Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa gogo956 »

strapaty
1/preco by mal byt v dnesnej dobe predmanzelsky sex hriech?
Nevidis ze su to vsetko iba vymysli cirkvi aby mali ludi co najviac pod kontrolou?
2/To iste celibat knazov.Az do Lateranskeho koncilu /1123/ bolo bezne ze knazi boli zenaty ,plodili deti a v ramci cirkevnych nariadeni to bolo v poriadku.Az potom sa zrazu rozhodlo ze je to hriech a zakazalo sa.
Kazdy myslienkovy system mal obdobie ked bol prinosom pre spolocnost a niekam ju pozdvihol, na vyssiu kulturnu a moralnu uroven.Neskor ale sa stava rigidnym, upadkovym a jeho posobenie na spolocnost je skor negativne ako pozitivne. Ani krestanstvo nie je vynimkou a obdobie jeho prinosu skoncilo uz pred cca 1500 rokmi,odvtedy je krestanska cirkev iba brzdou vyvoja. Keby tych 1500rokov sa neprehajdakalo na nezmysli a nepotlacoval sa rozvoj vied a mediciny, tak dnes by bolo ludstvo niekde uplne inde . Takze bud sa cirkevne dogmy radikalne zmenia vzhladom k sucasnej dobe,alebo bude ustup krestanskej cirkvi zo spolocnosti stale vecsi,nakolko jej ludia nedoveruju a odmietaju jej praktiky. V Nemecku a Rakusku veriaci masivne vystupuju z cirkvi, hlavne pre jej uchylne a financne afery.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

A kde najdem dakoho kto to vie vysvetlit? Vidim v tom vyznam v dobach ked existovala antikoncepcia ale dnes uz nie.

to by si mal pravdu keby islo len o nezelane pocatie.... ale to je len jedna uloha sexu (pocatie)... druhou je vzajomne utuzenie vstahu (nie uspokojenie svojej potreby)tuzba urobit toho druheho stastnym, tuzba odovzdat mu kusok zo seba.... pokial vzajomne spoluzitie obmedzime na vzajomne uspokojovanie zmeni sa nas zivot na stanok s rychlym obcerstvenim.... zasyti ale ziadna vyzivova hodnota... ak clovek veri ze vsetko co robi ma vplyv na jeho dusu(ak neveri v dusu neni sa o com bavit) tak intimne spoluzitie je v partnerstve jednym z najintenzivnejsich prejavom vzajomnej lasky... otazka je ale preco len v manzelstve... lebo len v manzelstve sa ludia zaviazu prisahou pred bohom ....len vtedy je to uprimne a na cely zivot ... len vtedy clovek predide bolesti z rozchodu.....

co sa tyka hormonalnej antikoncepcie myslim ze je to najnestastnejsie riesenie ... 1. a je abortivna 2. narusa celistvost zenskeho organizmu a skodi nazdravi 3. ked zlyha bvaju fatalne nasledky.... nechapem preco ludia nevyuzivaju prirodzene planovanie rodicovstva... ziadna chemia, vysoka ucinnnost, zadarmo ... http://www.lpp.sk/index.php?option=com_ ... Itemid=295 tu je toho viac

//autoeditácia príspevku (18 Apr 2014, 11:30)
gogo956 napísal:strapaty
1/preco by mal byt v dnesnej dobe predmanzelsky sex hriech?
Nevidis ze su to vsetko iba vymysli cirkvi aby mali ludi co najviac pod kontrolou?
2/To iste celibat knazov.Az do Lateranskeho koncilu /1123/ bolo bezne ze knazi boli zenaty ,plodili deti a v ramci cirkevnych nariadeni to bolo v poriadku.Az potom sa zrazu rozhodlo ze je to hriech a zakazalo sa.
Kazdy myslienkovy system mal obdobie ked bol prinosom pre spolocnost a niekam ju pozdvihol, na vyssiu kulturnu a moralnu uroven.Neskor ale sa stava rigidnym, upadkovym a jeho posobenie na spolocnost je skor negativne ako pozitivne. Ani krestanstvo nie je vynimkou a obdobie jeho prinosu skoncilo uz pred cca 1500 rokmi,odvtedy je krestanska cirkev iba brzdou vyvoja. Keby tych 1500rokov sa neprehajdakalo na nezmysli a nepotlacoval sa rozvoj vied a mediciny, tak dnes by bolo ludstvo niekde uplne inde . Takze bud sa cirkevne dogmy radikalne zmenia vzhladom k sucasnej dobe,alebo bude ustup krestanskej cirkvi zo spolocnosti stale vecsi,nakolko jej ludia nedoveruju a odmietaju jej praktiky. V Nemecku a Rakusku veriaci masivne vystupuju z cirkvi, hlavne pre jej uchylne a financne afery.
1. ludia to su cirkev.... kazdy kto veri v krista to chape... cistota cloveka je jeden z najvacsich darov....

