Internet, sieť, pokladňa
-
Marcos Corvin
Expert
Internet, sieť, pokladňa
Ahojte,
potreboval by som poradiť... mám účtovný program, ktorý je nainštalovaný na hlavnom PC a zdieľaný v sieti. Potreboval by som vedieť či sa dá ten PC odstaviť od internetu ale program aby sa naďalej zdieľal v sieti pre ostatné PC. Všetko je poprepájané cez switch. Ďakujem vopred za odpoveď...
potreboval by som poradiť... mám účtovný program, ktorý je nainštalovaný na hlavnom PC a zdieľaný v sieti. Potreboval by som vedieť či sa dá ten PC odstaviť od internetu ale program aby sa naďalej zdieľal v sieti pre ostatné PC. Všetko je poprepájané cez switch. Ďakujem vopred za odpoveď...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Internet, sieť, pokladňa
samozrejme že dá, internet a lokálna sieť sú dve separované prepojené siete. Odpojíš internet, lokálna sieť ďalej funguje. Možností je viacero ako to spraviť, záleží od konkrétneho riešenia.
Trebars to dokazes bloknut firewallom.
-
Marcos Corvin
Expert
Viete mi prosím vás napísať konkrétne nejaký postup??? Vopred ďakujem...
-
audiotrack
VIP
ak je všetko naozaj poprepájané cez switch, tak stačí odpojiť fyzicky internet od toho počítača a nebude to mať vplyv na sieť. Konkrétne poradiť je ťažké, keď nevieme presnú topologiu. Ale ak ti ide kábel z internetu do toho počítača, tak ho vytiahni. Ak ide do routru, tak ho vytiahni. Ak nejde vôbec žiadny a je to cez wifi, tak buď vypni wifi a pod...
skús byť konkrétnejší ako máš čo prepojené
skús byť konkrétnejší ako máš čo prepojené
audiotrack - tym by ale ten hlavny PC odpojil uplne on LANky a to on nechce
-
audiotrack
VIP
lan je robená cez switch. Switch nemá nič so smerovaním podľa IP, takže logicky tam musí mať aj nejaký router ak mu tam ide internet (alebo priamo napojený net do toho pc (teda možno dve premostené sieťovky?)). Odpojením internetu stále pôjde lokálna sieť cez ten switch. Ak to má takto, tak vôbec lokálnu sieť nepreruší. ALe to len tipujem. Je to jedna z možností ako to môže mať robené
Tak to ano, lenze to by odpojil on netu vsetko co by na tom switchi bolo
-
Marcos Corvin
Expert
Takže, mám to napojené tak, že net kábel ide rovno do switchu a od neho sú napájané cez LAN okolité počítače a aj hlavný počítač, na ktorom je program, ktorý je zdieľaný v sieti... keď by som vytiahol kábel z hlavného PC, síce ho odstavím od internetu ale samozrejme aj od siete, v ktorej by sa už potom nezobrazoval a tým by znemožnil zdieľať program v sieti...
Takze nemas router? Bez neho to podla mna nepojde.
-
hrban
Addict
na hlavnom počítači nastav IP manuálne, nastav len IP a masku, Gateway a DNS daj tiež na manuál ale nechaj ich prázdne, PC by mal bežať v sieti, ale internet nepôjde.
-
hojko
Site Admin
Preco nie firewallom alebo podobnym programom??? Napr.: http://help.comodo.com/topic-72-1-284-3060-.html
-
audiotrack
VIP
a určite je to switch a nie router? Lebo switch pracuje o jednu vrstvu nižšie ako router, a teda nevie adresovať podľa IP iba podľa MAC adries. Tým pádom ti cez switch nemôže ísť smerovanie do a z internetu. Ak je to naozaj switch, tak jeden kábel čo do neho ide je nejakého zariadenia ktoré plní funkciu routru (router, počítač, ...) a ten z toho switchu vytiahni. Ale skôr si myslím že je to router a ty si ho nazval switchomMarcos Corvin napísal:Takže, mám to napojené tak, že net kábel ide rovno do switchu a od neho sú napájané cez LAN okolité počítače a aj hlavný počítač, na ktorom je program, ktorý je zdieľaný v sieti... keď by som vytiahol kábel z hlavného PC, síce ho odstavím od internetu ale samozrejme aj od siete, v ktorej by sa už potom nezobrazoval a tým by znemožnil zdieľať program v sieti...
hrban: ak nastaví všetko okrem dns, tak mu internet pôjde. Nepôjdu iba stránky a veci ktoré sú volané doménovým menom. Ale kopec služieb mu pôjde (napríklad nejaké messengery, možno torrenty a pod., všetko čo sa pripája rovno na ip servera a nie podľa mena). Ja by som to asi tiež riešil firewallom ako hojko
-
hrban
Addict
napísal som GW a DNS prázdne, bez GW mu to nepôjde a topológia mi je jasná, má router, od neho ide kábel internetu, ako to on nazval do switchu a odtiaľ má prepojené všetky PC, ak odpojí ten kábel net nepôjde na všetkých PC ale to mu nepomôže.
//autoeditácia príspevku (17 Apr 2014, 10:31)
mne to príde ako najjedonoduchšie riešenie,
GW mu pri komunikácií cez switch netreba a bez GW sa i tak cez router nedostane, čiže mu nepôjde internetová komunikácia.
//autoeditácia príspevku (17 Apr 2014, 10:31)
mne to príde ako najjedonoduchšie riešenie,
GW mu pri komunikácií cez switch netreba a bez GW sa i tak cez router nedostane, čiže mu nepôjde internetová komunikácia.
-
Marcos Corvin
Expert
Ok, tak aby sme mali všetci v tom jasno ako to mám ponapájané... sme dve budovy, hlavná budova (anténa internetu + router), vedľajšia budova, kde som ja (switch). Takže v hlavnej budove z antény ide kábel do routru (ten je v kancelárii kde sa naň napájajú aj iné PC alebo NTB), od routru ide kábel do vedľajšej budovy do switchu/routru a odtiaľ mám napojené tri PC. Jeden PC je hlavný, kde je program, ktorý je zdieľaný v sieti, ostatné dva PC klasika internet a práca s programom v sieti... Na hlavnom PC potrebujem odstaviť internet ale tak aby PC bol stále viditeľný v sieti. Odstaviť internet tak aby som cez ten PC nemohol chodiť na žiadne WWW stránky, proste tak ako keby vytiahnem kábel...
-
hrban
Addict
nastav IP manuálne a nastav len IP a masku. GW nechaj prázdne.