Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty napísal:to ja neviem ... ja take hriechy nepacham ...
Boh trestá už na zemi...ako trestá?...to neviem, ale trestá
On mi zabil ženu...ako to urobil?...to neviem, ale urobil to

Ako boh trestá za umyselnú vraždu už počas života?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

strapaty ja mám normálne s teba dosť. Úplný FANATIZMUS
Ty tu normálne popisuješ veci ohľadom boha a satana tak, ako keby si s nimi včera hral sedmu do kríža.
To už je na zamyslenie. Ešte štastie že sa vám boh nezjavuje v snoch. To už by ste boli zrelí na Pezinok. Či už?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

audiotrack napísal:a ten satan behá tu na zemi medzi nami?

použiješ tu argument že boh nás stvoril na svoj obraz, preto sú nám jeho prikázania prirodzené. Ale inde si zase použil že ho nedokážeme pochopiť, lebo je nekonečný, je tu od počiatku, vševedúci, všemocný... a preto ho nikdy nepochopíme, nikdy nepochopíme jeho zámery a podobne. Tak keď sme na jeho obraz, malo by nám byť toto pochopenie rovnako prirodzené.
skusim ti to priblizit ako to vidim ja ... ked sa pozerac na hviezdy nikdy neuvidis cely vesmir ... dokonca co vidis je len svetlo ktore vychadza z tmi (nevidis hviezdy len ich svetlo) a to uz tie hviezdy ani nemusia stovky rokov existovat .... a sucastne si aj ty cast toho isteho vesmiru a ty si vesmir... a boh je este vacsi ako vesmir... mozeme len citit jeho interakciu s nasim zivotom ... ako nas meni ... a co o nom hovoria ludia ktorych menil a s nimi komunikoval.

//autoeditácia príspevku (15 Apr 2014, 19:13)
LuksKE napísal: Boh trestá už na zemi...ako trestá?...to neviem, ale trestá
On mi zabil ženu...ako to urobil?...to neviem, ale urobil to

Ako boh trestá za umyselnú vraždu už počas života?
napriklad tresta tak ze zenam zavrie ich lono ... alebo citia bolest ktoru prezivalo to dieta ... alebo to dieta citia ako by stale boli tehotne ... tu tarchu si musia niest do konca zivota...
jednoducho kazdeho inac....

//autoeditácia príspevku (15 Apr 2014, 19:27)
vladenko007 napísal:strapaty ja mám normálne s teba dosť. Úplný FANATIZMUS
Ty tu normálne popisuješ veci ohľadom boha a satana tak, ako keby si s nimi včera hral sedmu do kríža.
To už je na zamyslenie. Ešte štastie že sa vám boh nezjavuje v snoch. To už by ste boli zrelí na Pezinok. Či už?
Peklo existuje ... sice nie to rozpravkove ale existuje a ovela horsie

... mozno sa raz tebe zjavi v sne .... ci by si potom spravil ???

FANATIZMUS je len uhol pohladu.... a Pezinok je urcite lepsi ako zivot bez Boha ...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

strapaty
Keby si nam teraz priznal ze si celu dobu robis z nas srandu a ze sa na tom celom dobre zabavas- tak je to ok a nemam problem sa nad tym zasmiat. Ale ak to myslis skutocne vsetko tak ako pises,uplne vazne, tak potom to do smiechu nie je, ale do plaču..
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

gogo956 napísal:strapaty
Keby si nam teraz priznal ze si celu dobu robis z nas srandu a ze sa na tom celom dobre zabavas- tak je to ok a nemam problem sa nad tym zasmiat. Ale ak to myslis skutocne vsetko tak ako pises,uplne vazne, tak potom to do smiechu nie je, ale do plaču..
bohuzial myslim to smrtelne vazne ... :smt059

//autoeditácia príspevku (15 Apr 2014, 20:15)
avijja napísal:
Veď áno, si písal, že peklo je absencia boha. V tom prípade je celý tento vesmír peklo. Ale nejak zvlášť ma to nevzrušuje :wink:
velmi pekny postreh ....