2. celibat je na rozhodnuti papeza ... on zavazuje knazov celibatom a oni sa slobodne pren rozhoduju ... urcite su na to padne dovody ktore neveriaci ludia len tazko pochopia ... knazstvo nie je zamestnanie ale povolanie ... takisto ako aj manzelstvo... zvladnut jedno povolanie dobre je pre cloveka az moc ... nehovoriac o tom ze s celibatu plynu osobitne milosti...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Kňazi v celibáte nemôžu ani masturbovať, že nie?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Je to z inej témy, no nebudem to riešiť tam.
strapaty napísal:viera sa neda nanutit ani naucit ...
uci sa len nabozenstvo ...viera je uplne nieco ine...
nabozenstvo je nauka o bohu ... viera je hlboke presvedcenie ze to nabozenstvo ma pravdu ... vacsinou je podlozena osobnou skusenostou...
Píšeš pekne...no stále nechápem prečo ty a tebe podobní rodičia ťahajú a nútia svoje deti chodiť do kostola?
strapaty napísal:dodrziavanim jednoduchych moralnych pravidiel ho moze chranit....
Sex až po svadbe je morálne pravidlo? Odkedy je sex nemorálny? Sex nie je len o plodení detí, utužje vzťah ale aj uspokojuje človeka a jeho pohnútky, pretože takto nás tvoj boh strovil, s týmito pudmi a hormónmi.
strapaty napísal:otazka je ale preco len v manzelstve... lebo len v manzelstve sa ludia zaviazu prisahou pred bohom ....len vtedy je to uprimne a na cely zivot ... len vtedy clovek predide bolesti z rozchodu.....
Rozvody, oddelené bývanie manželov a podobne asi nepoznáš čo? Klapky na očiach? A väčšinou sú to manželstvá, ktoré boli uzavreté pred bohom. Bolesť z rozchodu...čiže ty si v "násť" či "dsať" rokoch nechodil so žiadnym dievčaťom? Vzťahy pred manželstvom sú podobné ako manželstvo samo, len im chýba papier. Človek pri nich prežíva to isté ako pri manželstve, len bez papiera. Každé manželstvo začína takýmto vzťahom, prečo by tieto vzťahy mali byť ochudobnené o intimitu? Lebo to nejaký dedko na zlatom stolci povedal? Ešte raz, sex nie je výsadou manželstva. Sex je rovnako pudový a prirodzený pre človeka ako hlad. Je prirodzenejší ako jeho odmietanie či posúvanie za nejakú významnú udalosť. Takto nás tvoj pán stvoril.

