Predaj-kúpa bytu-daň

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Peťa
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Predaj-kúpa bytu-daň

Príspevok od používateľa Peťa »

Zdravím,

Obraciam sa na Vás s jednou otázkou, ktorú už možno niekto z Vás raz riešil.
Chcela by som kúpiť byt na hypotekárny úver, s ktorého vybavením nie je žiaden problém. Avšak majiteľ bytu nemá trvalý pobyt aspoň 2 roky a ani nevlastní nehnuteľnosť viac ako 5 rokov, byt predáva za drahšie ako ho kúpil (rekonštrukcia, zariadenie). Z toho vyplýva, že po predaji by mal nasledujúci rok platiť daň. Čo samozrejme nechce a tak nastáva problém. Ako túto celú vec vyriešiť, aby sa majiteľ vyhol plateniu dane a aby som ja dostala úver. Poprosím len o legálne návrhy (ak vás vôbec nejaké napadnú).
P.S. celý tento proces by mal byť vybavený čo najrýchlejšie.

Ďakujem vopred :-)
wladas
Redeemer
Redeemer

Re: Predaj-kúpa bytu-daň

Príspevok od používateľa wladas »

Ty nedostanes uver ak majitel nebude mat zaplatenu dan? Cudne. Kazdopadne to je chyba majitela samozrejme. Chce predat byt ale ma v tom prekazku.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

V prvom rade si treba uvedomit, ze akakolvek manipulacia s kupnou cenou uvedenou v kupnej zmluve (jej umele znizenie) je rizikom aj tvojim. Uz som pocul o sialenych napadoch mat viacero verzii zmluvy, tak ze na kataster a do banky sli zmluvy s inymi ciframi ale toto je uz fakt silna kava a poriadny podvod. Co ked budes musiet byt predat do 5 rokov, alebo sa medzicasom zmeni legislativa? V pripade, ze na tento risk pristupis tak cast penazi musis dat majitelovi neoficialnou cestou, takze sa tu otvara priestor pre podvod. Budes toto riskovat? Nebudes mat ani byt ani peniaze. V pripade, ze budes byt predavt do 5 rokov, budes potom ty riesit takuto istu situaciu, danovy podvod? Uz neplati ta klauzula o trvalom pobyte (to platilo len pre pobyt nahlaseny do konca roka 2010 alebo 2011). Taktiez banka ti zaplati len sumu vo vyske na aku ona odhadne nehnutelnost. Zvycajne je to kupna minus bulharska konstanta, s maximom 100 percent kupnej ceny ak sa jedna o byt v BA resp limitom 2000 eur/m2. Co ked nedostanes dostatocnu hypo, lebo ti banka z tejto nizkej sumy este zrazi? Majitel nech si riadne zaplati dan, alebo nech si zozenie blocky aby si mohol vydokladovat naklady.
Peťa
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Peťa »

Nejde o to, že keby nezaplatil daň,tak ja nedostanem úver. Skôr som to myslela tak, čo by mohol spraviť, aby mi banka napriek tomu ten úver dala. A ďakujem za názory :-) O týchto pochybných spôsoboch viem a určite sa do toho púšťať nejdem. Preto som sa skôr pytala na nejaký šikovný nápad. Ale ten asi nejestvuje. Aj tak vďaka.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

zdravim, taka otazka.. ak su dvaja vlastnici jednej nehnutelnosti a jeden z nich sa stane vyhradnym vlastnikom, upravuje sa nejako danova povinnost, konkretne dan z nehnutelnosti?meni sa trebars jej vyska?
Napísať odpoveď