov Božej múdrosti nepoznal Boha svojou múdrosťou, zapáčilo sa Bohu spasiť veriacich bláznovstvom ohlasovania. 22 Židia totiž žiadajú znamenia a Gréci hľadajú múdrosť, 23 my však hlásame Krista ukrižovaného — pre Židov síce pohoršenie a pohanov bláznovstvo, 24 ale pre povolaných, tak Židov, ako aj Grékov, Krista, Božiu moc a Božiu múdrosť. 25 Božie bláznovstvo je totiž múdrejšie ako ľudia a Božia slabosť silnejšia ako ľudia. 26 Veď sa pozrite, bratia, akých si vás povolal! Niet medzi vami mnoho múdrych podľa tela ani mnoho mocných, ani mnoho urodzených. 27 Čo je pre svet bláznivé, to si Boh vyvolil, aby zahanbil múdrych, a čo je pre svet slabé, to si Boh vyvolil, aby zahanbil mocných; 28 Boh si vyvolil, čo je v očiach sveta neurodzené a opovrhované; áno, vyvolil si to, čo nie je, aby zmaril to, čo je, 29 aby sa nik pred Bohom nevystatoval. 30 Vy ste však z neho v Ježišovi Kristovi, ktorý sa nám stal múdrosťou od Boha, spravodlivosťou a posvätením i vykúpením, 31 aby — ako je napísané, ten, kto sa chváli, nech sa chváli v Pánovi.
//autoeditácia príspevku (13 Apr 2014, 19:52)
a dospely a stary za co mozu ked maju trpiet ... ziadne utrpenie nie je dobre ... ale ani vecne ... najtazsie trpia ti bez fyzickeho utrpenia ...
//autoeditácia príspevku (13 Apr 2014, 19:56)
za citatom z biblie je colkom pekne zamyslenie ... http://www.cestaplus.sk/baterka/datum/13-04-2014
Utpenie dopslich a starich nie je dobre, ale je to lepsie ako trpiet od narodenia po smrt.
A k psychologickemu utrpeniu http://weknowmemes.com/wp-content/uploa ... sical.jpeg
-
audiotrack
VIP
za hriechy ktoré stihli napáchať za svojho života.strapaty napísal:a dospely a stary za co mozu ked maju trpiet ...
posledny pokus ... mudry nie je ten co vela vie ... ale ten co vie co je treba ....
Hymnus na lásku. – 113, 1–131Keby som hovoril ľudskými jazykmi aj anjelskými, a lásky by som nemal, bol by som ako cvendžiaci kov a zuniaci cimbal.
2A keby som mal dar proroctva a poznal všetky tajomstvá a všetku vedu a keby som mal takú silnú vieru, že by som vrchy prenášal, a lásky by som nemal, ničím by som nebol.
3A keby som rozdal celý svoj majetok ako almužnu a keby som obetoval svoje telo, aby som bol slávny, a lásky by som nemal, nič by mi to neosožilo.
4Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá; nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, 5nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, 6neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy. 7Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží.
8Láska nikdy nezanikne. Proroctvá prestanú, jazyky zamĺknu a poznanie pominie. 9Lebo poznávame len sčasti a len sčasti prorokujeme. 10Ale keď príde to, čo je dokonalé, prestane, čo je len čiastočné. 1111–12Keď som bol dieťa hovoril som ako dieťa, poznával som ako dieťa, rozmýšľal som ako dieťa. Keď som sa stal mužom, zanechal som detské spôsoby. 12Teraz vidíme len nejasne, akoby v zrkadle, no potom z tváre do tváre. Teraz poznávam iba čiastočne, ale potom budem poznať tak, ako som aj ja poznaný.
13A tak teraz ostáva viera, nádej, láska, tieto tri; no najväčšia z nich je láska.