vidis pre mna je cely vesmir nebo ... a obaja mame pravdu ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Hovorí ti ešte z matiky zo strednej niečo dôkaz sporom? Dám ti hneď dva prečo celý vesmír nie je nebo:

1) písal si, že satan boha nevidí ani nikdy neuvidí (a preto mu to vadí tak kradne naše duše). A ak je teda nebo celý vesmír, a nebo je prítomnosť boha, znamená to že boh je tu všade okolo. A teda tu nemôže byť satan lebo by ho videl. Neprítomnosť satana je ale v rozpore s tvojím pokúšaním ľudí satanom

2) Nebo je celý vesmír. Zem je súčasťou vesmíru. Nebo je teda aj na zemi. Tebou vykreslované nebo je úplne iné (uvidíme boha, nekonečná láska, žiadne klamstvá, vraždy, drogy...). Z toho vyplýva že nie sme v nebi. A teda nebo nie je celý vesmír, lebo minimálne na zemi nie je
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:ked sa pozerac na hviezdy nikdy neuvidis cely vesmir ... dokonca co vidis je len svetlo ktore vychadza z tmi (nevidis hviezdy len ich svetlo) a to uz tie hviezdy ani nemusia stovky rokov existovat
Nepúšťaj sa do vôd, o ktorých nemáš ani páru. Svetlo nevychádza zo žiadnej tmy. Dokonca sa dá povedať, že tma ani neexistuje.
Svetlo nie je nejaká samostatná inštancia, ktorá existuje len tak.

Tvoja viera a tvoje výklady reality, ktoré tu predvádzaš vychádzajú len z tvojej nevedomosti.

A k minulým otázkam ani nečakám odpoveď. Ako vždy, pekne zahraté do autu.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

94jakub napísal: Nepúšťaj sa do vôd, o ktorých nemáš ani páru. Svetlo nevychádza zo žiadnej tmy. Dokonca sa dá povedať, že tma ani neexistuje.

Tvoja viera a tvoje výklady reality, ktoré tu predvádzaš vychádzajú len z tvojej nevedomosti.

Ešte doplním... Strapaty, a čo také slnko? Veď tiež vidíme len svetlo. Alebo je opäť nejaká hranica (ako pri potratoch... Asi ostanem zas bez odpovede), kedy tú hviezdu ešte "vidíme" a kedy je to "len svetlo"? Z tohoto pohľadu vlastne nemusí existovať ani tvoj monitor.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Unkown napísal: Ešte doplním... Strapaty, a čo také slnko? Veď tiež vidíme len svetlo. Alebo je opäť nejaká hranica (ako pri potratoch... Asi ostanem zas bez odpovede), kedy tú hviezdu ešte "vidíme" a kedy je to "len svetlo"? Z tohoto pohľadu vlastne nemusí existovať ani tvoj monitor.
hviezdu nikdy nevidime, vidime svetlo. Cize nevies povedat, ze Slnko existuje, vies povedat, ze existovalo 8 minut dozadu a dokedy prislo svetlo k tebe, ubehlo cca 8 min. To iste plati o monitore. Len ten cas je miliontina miliontiny sekundy ;-)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

vladenko007 napísal:strapaty ja mám normálne s teba dosť. Úplný FANATIZMUS
rozmyslal som vcera nad Fanatizmom ... kedy je vlastne clovek fanatik a kedy nie ...
cize uvazoval som nad krestanskym fanatikom (ten mi je najblizsi :D ) 1 fanatik 2 nefanatik
aj jeden aj druhy maju bibliu pismo , aj jedne aj druhy maju prikazania, aj jeden aj druhy uprimne veria a maju rovnake nazory, aj jeden aj druhy ovladaju nabozenstvo ... tak aky je medzi nimi zordiel ?? a potom mi svitlo ... fanatik ma v srdci len zakon .... nefanatik ma v srdci lasku(boha)... fanatik slepo presadzuje zakon a mnohe zakony si protirecia ... a presuadzuje oba .... nefanatik presadzuje zakon ale laska mu umoznuje vidiet dovod zakona ... preto ak si dva zakony protirecia vie ktory pouzit ...

