prevádzkujem eshop cez oxiweb a neviem prečo mi nejdu odoslať správy cez mobil. Poštového klienta som nastavil podľa ich návodu (viď. obrázky) ale správy neodošle. Zaujímavé je že prijímanie správ však funguje. Písal som aj na podporu, no napísali že to bude problém v mojom poštovom klientovi, ako keby som mal nejakého špeciálneho. Mám HTC a návod z ich webu posielam v obrázkoch. Ak niekto pomôže, budem rád a samozrejme K+
Problém s dosielaním mailov - Android
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Problém s dosielaním mailov - Android
Zdravím,
prevádzkujem eshop cez oxiweb a neviem prečo mi nejdu odoslať správy cez mobil. Poštového klienta som nastavil podľa ich návodu (viď. obrázky) ale správy neodošle. Zaujímavé je že prijímanie správ však funguje. Písal som aj na podporu, no napísali že to bude problém v mojom poštovom klientovi, ako keby som mal nejakého špeciálneho. Mám HTC a návod z ich webu posielam v obrázkoch. Ak niekto pomôže, budem rád a samozrejme K+
Re: Problém s dosielaním mailov - Android
Zabezpečenia, porty a názov domény máš správne? Hlavne si skontroluj 6. bod..
-
DanielDevil
Addict
všetko som vypĺňal podľa tohto návodu, asi 4x som to skúšal
Skús teda iného klienta.. napr. K-9 https://play.google.com/store/apps/deta ... om.fsck.k9
Na PC Ti všetko funguje?
Na PC Ti všetko funguje?
-
DanielDevil
Addict
na PC používam ich rozhranie, cez Thunderbirg mi to tiež nejako blblo tak som to vzdal, tam to však nepotrebujem...
//autoeditácia príspevku (15 Apr 2014, 17:24)
skúšam ten K-9 a vyhodí mi že nemožno sa prippojiť k serveru keď nastavujem odchádzajúcu poštu...mne sa zdá že oni tam majú zlé údaje zadané
//autoeditácia príspevku (15 Apr 2014, 17:24)
skúšam ten K-9 a vyhodí mi že nemožno sa prippojiť k serveru keď nastavujem odchádzajúcu poštu...mne sa zdá že oni tam majú zlé údaje zadané
Tak im skús napísať, že Ti to nefunguje ani na inom klientovi a ani v PC cez Thundebird, takže chyba klienta to nemôže byť, bude to s najväčšou pravdepodobnosťou u nich. Ešte by som skúsil zmeniť miesto pripojenia, možno Tvoj provider blokuje iné smtp servery. Môj provider pár rokov dozadu tak blokoval všetky cudzie smtp servery a posielať poštu sa dalo len cez ten jeho smtp server.

Pouzivas tam to vasadomena.sk alebo tam davas tvoj skutocny nazov domeny? 
-
DanielDevil
Addict
Skúšal som to cez mobilný internet, aj cez moje wi-fi aj cez iné wi-fi a nič...heker to snáď nemyslíš vážne tú otázku
No nič idem im napísať trošku ostrejšiu správu 
-
hojko
Site Admin
Podla mna SMTP potrebuje sifrovanu autorizaciu TLS na porte 465. A tiez aj bezny IMAP by som nastavil na SSL/TLS na porte 993, resp. v pripade POP3 je to 995.
-
DanielDevil
Addict
tak toto mi odpísali, ešte som to neskúšal, lebo som v práci.
SMTP nastavenie musí byť nasledovné ako sa popisuje v nápovede:
Host (server): smtp.bsflorbal.sk alebo smtp.oxiweb.sk
Port: 25 (alebo alternatívny port 2525 ak Váš poskytovateľ blokuje bežný 25)
SSL (zabezpečenie): žiadne alebo STARTTLS (akceptovať všetky certifikáty)
Pre domény, ktoré nemajú zakúpený a nastavený SSL certifikát nie je možné využívať spojenie bežným SSL/TLS zabezpečením a teda ani spomínanými portami (465,993,995).
SMTP nastavenie musí byť nasledovné ako sa popisuje v nápovede:
Host (server): smtp.bsflorbal.sk alebo smtp.oxiweb.sk
Port: 25 (alebo alternatívny port 2525 ak Váš poskytovateľ blokuje bežný 25)
SSL (zabezpečenie): žiadne alebo STARTTLS (akceptovať všetky certifikáty)
Pre domény, ktoré nemajú zakúpený a nastavený SSL certifikát nie je možné využívať spojenie bežným SSL/TLS zabezpečením a teda ani spomínanými portami (465,993,995).
To mas co za hosting? Ved predsa ten SSL certifikat maju mat oni a budes sa pripajat v najhorsom cez smtp.oxiweb.sk (ak je oxiweb.sk ten poskytovatel hostingu).
