Helpzone servis - PODVODNIK

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Foose19
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Helpzone servis - PODVODNIK

Príspevok od používateľa Foose19 »

Zdravím,

chcel som sa opýtať na nejaké rady ako by som mal postupovať v situácií ktorá sa mi stala. Poslal som telefón chlapcovi ktorý vystupuje ako servis, mal všade dobre ohlasy a nebol najmenší dôvod ho podozrievať tak som bol sprosto naivný a telefón mu poslal. Po dvoch týždňoch mi prišiel telefón na ktorom sa malo meniť iba predné sklo. Prišiel v hroznom stave hneď na pohľad pretože bočný rám telefónu bol celý popraskaný, predná kamera, snímače a reproduktor nefungovali a postupne som prišiel na viacero závad ktoré predtým neboli. Tak som pána kontaktoval s tým že aké poskytne riešenie. Veľmi sami ospravedlňoval a povedal mi aby som mu telefón poslal že to dá do poriadku, že to je len zašpinené lepidlom že to vyčistí. K popraskanému telu telefónu mi povedal že on to také neposielal, že sa to muselo stať pri preprave to som ešte prehryzol a telefón mu poslal znovu (áno som idiot). Už vyše mesiaca však čakám, pričom dotyčný komunikuje veľmi skromne a keď sa už ozve sú to len klamstvá a natahovačky. Medzi tým som našiel aj ďalšieho človeka ktorému spravil takmer to isté.

Máte niekto skúsenosť s takouto situáciou? Ako by som ju mohol vyriešiť tak aby som sa dopracoval k peniazom poprípade k telefónu ak ho ešte vôbec má?

Jedná sa o servis s názvom Helpzone, osoba ktorá je zato zodpovedná je istý pán Roman Ondrík.
Tuto je jeho profil na bazoši: http://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mail ... o=HelpZone

Ďakujem za každú pomoc.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Helpzone servis - PODVODNIK

Príspevok od používateľa brm »

Predpokladám, že to robí načierno, takže oficiálnou cestou podľa mňa neuspeješ, najlepšie by bolo ísť ho navštíviť a vydiskutovať si to s ním osobne. Z Trenčína to až tak ďaleko nemáš. Neviem, či by si s týmto uspel na polícii, aj keby si im predostrel celú komunikáciu. Maximálne by si ho preverili a prinútili ho vrátiť Ti mobil v aktuálnom stave.

Prinajhoršom ho môžeš akurát tak nahlásiť, že robí zárobkovú činnosť na čierno.
Foose19
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

No osobne stretnutie bude asi najlepšia voľba, poprípade to skúsim prediskutovať na polícií čo mi k tomu povedia. Stačil by mi aj telefón v takom stave v akom bol a vrátenie peňazí za opravu aj to by bolo lepšie ako momentálna situácia kedže sa jedná o Galaxy s4 ktorý ešte aj splácam ...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

S vratenim penazi nerataj ak nemas k tomu doklad.
brm
Darca
Darca

Ak sa nejedná o nejakého vychcálka, ale je to normálny človiečik, tak mu tie peniaze vráti, aby si neurobil ešte horšie meno.. otázne je, či mu zaplatí aj ďalšiu opravu. Máš aspoň nejakú emailovú korešpondenciu, kde priznáva tie ďalšie chyby?
Foose19
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

áno mám, aj smsky, emaily.
brm
Darca
Darca

Tak sa s ním skús dohodnúť, že nech Ti vráti mobil a nech Ti potom zaplatí jeho opravu v normálnom autorizovanom servise. Samozrejme všetko závisí od okolností..
Foose19
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Len on už vôbec nekomunikuje.

//autoeditácia príspevku (10 Mar 2014, 21:44)
obcas cosi odpise ale vacsinou je to len klamstvo a zavadzanie ... len natahuje cas.

