Zmena identity
Re: Zmena identity
Otázne je, či by na polícii pri vybavovaní nového OP nemali na porovnanie foto zo starého OP.. viem, že niekedy sa pri vydaní OP dávali dve fotky.. jedna skončila priamo na kartičke a druhá šla na žiadosť, ktorú si policajti nechali. Čiže ten dotyčný kamarát z FB by sa mal aspoň ako-tak na Teba podobať.. si myslím! 
-
vladenko007
VIP
Re:
trošku OTdudinko napísal:Prve meno si mozes dat premenovat za 500 Sk bez udania dovodu, ak sa dobre pametam, ale s priezviskom neviem ako to je...
Príde muž na matriku a vraví:
-Dobrý chcel by som si dať zmeniť meno.
-A ako sa voláte?
-Jozof K**ot
-Jáj no jasné samozrejme a ako sa chcete volať?
-Milan K**ot
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
brm: Okrem porovnania foto su to dalsie identifikacne udaje, napriklad meno matky za slobodna, rodne cislo, fotografia v systeme (obciansky preukaz, pas, vodicsky preukaz) a samozrejme doklad totoznosti, ci uz je to obciansky, vodicsky, pas alebo aspon rodny list.
falosne obcianske a pasy sa daju velmi jednoducho kupit aj tu v strednej europe,zname je v tomto hlavne Polsko.Pisem to iba pre info, nakolko ide samozrejme o nelegalnu cinnost na ktoru sa vztahuju paragrafy.
-
Grim
Darca
...a dá sa to objednať aj cez internet...
Nuž, ja som zástanca old school metód. Milión €ur v kufríku a letenka do Mongolska.
Uz len keby si mal ten milion a presiel kontrolov na letisku, ty trulo.
-
audiotrack
VIP
trulo je preto, že má milion eur do kufríka, ale robí mu problém kúpiť si súkromné malé lietadlo a úplne sa vyhnúť letisku. Radšej si kúpi economy class v ryanaire 
To je tak, keď nejaký trulo nevie pochopiť malú dávku sarkazmu....
Vsauce mal na to video..
Takže ak chcete meniť identitu musíte pochopiť, čo je kľúčový prvok identity v systéme - napr v SR. A možno niektorých prekvapím, meno to určite nie je. Sám som si menil priezvisko i trvalé bydlisko naraz a priznávam, že určitým ľudom sa tak dá stratiť, najmä ak použijete nové mobilné čísla, internetové profily zmažete/vytvoríte nové a neriešite to prenášaním..ale systém vás má stále pevne v rukách, takže exekúcii a podobným sračkám sa nestratíte.
Nosný prvok identity v SR je rodné číslo, ktoré vám zmenia jedine v prípade, že ste v programe na ochranu svedkov alebo si meníte pohlavie.
Nosný prvok identity v SR je rodné číslo, ktoré vám zmenia jedine v prípade, že ste v programe na ochranu svedkov alebo si meníte pohlavie.
Preco si si menil priezvisko?
-
Grim
Darca
...lebo to cigánske sa mu nepáčilo...
Lebo s týmto som mal obrovský problém...heker napísal:Preco si si menil priezvisko?
http://romovia.sme.sk/c/7501806/romov-z ... iment.html
Ktorý čuduj sa svete po zmene priezviska rýchlo zmizol. A nemusel som počúvať otravné poznámky.
-
javatar
Hardcore addict
len taka otazka - podla coho si si vyberal nove? (len som sa skusil vcitit do tvojej situacie a za nic na svete ma nevie napadnut ako by som sa chcel volat - pritom ked sa treba jednorazovo registrovat na nejakej stranke tak mena a priezviska len tak chrlim).
Však matkine. Podotýkam, že v rodine nikto nebol romskeho povodu, preto ma to tak hnevalo a celý život som s tým mal problém.
-
vladenko007
VIP
Tiež mám spolužiaka zo základky ktorý si zmenil priezvisko. Dal si po matke za slobodna. Po otcovi nechcel lebo za prvé boli rozvedený a za druhé povedal že je to strašný kkt.
Ja som ho aj kvôli tomu nemohol dlho nájsť. Boli presťahovaný a na Faceboku mal samozrejme nové priezvisko.
Ja som ho aj kvôli tomu nemohol dlho nájsť. Boli presťahovaný a na Faceboku mal samozrejme nové priezvisko.
A jak si sa volal?begbeee napísal:Však matkine. Podotýkam, že v rodine nikto nebol romskeho povodu, preto ma to tak hnevalo a celý život som s tým mal problém.
To je jedno, predstav si hocijaké typicky romske priezvisko.