//autoeditácia príspevku (16 Apr 2014, 8:06)
audiotrack napísal:Hovorí ti ešte z matiky zo strednej niečo dôkaz sporom? Dám ti hneď dva prečo celý vesmír nie je nebo:

1) písal si, že satan boha nevidí ani nikdy neuvidí (a preto mu to vadí tak kradne naše duše). A ak je teda nebo celý vesmír, a nebo je prítomnosť boha, znamená to že boh je tu všade okolo. A teda tu nemôže byť satan lebo by ho videl. Neprítomnosť satana je ale v rozpore s tvojím pokúšaním ľudí satanom

2) Nebo je celý vesmír. Zem je súčasťou vesmíru. Nebo je teda aj na zemi. Tebou vykreslované nebo je úplne iné (uvidíme boha, nekonečná láska, žiadne klamstvá, vraždy, drogy...). Z toho vyplýva že nie sme v nebi. A teda nebo nie je celý vesmír, lebo minimálne na zemi nie je
tvoja uvaha je sice spravna ale je obmedzena 3d vnimanim...
veznime si ze clovek ktory ma hriech nevidi boha (nie je v pekle, peklo je definitivny stav.... ale dusa je bez boha ako v pekle) svoj hriech olutuje a v tom momente vidi boha pritom nezmenil svoje miesto ... to ze niekto zavrie oci neznamena ze slnko zhaslo....

//autoeditácia príspevku (16 Apr 2014, 8:21)
94jakub napísal: Nepúšťaj sa do vôd, o ktorých nemáš ani páru. Svetlo nevychádza zo žiadnej tmy. Dokonca sa dá povedať, že tma ani neexistuje.

tak tebe je tazke odpovedat na otazky ked ma obmezujes v zakladnych veciach ...
ked beries bibliu ako rozpravkovu knihu (co ti sice neberiemje to tvoja vec) a priklady z biblie za mity
... je to nieco ako by som sa mal s tebou bavit o teorii relativity no zakazes mi pouzivat akekolvek einstenove teorie alebo ludi ktore vychadzaju z jeho teorii lebo ty einstejna neakceptujes...
potom sa subor odpovedi zuzi na neinsteinvone teorie cize musim ti dat zapravdu : :nono: v teme viera boh je tazko sa vyjadrovat bez nabozenstva (zize nauke o bohu ) vlastne skusenosti su neprenosne a vsetko sa da zrelatizovat ... kedze ja boh posobi cez prirodzene veci .. nie vzdy robi zazraky (cize neprirodzene veci ) ktore sa samozrejme nedaju zmerat..

cize ako boh potresta niekoho na zemi .... napriklad mna ked som zil zivot bez viery bol moj zivot casom prazdny a nic z pozitkov ma nenaplnovalo ... az ked som nasiel znovu boha naplnil mi zivot .. ked sa tvoj zivot meni k lepsiemu vierou v boha nie je to dovod verit? aky lepsi dokaz o jeho existencii je ako osobna skusenost ? to ze je to len subjektivny dokaz ... no a co, mne to staci ... nepotrebujem na to ziadnu overitelny fakt v jeho existenciu ... ak niekto portebuje nech hlada ... pripadne nehlada a krici ze nik to nevie aj tak dokazat.. ja nemam taku potrebu
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mne je jedno či vidíš alebo nevidíš boha alebo satana. Reč bola o nebi. Píšeš že nebo je celý vesmír. Teda aj tu, na zemi je nebo. Tým pádom som v nebi (aj keď ho tak nevnímam). Tak môžem byť spokojný, lebo či sa po smrti do neho dostanem alebo nie, nič sa nezmení. Som tam aj teraz
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Unkown
mam opakovat pitonovu odpoveň?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pitonova odpoveď je korektná, ale neukazuje váš postoj k problematike. Ak neexistujú hviezdy, neexistujeme rovnakým spôsobom ani my, ani božie zázraky ani nič. Všetko je len pozorovanie svetla. A na druhú stranu, ak existujeme my, existujú aj hviezdy. Nemôžeš raz použiť také vysvetlenie, raz onaké ako sa ti hodí. Buď akceptuj že tá hviezda je (alebo bola, ale mala rovnaké vlastnosti ako keby je, takže o nej vieme všetko rovnako ako keby priamo pozorujeme tú hviezdu a nemusíme riešiť že je to iba svetlo) alebo akceptuj že nič neexistuje (naša zem, ja, ty, farárko, turínske plátno.... nič. Je to len všetko veľká ilúzia)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

