function choose_example(clicked_id) {
var choose_example = document.getElementById('choose_example');
choose_example.style.display = 'block';
choose_example.style.backgroundImage="url(images/' + "clicked_id" + '.jpg)";
}
Tento onclick mi vlastne zobrazí choose_example a potom by som chcel aby podla id div vybral správny obrázok. (nefunguje mi ani zmena toho background aj keď zadám presný názov)
Ďakujem
No v choose_example mám nastavené display:none(teda mám tam aj div choose_example) a po kliknutí sa to zmení na block takže sa zobrazí- to funguje. Druhá vec ale je že chcem zobrať id toho divu na ktorý kliknem, v tomto prípade "example" lebo tých divov tam mám viac, dať ho do js a potom podľa id divu vybrať názov obrázka (ktorý má rovnaké meno ako je id) ktorý má byť ako background toho divu.
chýbali mi tam tie apostrofy a to mi už funguje ale s tým id si neviem rady. Vlastne by som to aj vedel ale to by som musel vypisovať funkciu pre každý jeden div ale rád by som to spravil jednoduchšie už len preto aby som sa to naučil
A už keď riešiš javascript tak by si mal používať tkz. "camelCase" formátovanie pretože to inač vyzerá pekne odveci viz. property "backgroundImage" prípadne funkciu "getElementById()"
No hej to id som tam mal zle vložené ale nemal som na to ako prísť kedže to id ani neviem zobrať. Tá zmena background mi tým pádom fungovala iba ak som tam zadal celé meno toho obrázka.
//autoeditácia príspevku (15 Apr 2014, 13:44)
Okej keď som zobral všetky rady, a pozrel si trochu predošlý kód tak mi to ide.
Ďakujem za pomoc