//autoeditácia príspevku (13 Apr 2014, 20:20)
)... bolest ktora velakrat cloveku zachrani jeho zivot ... vlastne skoro vsetka bolest je aby nas od niecoho chranila od niecoho co robime zle ... ale nie vsetku bolest si clovek zapricini sam ... niektora je bozie dopustenie ... ak ju clovek prime je to pre neho milost ak nie je to preneho zatratenie ... staci si precitat knihu Job aj ked pre neveriaceho je velmi tazka ... hlavne pochpit obraz dialogu boha a diabla ...
Hymnus na lásku. – 113, 1–131Keby som hovoril ľudskými jazykmi aj anjelskými, a lásky by som nemal, bol by som ako cvendžiaci kov a zuniaci cimbal.
2A keby som mal dar proroctva a poznal všetky tajomstvá a všetku vedu a keby som mal takú silnú vieru, že by som vrchy prenášal, a lásky by som nemal, ničím by som nebol.
3A keby som rozdal celý svoj majetok ako almužnu a keby som obetoval svoje telo, aby som bol slávny, a lásky by som nemal, nič by mi to neosožilo.
4Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá; nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, 5nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, 6neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy. 7Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží.
8Láska nikdy nezanikne. Proroctvá prestanú, jazyky zamĺknu a poznanie pominie. 9Lebo poznávame len sčasti a len sčasti prorokujeme. 10Ale keď príde to, čo je dokonalé, prestane, čo je len čiastočné. 1111–12Keď som bol dieťa hovoril som ako dieťa, poznával som ako dieťa, rozmýšľal som ako dieťa. Keď som sa stal mužom, zanechal som detské spôsoby. 12Teraz vidíme len nejasne, akoby v zrkadle, no potom z tváre do tváre. Teraz poznávam iba čiastočne, ale potom budem poznať tak, ako som aj ja poznaný.
13A tak teraz ostáva viera, nádej, láska, tieto tri; no najväčšia z nich je láska.
//autoeditácia príspevku (13 Apr 2014, 20:20)
neboj za to budu trpiet ... ale je aj utrpenie ktore je pre cloveka ako milost .... (teraz ma vsetci oznacia za blazna a fanatikaaudiotrack napísal:za hriechy ktoré stihli napáchať za svojho života.
-
audiotrack
VIP
máloktorú bolesť si človek zapríčiní sám. Alebo poznáš nejakého sadistu čo sa rád bičuje? Vo vašich kruhoch by sa taký aj mohol vyskytovať 
reč bola o chorobách. Rakovina, malária, cukrovka, demencia, parkinson, alzheimer... všetko choroby ktorým nemáš prakticky ako predchádzať (ok, na maláriu sú vakcíny, len nie tam kde ich potrebujú). Ako si tie "bolesti" v zmysle utrpenia zapríčiňuješ sám? NIjako. Rovnako ako 90% ďalších chorôb. Všetko sú to božie tresty, lebo nás neskutočne miluje. Ale budiž, na treste nie je nič zlé ak je zaslúžený. AK sa narodí dieťa s cukrovkou, bez nohy, slepé alebo hluché, to je už na nenávidenie boha že niečo také spravil
reč bola o chorobách. Rakovina, malária, cukrovka, demencia, parkinson, alzheimer... všetko choroby ktorým nemáš prakticky ako predchádzať (ok, na maláriu sú vakcíny, len nie tam kde ich potrebujú). Ako si tie "bolesti" v zmysle utrpenia zapríčiňuješ sám? NIjako. Rovnako ako 90% ďalších chorôb. Všetko sú to božie tresty, lebo nás neskutočne miluje. Ale budiž, na treste nie je nič zlé ak je zaslúžený. AK sa narodí dieťa s cukrovkou, bez nohy, slepé alebo hluché, to je už na nenávidenie boha že niečo také spravil
Obvykle mi nevadí ignorácia otázky poslami božími, ale toto ma fakt zaujíma, tak sa budem opakovať.