-
DanielDevil
Addict
tak namiesto smtp.bsflorbal.sk som dal smtp.oxiweb.sk a namiesto portu 25 som dal 2525 a klient mi zhltol nastavenia, poslal som si na otestovanie mail z gmailu, odpovedal som, prišla mi odpoveď na gmail, ale keď cez PC kliknem na odoslané e-maily nevidím ho tam 
V Androide máš nastavené, že má niekam ukladať odoslanú poštu? V PC vidíš ten priečinok s odoslanou poštou? Máš v PC POP3 alebo IMAP4? Cez IMAP by si to určite mal vidieť.
-
DanielDevil
Addict
V androide som nenastavoval nič...v PC vidím priečinok s odoslanou poštou, ale neukáže mi tam tú, kt. som poslal cez mobil...neviem či mám v PC pop3 al. imap? Kde to zistím? Nepoužívam tam klienta, chodím cez rozhranie oxiwebu. Na podpore mi nato odpísali toto
"Ak odošlete email z emailového klienta bežiacom v mobile (aplikácií), pri odoslaní záleží na aplikácií, či kópiu odoslaného emailu vloží aj na server do priečinka "Odoslaná pošta". Desktopový email klienti (bažiaci v počítači) toto robia vždy. Mobilné aplikácie sa však snažia šetriť prenesenými dátami a tak odoslaný email uložia len do pamäte aplikácie do priečinka "Odoslaná pošta", nie však už na server do priečinka "Odoslaná pošta"."
"Ak odošlete email z emailového klienta bežiacom v mobile (aplikácií), pri odoslaní záleží na aplikácií, či kópiu odoslaného emailu vloží aj na server do priečinka "Odoslaná pošta". Desktopový email klienti (bažiaci v počítači) toto robia vždy. Mobilné aplikácie sa však snažia šetriť prenesenými dátami a tak odoslaný email uložia len do pamäte aplikácie do priečinka "Odoslaná pošta", nie však už na server do priečinka "Odoslaná pošta"."
V mobile to neposiela cez IMAP, tam je problem.
Veď IMAP je len na príjem pošty..
DanielDevil.. pohraj sa s nastaveniami tej aplikácie, prípadne použi tú K-9ku, čo som dal link vyššie. Tam sa to určite dá nastaviť, mne osobne to funguje. Ja mám potom aj v PC v Thunderbirde pripojené tieto kontá cez IMAP a tak vidím všetko, aj poštu, ktorú som odoslal z mobilu. V PC POP/IMAP zistíš v nastavení emailového konta.
DanielDevil.. pohraj sa s nastaveniami tej aplikácie, prípadne použi tú K-9ku, čo som dal link vyššie. Tam sa to určite dá nastaviť, mne osobne to funguje. Ja mám potom aj v PC v Thunderbirde pripojené tieto kontá cez IMAP a tak vidím všetko, aj poštu, ktorú som odoslal z mobilu. V PC POP/IMAP zistíš v nastavení emailového konta.
-
DanielDevil
Addict
tak stiahol som ten K-9 znova, ale to isté, mail odošle ale v PC ho nevidím, prelúskal som celé nastavenia v PC a nevidím tam nič o POP/IMAP...idem ešte skúsiť nastaviť thunderbirda
To ktoré nastavenia si prosím Ťa v PC pozeral? Veď si mal pozerať nastavenia v Thunderbirde..
Nástroje - Nastavenia účtov - Nastavenie servera.. tam hneď na začiatku máš, či ideš cez POP alebo IMAP.
K-9 je komplikované na nastavenia, ale má to tam, len neviem navigovať, pretože momentálne nemám po ruke žiadny Android.
K-9 je komplikované na nastavenia, ale má to tam, len neviem navigovať, pretože momentálne nemám po ruke žiadny Android.
-
DanielDevil
Addict
no ja som doteraz fungoval na ich rozhraní, cez prehliadač som išiel na webmail.oxiweb.sk a vybavené, keďže Thunderbird mi nešiel, teraz som ho nahodil nanovo
mám tam nastavený IMAP....takže sa musím pohrať s tými nastaveniami K-9 aby som to spojazdnil tak ako chcem, lebo aj v K-9 mi ak odoslanú ukazuje len tú čo som teraz poslal cez mobil, tú cez PC vôbec, ok idem hľadať 
//autoeditácia príspevku (18 Apr 2014, 9:59)
tak dokonca ani to čo pošlem cez Thunderbird mi tam potom nezobrazí v pričinku "sent" , och, no nič vidím to tak že budem musieť nahovoriť niekoho znalého nech sa mi nato pozrie, vďaka za pomoc
//autoeditácia príspevku (18 Apr 2014, 9:59)
tak dokonca ani to čo pošlem cez Thunderbird mi tam potom nezobrazí v pričinku "sent" , och, no nič vidím to tak že budem musieť nahovoriť niekoho znalého nech sa mi nato pozrie, vďaka za pomoc
V Thunderbirde máš pod nastavením servera na výber aj možnosť Kópie a priečinky a hneď tam na začiatku je zaškrtávacie políčko, či ukladať odoslanú poštu a kde ju má ukladať.