audiotrack napísal:mne je jedno či vidíš alebo nevidíš boha alebo satana. Reč bola o nebi. Píšeš že nebo je celý vesmír. Teda aj tu, na zemi je nebo. Tým pádom som v nebi (aj keď ho tak nevnímam). Tak môžem byť spokojný, lebo či sa po smrti do neho dostanem alebo nie, nič sa nezmení. Som tam aj teraz
praveze si nepochopil zakladny roziel medzi nebom a peklom ....
... skusme nejake nabozenske pravdy :D ....
1. boh je vsade ...
2. ale v pekle boh nie je
3. keby boh prisiel do pekla v tom momente by sa z pekla stalo nebo ... cize boh nemoze prist do pekla
4. boh je vsemohuci.... ale ako je to mozne ked nemoze prist do pekla ??? .. lebo dal cloveku slobodnu volu ked sa clovek rozhodne byt bez neho je v pekle ked olutuje a obnovi vstah s bohom je v nebi ... nezavisle v ktorej casti vesmiru je ...
cize ako svetlo nemoze byt tmou lebo tma je absencia svetla, tak boh nemoze byt v pekle lebo peklo je absencia boha....
a clovek je ako baterka ... ked je vypinac vypnuty ...bozi potencial a obraz bozi v cloveku neprudi a clovek nerozdava svetlo lasky ... ked sa vypinac zapne cela tma sa okolo cloveka rozziari svetlom bozej lasky ...

cize je boh vsemohuci ??? ano je lebo keby chcel nebolo by ani peklo .... ale nebolo by ani slobodnej vole ...
kedy vlastne vzniklo "zlo" "peklo" ? v momente ked lucifer najkrajsi z anielov povedal - nebudem sluzit ... tym sa previnil proti zakladnemu zakonu, zakonu lasky a odvratil svoju tvar od boha ....
a co bolo toho dosledkom ...??? vznikli prvy otroci .... lebo lucifer povedal mne sa budete klanat ... nie bohu ... a zotrocil si tretinu bozich anielov...

boh od nas nevyzaduje aby sme sa mu klanali ... on to nepotrebuje ... nase klananie sa bohu vychadza z nasej pokory.... prvej z cnosti ... v nasom klanani a v nasej pokore rastieme ..oslobodzujeme sa .... a to je zakladny rozdiel medzi klananim sa bohu a klananim sa diablovi... ked sa poklonis bohu zbavis sa vsetkych okov ... ale diabol ti da okovi a zrazi ta na kolena (ci uz je to formou sexu drog alkoholu cigariet gemblerstva pseudoslobody ) na kazdeho ma svoje okovy...

