Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
inak povedané, vďaka nám sa z teba stal lepší kresťan 
tak nejak .... v oblasti vedomosti urcite....ako aj v oblasti komunikacieaudiotrack napísal:inak povedané, vďaka nám sa z teba stal lepší kresťan
Netreba chapat, staci dodrziavat.. Ved to vyznie uplne smiesne... Ci len ja som to zle pochopil?
tak pokial to chapes nie je problem to dodrziavat .... ale ked to nechapes tak ta to aj tak chrani ked to dodrziavas....Balvorn napísal:Netreba chapat, staci dodrziavat.. Ved to vyznie uplne smiesne... Ci len ja som to zle pochopil?
ked chapes preco nepchat ruky na horucu pec nebudes to robit .... ak to nechapes mas dve moznosti bud posluchnes zakaz ktory je na peci alebo to vyskusas preco je to zakazane...
hlaupaci sa ucia na chybach svojich, mudri an chybach cudzich
Tak podla toho co pises mi to pride ako keby prikazania a viera bola pre hlupakov co nechapu svoje spravanie dost nato aby sa vedeli spravat.... ( nikoho nechcem urazit)
Takže im musí byť explicitne prikázané nejakou imaginárnou bytosťou pod hrozbou večných múk a utrpenia, aby nezabíjali a to bez toho aby sami pochopili, prečo je to nesprávne? Celkom zaujímavá logika. Keď to niekto nedokáže pochopiť bez prikázaní, tak by som tu problém videl inde....... ale ked to nechapes tak ta to aj tak chrani ked to dodrziavas....
Teba chránia prikázania, ktorým nemusíš ani rozumieť a mňa chráni môj rozum, common sense...
cize chapes ze nemanzelsky sex ublizuje clovekuzeky napísal:
Takže im musí byť explicitne prikázané nejakou imaginárnou bytosťou pod hrozbou večných múk a utrpenia, aby nezabíjali a to bez toho aby sami pochopili, prečo je to nesprávne? Celkom zaujímavá logika. Keď to niekto nedokáže pochopiť bez prikázaní, tak by som tu problém videl inde...
Teba chránia prikázania, ktorým nemusíš ani rozumieť a mňa chráni môj rozum, common sense...
-
94jakub
Guru wannabe
To nechaj na každého rozhodnutí a nevnucuj im svoj názor.
Áno? A ako ti to ubližuje? Ja sa neriadim žiadnymi prikázaniami, ale premýšľam za seba, ako som už povedal. Používam hlavu, aby som nemusel žiť podľa dogiem.strapaty napísal: cize chapes ze nemanzelsky sex ublizuje cloveku
-
audiotrack
VIP
nijako ti to neubližuje. Ubližuje to tvojmu vzťahu s manželkou. Ale o tom je rozum, že vieš aké následky to môže mať. Nie nejaké prikázania čo mi to zakážu, nejaké iné prikázania čo z manželstva spravia nejakú bohom uznanú sviatosť a podobne.
Narážal som skôr na prípady, kde pár nemá uzavreté manželstvo a žijú spolu aj intímne. Preto som sa ho aj pýtal, že ako im to teda, alebo niekomu inému ubližuje, keďže aj to je podľa kresťanov zlo. Sex až po svadbe u nich, teda u tých fanatických. Neviem koľko z nich to aj dodržiava.
-
audiotrack
VIP
aha, nemanželský. Ja som to pochopil ako že keď je niekto ženatý a má milenku. Ak to bolo myslené ako píšeš, že dvaja žijú (aj intímne) spolu a nie sú zobratí, tak to je úplne normálne a nijako to nikomu neubližuje, skôr prospieva.
Presne tak, práve preto chcem od neho teraz počuť aspoň jeden rozumný argument, že prečo by to malo ubližovať a komu.
-
vladenko007
VIP
Ale sex je predsa zdravý. Sex po svadbe je riadna blbosť.
Keby som stretol ženu ktorá by mi povedala že až po svadbe a že je kresťanka tak ju otočím na päte a dopo dovi.
Keby som stretol ženu ktorá by mi povedala že až po svadbe a že je kresťanka tak ju otočím na päte a dopo dovi.
-
miki690
Medium Professional
Pokial nechytis pohlavnu chorobu, tak Tebe konkretne neublizi nijak. Zato strapatemu to buplizi velmi. Lebo on je na rozdiel od teba presvedceny, ze je to zle a neciste. Ma potom vycitky svedomia lebo si mysli, ze pospinil svoj vztah s Bohom a ublizil tym nejako svojej partnerke. Teda ano jemu to skodi, tebe nie. Problem nieje v sexe ale v jeho hlave, lebo veri ze je to zle a bude hladat to, cim ho boh za tento hriech potrestal. ALe kedze ty tomu neveris, tak ti nemanzelsky sex takto nemoze ublizit.zeky napísal: Áno? A ako ti to ubližuje? Ja sa neriadim žiadnymi prikázaniami, ale premýšľam za seba, ako som už povedal. Používam hlavu, aby som nemusel žiť podľa dogiem.
-
Andi_Cibula
Addict
Podla príspevkov z roku 2012 Strapáč spával so svojimi partnerkami aj mimo manželstva.
-
harrison314
Hardcore addict
Aj mna by zaujimalo, preco je nemanzelsky sex zlo.
tak aby som to dal na pravu mieru .... moja zena sa vydavala ako panna ... ja som v zivote mal obdobie kedy som s predmanzelskym sexom nemal problem ... a nikdy som nemal sex mimo manzelstva len pred... cize moje uzavery nie su len teoreticke ... preto som pisal ze ked clovek aj nerozumie ako mu moze nejaky hriech ublizit tak dodrziavanim jednoduchych moralnych pravidiel ho moze chranit....Andi_Cibula napísal:Podla príspevkov z roku 2012 Strapáč spával so svojimi partnerkami aj mimo manželstva.
-
Andi_Cibula
Addict
Jo, prepáč, zle som sa vyjadril, myslené to bolo PRED, pomýleu som sa.
-
harrison314
Hardcore addict
A kde najdem dakoho kto to vie vysvetlit? Vidim v tom vyznam v dobach ked existovala antikoncepcia ale dnes uz nie.strapaty napísal:
tak aby som to dal na pravu mieru .... moja zena sa vydavala ako panna ... ja som v zivote mal obdobie kedy som s predmanzelskym sexom nemal problem ... a nikdy som nemal sex mimo manzelstva len pred... cize moje uzavery nie su len teoreticke ... preto som pisal ze ked clovek aj nerozumie ako mu moze nejaky hriech ublizit tak dodrziavanim jednoduchych moralnych pravidiel ho moze chranit....