//autoeditácia príspevku (12 Mar 2014, 13:11)
Medzičasom mi napísali ďalší 4 ľudia s rovnakým problémom, chlapec už zmazal inzeráty.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Vzdy ma prekvapi, preco ludia vyuzivaju taketo pochybne spolocnosti/sluzby... :?

https://www.facebook.com/HelpZoneServis?ref=nf this is ist...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

hlavne keď si písal že ho ešte splácaš, to znamená že je s najväčšou pravdepodobnosťou ešte v záruke a mohol si to riešiť cez obchod v ktorom si ho kúpil.
Teraz si už darmo sypať popol na hlavu. Neviem či cez políciu niečo vyriešiš. Takýchto podvodníkov je kopec, preto sa tieto vyšetrovania naťahajú na veľmi dlho a ak ho aj obvinia, tebe škodu nikto nevráti. Nabudúce budeš vedieť
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

V klude nan moze poslat SOIku ked nema ani zivnost ani nic, ze robi na cierno. Skus sa tymto povyhrazat, docela to pomaha.
Foose19
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

To som mu napísal že ho máme v pláne všetci piati udať aj za to že to robí na čierno a začal sa ozývať a dáva veci doporiadku pomaly. Dvom už vrátil to čo chceli, mne povedal že mi ho zajtra posiela tak som zvedavý. Cez záruku konkrétne je telefón z Telecomu by som to nevyriešil keďže som mal prasknuté sklo na displeji, čo je mechanické poškodenie zavinene mnou.
Danielson
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Danielson »

Verím, že tie kladné recenzie si písal sám. Aj odpovede helpzone sú stále z rôznych ip adries, v posledných recenziách často spomína oslovenie "chalan" atď.

SOI o takomto správaní servisu mala byť informovaná ešte pred otvorením tejto témy.

Alebo inak povedané: nech sa chalan poučí, že klamať ľudí sa v dnešnej dobe trestá.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Danielson napísal:že klamať ľudí sa v dnešnej dobe trestá.
Nebud naivny. Skor naopak. V dnesnej dobe akurat jedneho budu ludia volit za prezidenta.
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

dnes uz je opravar kazdy, kto vie napisat do googla disassembly. ta fotka htc one x, co ma na stranke, je masaker. keby mne tak prisiel telefon, tak sadam do auta a idem mu to otrieskat o hlavu. vsimnite si vrch dot. plochy https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 2419_n.jpg
Foose19
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Podal som trestné oznámenie, a vraj ho už zobrali policajti no dozvedel som sa od neho že mu môj telefón zabavili, čo je mi na dve veci lebo ak mi ho plánujú vrátiť v stave v akom je, pretože pôvodne bolo iba prasknuté sklo pričom iné poškodenie ten telefón nemal. Teraz má dopraskaný celý rám (čo vraj podľa jeho slov zavinila pošta), nejdú snímače, predná kamera je tiež poškodená, nefunguje ani reprák na hovory a po novom vraj prestal ísť aj displej (čo vraj zavinila pošta).

Je v takomto prípade reálne že sa dostanem k tomu aby som bol odškodnený sumou ktorá by pokryla hodnotu telefónu? Alebo nejakého iného spôsobu po ktorom by som dostal telefón v opravenom stave?
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

tak pozri sam priznal ze to take nebolo ked to od teba dostal, pri prevzati nebola krabica niajk poskodena s coho vyplyva ze to take musel poslat on jedoducha logika :D
Foose19
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

No však to je jasné že to bol on, pretože stále si nechávam posielať balíky poštou či kurierom a nikdy som nemal problém a zrazu pri ňom hneď dva krát :D
Len by som chcel vedieť či mám nárok na nejaké odškodné v tomto prípade.

//autoeditácia príspevku (02 Máj 2014, 15:02)
Nemáte niekto skúsenosti s takýmto niečim? Ktorý úrad by mi mohol pomôcť docieliť odškodnenie? :) Telefón mi polícia vrátila, no je v takom stave že ani displej nejde a vizuálne je celý dopraskaný, zničený.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Urad asi ziadny. Treba skusit Slovensku obchodnu inspekciu alebo na sud, v tomto pripade zrejme v obciansko-pravnom konani.
Foose19
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

SOIka mi odpísala že:

Dobrý deň,
Pokiaľ ste tovar, resp. službu zakúpili od fyzickej osoby cez internet (sociálna sieť facebook) nemáme Vám ako pomôcť. Na fyzické osoby nepodnikateľov sa zákon o internetovom obchode nevzťahuje.

a súd som ešte neskúšal.
Napísať odpoveď