... dalsi krocik do Pezinku :D

//autoeditácia príspevku (16 Apr 2014, 8:49)
audiotrack napísal:pitonova odpoveď je korektná, ale neukazuje váš postoj k problematike. Ak neexistujú hviezdy, neexistujeme rovnakým spôsobom ani my, ani božie zázraky ani nič. Všetko je len pozorovanie svetla. A na druhú stranu, ak existujeme my, existujú aj hviezdy. Nemôžeš raz použiť také vysvetlenie, raz onaké ako sa ti hodí. Buď akceptuj že tá hviezda je (alebo bola, ale mala rovnaké vlastnosti ako keby je, takže o nej vieme všetko rovnako ako keby priamo pozorujeme tú hviezdu a nemusíme riešiť že je to iba svetlo) alebo akceptuj že nič neexistuje (naša zem, ja, ty, farárko, turínske plátno.... nič. Je to len všetko veľká ilúzia)
este raz Ale inde si zase použil že ho nedokážeme pochopiť, lebo je nekonečný, je tu od počiatku, vševedúci, všemocný... a preto ho nikdy nepochopíme, nikdy nepochopíme jeho zámery a podobne. Tak keď sme na jeho obraz, malo by nám byť toto pochopenie rovnako prirodzené. tu si sa dotazoval ze ako je mozne ze ked sme stvoreny na jeho obraz tak ho nepochopime... jednoducho je ovela vacsi akomplexnejsi ako sme schopny pochopit ... to bol aj ten priklad z vesmirom ... aj ked sme sice sucastou vesmiru a sme zneho vytvoreny u mnohych vieich vieme len na zaklade druhotych faktorov (napriklad svetlo ) cize len predpokladame ze nejaka vec existuje (nikdy to realne, fyzicky nebudem moct overit , aspon mi nie) mozno som to metaforicke prirovnanie zle pouzil ... ale piton ho pochopil spravne ...
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

strapaty napísal:1. boh je vsade ...
2. ale v pekle boh nie je
3. keby boh prisiel do pekla v tom momente by sa z pekla stalo nebo ... cize boh nemoze prist do pekla
Žalmy 139:7-8 : Kam môžem ujsť pred tvojím duchom a kam utiecť pred tvojou tvárou? Ak vystúpim na nebesia, ty si tam; ak zostúpim do podsvetia, aj tam si.

Zjavenie jána 14:10 : aj ten bude piť z vína Božieho hnevu, nezriedeného, naliateho do kalicha jeho hnevu, a bude mučený ohňom a sírou pred svätými anjelmi a pred Baránkom.

:smt006
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Steju napísal:
Žalmy 139:7-8 : Kam môžem ujsť pred tvojím duchom a kam utiecť pred tvojou tvárou? Ak vystúpim na nebesia, ty si tam; ak zostúpim do podsvetia, aj tam si. :smt006
risa mrtvych nie je peklo...
a myslim ze tentocitat hovori o tom ze neunikne nik bozej spravodlivosti a boziemu povolaniu ... aj tam sa o nas boh stara
ešte aj tam ma tvoja ruka povedie a podchytí ma tvoja pravica.
http://biblia.sk/index.php?akc=biblia_s ... ad_kniha=1 :)

Zjavenie jána 14:10 : aj ten bude piť z vína Božieho hnevu, nezriedeného, naliateho do kalicha jeho hnevu, a bude mučený ohňom a sírou pred svätými anjelmi a pred Baránkom.

ako inac obrazne opisat velke ludske utrpenie... co moze byt vystiznejsie ako zahranie ziveho masa ...
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

1. Existuje podľa vaších bájok po smrti snáď niečo iné ako nebo alebo peklo? Potom je ríša mŕtvych/podsvetie jednoznačne peklo.

2. To "pred baránkom" si si nevšimol? Alebo je to tiež obrazne ? :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

strapaty: už keď sem dal Steju ten post, vedel som že v tojej reakcii bude slovo "obrazne". Keď sa hodí, je biblia obrazná. Ale keď sa hodí, tak sú ti citáty z nej posvätné a nevyvrátitelné argumenty.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

audiotrack napísal:strapaty: už keď sem dal Steju ten post, vedel som že v tojej reakcii bude slovo "obrazne". Keď sa hodí, je biblia obrazná. Ale keď sa hodí, tak sú ti citáty z nej posvätné a nevyvrátitelné argumenty.
vsetky citaty su posvatne a nevyvratitelne ... a vacsina z nich je obraznych ... v pisme nie je ani tak dolezite co pribeh hovori ale aky to ma mat prinos pre tvoj zivot... co si mas z toho vziat
Napísať odpoveď