Voda

Diskusie na politické témy...
butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Voda

Príspevok od používateľa butthead »

Temu o vode v politike som tu nenasiel, tak zacnem...

Co hovorite, mala by sa voda privatizovat ?

tento sef nestle tvrdi, ze voda nie je ludskym pravom a mala by sa privatizovat.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Voda

Príspevok od používateľa hojko »

A dalsie bude co, vzduch???
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Je to starý hoax a nepochopenie výroku:
http://www.nestle.com/aboutus/ask-nestl ... uman-right

Inými slovami:
Voda je právo, ale treba s ňou nakladať s rozumom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak tendencia kapitalizmu je privatizovať všetko, čo možno spenažiť a následne z toho ťažiť zisk.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

Takymto ludom by som daval s chuti ochutnat ich vlastnu "medicine"

Na mesiac ich poslat do afriky kde ludia piju vodu z kaluzi pre ktoru slapu niekolko kilometrov!!!

A pokial sa nemylim tak nieco o tomto a pravach slobodneho obcana je aj v ustave...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Polo-X napísal:Na mesiac ich poslat do afriky kde ludia piju vodu z kaluzi pre ktoru slapu niekolko kilometrov!!!
kto za to moze?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Predsa si za to môžu sami! Ešte že nám to tak vyhovuje. :D
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Beardie neviem preco ale mam pocit ze chces pocut odpoved ze "ja"

Nuz budiz
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie, skor nechapem, preco si nieco take napisal
nesedi mi kontext
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Na margo otazky privatizacie pitnej vody
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

butthead napísal:Temu o vode v politike som tu nenasiel, tak zacnem...

Co hovorite, mala by sa voda privatizovat ?

tento sef nestle tvrdi, ze voda nie je ludskym pravom a mala by sa privatizovat.
Ano spominam si toto video sem sem daval nejak 2 roky dozadu, hadal som sa so sethom vtedy, no v jednom mal pravdu, je to len nazor nejakeho byvaleho vlastnika Nestle a aj keby nebol byvaly, stale to je len hoax, nebojte sa nikto nic nejde privatizovat a vodu uz vobec nie.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

... the population of the Chapare city of Cochabamba fought an epic battle against the selling off of its water. First the World Bank refused to renew a $25m loan unless water services were privatised. Then US water giant Bechtel stepped in and took control. It raised water rates by an average of 35 per cent, meaning Bolivians earning $100 per month were paying a monthly rate of $20 for water. People even had to obtain licenses to collect rainwater from their roofs.
The people of Cochabamba took to the streets – tens of thousands protesting daily against the rate hikes and subsequent water cut-offs. The so-called ‘water war’ led to months of confrontations, the killing of demonstrators by the police and a state of siege in the region. Eventually, the escalating protests ignited a general strike that shut down the city’s economy. At the protests’ height, Bechtel abandoned Bolivia and filed a $40m lawsuit against the government, claiming compensation for lost profits under a bilateral investment treaty.
https://web.archive.org/web/20070319211 ... temID=2612
https://en.wikipedia.org/wiki/2000_Cochabamba_protests

z dokumentu The Corporation:
butthead
Darca
Darca

Korag napísal: Ano spominam si toto video sem sem daval nejak 2 roky dozadu, hadal som sa so sethom vtedy, no v jednom mal pravdu, je to len nazor nejakeho byvaleho vlastnika Nestle a aj keby nebol byvaly, stale to je len hoax, nebojte sa nikto nic nejde privatizovat a vodu uz vobec nie.
samozrejme nechcel som tymto nikoho vystrasit... kazdopadne moze byt za tym skryty umysel, ja neviem napr. cez predaj pody zahranicnym spekulantom by mohli mat pod kontrolou vodne zdroje... niekde je bohatstvo mat ropu, u nas je to pitna voda, hlavne v primorskych krajinach maju s vodou problemy, kde si vodu musia bud kupovat alebo z kohutika uvarit...

// tak uz aj za nick sa dava karma dolu, dakujem :)
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

osobne si myslim ze je otazka casu kedy sa voda stane komoditou cislo jedna svete, ak samozrejme nepridu nato ako lacno a efektivne premienat oceansku vodu, coz samozrejme zas bude mat za nasledok drasticke klimaticke zmeny...

jedine utesenie moze byt ze my sa tohto pravdepodobne, a ja v to dufam, nedozijeme
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Inak, kto z tu prítomných pije vodu z kohútiku ? :)
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ja, a po urcitom obdobi kedy som pijaval 3 litre pepsi denne a viac, som cca pred troma rokmi presiel len na cistu vodu, najma z kohutiku, nepijem nic ine, iba sem tam flaskove mineralky, ked to nasi maju doma, alebo v praci, ale nerobi mi to moc dobre na ladviny... dokonca aj na sport si napustam flasu z kohutiku...

iba voda a mlieko no a sem tam to pivecko 8)
butthead
Darca
Darca

ja pijem primarne z kohutiku, z pramena na dedine napustame do flias, pivo a mineralky... sladke zbrndy som pijaval malokedy, teraz takmer vobec, aj pri prilezitosti alkohol brzdim mineralkou.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

To ste ma potešili, ja však nemám to šťastie, že v mieste bydliska je kvalita vody poslabšia, ale stále lepšie než na internáte - tam to bol bluvajz.
Najlepšia voda s akou sa bežne stretávam je v budove zamestnania. :smt115
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tiez z kohutiku ale ak je moznost tak prefiltrovanu. Cim menej bordelu z rur, tym lepsie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

z kohutiku. tam kde som vyrastol je priamo z dedinskeho pramena, na intraku to chcelo zvyknut si na viac chloru a inych dobrot... tu v skotsku je voda nastastie kvalitna a snad sa mi tu na vidieku nestane to co v irsku, ked som na jar (pocas prvych prac na poliach) pustil vodu z kohutika mala farbu a zapach ako to cim to pole hnojili...

o tom, ako sa pre mna ucinne pripravujem na vodu na cestach som tusim pisal teme o turistike a preziti, bolo by to tu OT

ak sa voda stane komoditov ako ropa, tak sa v europe este viac zvacsi tlak supermocnosti na balkan, ktory je budovany krasom, ktory vytvara obrovske prirodzene zasobniky pitnej vody, no narozdiel od tych saharskych, nie je az tak narocne sa k nim dostat.
rovnako aj Slovensko potom bude mat co povedat na tuto temu, lebo nielen Zitny ostrov, ale minimalne Muranska planina ukryvaju dost pitnej vody na to, aby sa dala "tazit" a predavat. co je na krase dolezite, ze tak lahko nepodlieha vykyvom pocasia ako ine druhy pramenov. pred dvoma alebo troma rokmi bola sucha jesen, v zime sice posnezilo a len malo a odmak nepomohol naplnit sutinove pramene z nizkych tatier, preto sa vacsinu zimy chodila voda pre okolite dediny cerpat k nam, z krasoveho pramena z planiny, ktoremu malo zrazok nevadilo
Napísať odpoveď