Čo je na potratoch zlé, ak sa nimi život nekončí? Kde je problém? Sú v nebi, bude im tam lepšie, ergo deti sú šťastné. A matka na zemi tiež, lebo sa o nich nemusí starať. Tak kde je problém?... ale zivot smrtou nekonci ... cize s pohladu boha ziaden zivot nekonci ....
nezabijes... deti su stastne ... tich co zabiju cakaju vecne muky...Unkown napísal:Obvykle mi nevadí ignorácia otázky poslami božími, ale toto ma fakt zaujíma, tak sa budem opakovať.
Čo je na potratoch zlé, ak sa nimi život nekončí? Kde je problém? Sú v nebi, bude im tam lepšie, ergo deti sú šťastné. A matka na zemi tiež, lebo sa o nich nemusí starať. Tak kde je problém?
ked mi bude lahostajne ze zabijaju nevinne deti .... tak jedneho dna ukazu na mna teba alebo moje dieta ... lebo staci zmenit len kriteria co je clovek a co nie a uz ked zabijes necoveka uz to nie je vrazda ... fasizmus komuniszmus feminizmus su toho dokazom ... eugenika eutanazia potraty holokaust vyvrazdovanie ciganov, slovanov ... atd... nemci vrazdili pola genofondu rusi podla prislusnosti k strane... stacilo vytvorit kastu nadludia ... a staci na to par "umelcov" ako marx engels nietche galton atd
-
audiotrack
VIP
keď sa zhodne väčšina, tak to tak bude bez ohľadu na to či je ti to lahostajné alebo nie. Okrem toho, boh predsa vie všetko takže ak k tomu smerujeme, on o tom vie a nedopustí to. Zahubí nás ešte skôr alebo nám pošle druhého svojho syna (alebo dcéru? Ženy vedia lepšie manipulovať
) Tým pádom ak niečo také nastane že sa budeme vraždiť tak to je len nejaký boží zámer, nie?
Nejako si pozabudol na to, že všetkých tých "umelcov" čo si vypísal nám sem poslal boh. On požehnal tomu plodu pri splynutí spermie s vajíčkom. A taisto požehnal aj stalinovi, hitlerovi a podobným. A áno, aj to že ich viera bude mizerná a satan ich dostane na svoju stranu musel vedieť, keď je vševedúci a všemocný. A dokonca s tým aj rátal, inak by ich stvoril v inej dobe, inom prostredí, posielal by im do cesty iných ľudí... aby ich satan nezískal.
Nejako si pozabudol na to, že všetkých tých "umelcov" čo si vypísal nám sem poslal boh. On požehnal tomu plodu pri splynutí spermie s vajíčkom. A taisto požehnal aj stalinovi, hitlerovi a podobným. A áno, aj to že ich viera bude mizerná a satan ich dostane na svoju stranu musel vedieť, keď je vševedúci a všemocný. A dokonca s tým aj rátal, inak by ich stvoril v inej dobe, inom prostredí, posielal by im do cesty iných ľudí... aby ich satan nezískal.
jedine kde ma boh zviazane ruky je slobodna vola cloveka, anielov archanielov atd .... az do konca sveta ....audiotrack napísal:keď sa zhodne väčšina, tak to tak bude bez ohľadu na to či je ti to lahostajné alebo nie. Okrem toho, boh predsa vie všetko takže ak k tomu smerujeme, on o tom vie a nedopustí to. Zahubí nás ešte skôr alebo nám pošle druhého svojho syna (alebo dcéru? Ženy vedia lepšie manipulovať) Tým pádom ak niečo také nastane že sa budeme vraždiť tak to je len nejaký boží zámer, nie?
cize nie vsetko co sa deje je bozi zamer ... to ze sa niektori ludia narodili neznamena ze boli predurceny aky budu ...
kazdy clovek musi hladat vo svojom zivote boziu volu ....
zlo moze zvytazit iba vtedy ak vsetci dobri ludia nic neurobia ... cize nie je jedno ci to je niekomu lahostajne a ci nie .
ale dopusti to ... pred koncom sveta ...
-
audiotrack
VIP
no lenže to nie je slobodná vôľa, keď ti niekto káže čo máš robiť. Keď ti pohrozí že zhoríš v pekle ak to nebudeš robiť a naslubuje raj ak ho počúvneš. To je asi tak slobodná vôľa ako majú väzni: "Ak budeš dobrý, po 30 rokoch ťa čaká sloboda. Ale beda ti ak skúsiš zdrhnúť, zastrelíme ťa od chrbta. Inak si úplne slobodný a môžeš si v tej cele 2x2 metre robiť čo len chceš"
Boh uz nie je vseveduci?
-
94jakub
Guru wannabe
beardie:
Boh je vševedúci, but... there's always a but.
strpaty: Máš toto podložené aj nejakým pseudo-dôkaz-výrokom? Alebo si si to len teraz vymyslel aby ti to celé zapadalo do tvojej teórie?
strpaty: Máš toto podložené aj nejakým pseudo-dôkaz-výrokom? Alebo si si to len teraz vymyslel aby ti to celé zapadalo do tvojej teórie?
a co je podla teba slobodna vola.... ? ze mozes urobit cokolvek bez nasledkov?myslis ze by to bolo OK?audiotrack napísal:no lenže to nie je slobodná vôľa, keď ti niekto káže čo máš robiť. Keď ti pohrozí že zhoríš v pekle ak to nebudeš robiť a naslubuje raj ak ho počúvneš. To je asi tak slobodná vôľa ako majú väzni: "Ak budeš dobrý, po 30 rokoch ťa čaká sloboda. Ale beda ti ak skúsiš zdrhnúť, zastrelíme ťa od chrbta. Inak si úplne slobodný a môžeš si v tej cele 2x2 metre robiť čo len chceš"
Ale ja stále nechápem, za čo majú byť "vrahovia" potrestaní. Veď život sa predsa nekončí, nie? Ba čo viac, "deti" ani len nemali príležitosť spáchať hriechy, čiže to je de facto express do neba. Nech sa na to pozerám z akéhokoľvek uhla, či už ako ateista alebo kresťan, zástanca či odporca, Apple alebo Android fan, vidím mnoho výhod, ale ani jedinú nevýhodu.
pokial as na mysli ten z tejr"ozpravkovej knihy" ... v starom zakone mas napriklad noe a potopa ze nebude uz tak (ako potopa ) trestat ludi .... v novom zakone podobenstvo o rosievacovi a kukole... je tam toho viac ..94jakub napísal:beardie:
v konecnom dosledkku sa to raz vsetko zuctuje...
samozrejme to sa netyka osobnych trestov...
niektore hriechy su trestane aj za zivota cloveka
ale myslim ze ti to aj tak na nic nebude.... lebo tvojim cielom nieje dobre zit ale ako arguemntovat aby si mal pravdu ... (je to len moj zaver)
Takže nie je vseveduci? Poprosím odpoveď áno alebo nie
-
94jakub
Guru wannabe
To samozrejme nevysvetľuje, či je vševedúci. Len nejaké omáčky.
Ktoré hriechy a u koho konkrétne boli potrestané už v živote? Ak vynecháme legendy a mýty z Biblie.
Svoje závery si nechaj v šuplíku. Neviem, čo má argumentácia spoločné s tým ako dobre, človek žije. A čo je vlastne "dobre žiť"? To, čo si myslia kresťania? Zase snaha o nejakú morálnu nadradenosť?
Ktoré hriechy a u koho konkrétne boli potrestané už v živote? Ak vynecháme legendy a mýty z Biblie.
Svoje závery si nechaj v šuplíku. Neviem, čo má argumentácia spoločné s tým ako dobre, človek žije. A čo je vlastne "dobre žiť"? To, čo si myslia kresťania? Zase snaha o nejakú morálnu nadradenosť?