A keďže ignoruješ to na čo zrejme nenájdeš citát v rozprávkovej knižke, tak ti to pripomeniem. Pýtal som sa:
LuksKE napísal:Ja som sa ale nepýtal na potrat konkrétne. A to čo si opísal, závisí od psychicky ženy, nie sú to žiadne božie tresty. Ale keď už si taký konkrétny, tak ako by ma potrestal boh počas života, keby som ťa zajtra zabil? Ako potrestá boh počas života masového vraha, ktorý má vo vraždení pasiu?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:to by si mal pravdu keby islo len o nezelane pocatie.... ale to je len jedna uloha sexu (pocatie)... druhou je vzajomne utuzenie vstahu (nie uspokojenie svojej potreby)tuzba urobit toho druheho stastnym, tuzba odovzdat mu kusok zo seba.... pokial vzajomne spoluzitie obmedzime na vzajomne uspokojovanie zmeni sa nas zivot na stanok s rychlym obcerstvenim.... zasyti ale ziadna vyzivova hodnota... ak clovek veri ze vsetko co robi ma vplyv na jeho dusu(ak neveri v dusu neni sa o com bavit) tak intimne spoluzitie je v partnerstve jednym z najintenzivnejsich prejavom vzajomnej lasky... otazka je ale preco len v manzelstve... lebo len v manzelstve sa ludia zaviazu prisahou pred bohom ....len vtedy je to uprimne a na cely zivot ... len vtedy clovek predide bolesti z rozchodu.....
Ako povedal LuKe to vsteko mozem mat aj bez svadby, okrem svadby.
strapaty napísal:co sa tyka hormonalnej antikoncepcie myslim ze je to najnestastnejsie riesenie ... 1. a je abortivna 2. narusa celistvost zenskeho organizmu a skodi nazdravi 3. ked zlyha bvaju fatalne nasledky.... nechapem preco ludia nevyuzivaju prirodzene planovanie rodicovstva... ziadna chemia, vysoka ucinnnost, zadarmo ... http://www.lpp.sk/index.php?option=com_ ... Itemid=295 tu je toho viac
Pocul si uz o kondomoch? vynasli ich v 17. storoci.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

už v starovekom egypte sa vraj používali plátenné kondómy.. moc účinné ale asi neboli :lol:
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

hughito
nie masturbacia je tazky hriech pre krestanov
lukske
kazdy svoje deti vychovava ako najlepsie vie ... to ze to nie je podla tvojich predstav??? uz som ti raz na to odpovedal ... preto lebo to povazuju za spravne a citia za ne zodpovednost ... co dospelostou konci ...
a chodenie do kostola nic neriesi ... dolezite je aby ich ucili zit podla evanielia ... a oni aby boli zivim prikladom kristovej lasky ... potom nemusia nikoho nutit ... bohuzial ked ale deti vidia ze ustami hovoria nieco ine hlasia sa k niecomu inemu ako robia potom ani deti neveria tomu co hovoria...

samozrejme ze som chodil ... a nie len to ... ale tvrdim ze je to nespravne ... vtedy som nemal ten rozum a skusenosti co teraz .. co raz spravis uz nikdy nevratis...

an tu otazku o tm zabijani som ti predsa uz odpovedal ze neviem ako ... zas to neber tak ze ta boh potresta lebo si zly ... boh za zivota tresce aby ludia spravili napravu ... preto kazdeho inac..

harrison314
tomu sa hovori prirodzene manzelstvo ... ak zijes cely zivot s jednou zenou ... bohuzial prax je taka ze je to naopak ..

boh zabil pred niekolko tisickami rokov onanisa za to ze pustal semeno do ovcieho runa .... v egipte pouzivali ovcie crievka .... dokonca biliny ktore branili otehotneniu
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Hm, chcem vidieť tých kňazov, ako sem-tam nevypustia. To je biologická potreba. :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:tomu sa hovori prirodzene manzelstvo
Tomu sa hovori chodenie.
mLuks
Addict
Addict

strapaty
kazdy svoje deti vychovava ako najlepsie vie ... to ze to nie je podla tvojich predstav??? uz som ti raz na to odpovedal ... preto lebo to povazuju za spravne a citia za ne zodpovednost ... co dospelostou konci ...
A je správne nútiť dieťa robiť to čo nechce? Nie je správnejšie sa ho opýtať a nechať sa ho rozhodnúť?
Úvaha: Ja považujem za správne športovať a venovať sa nejakému športu. Preto budem svoje dieťa tlačiť na tréningy a rôzne športy. Nebudem sa pozerať na to, že moje dieťa chce byť právnikom a študovať, lebo ja považujem za správne športovať, teda bude dieťa športovať a na štúdium mu nedám čas. ...Rodičovský egoizmus, ja viem čo je správne a ty to budeš robiť.

druhá zvýraznená časť -> čiže ak ti dieťa v 16ich povie, že neverí a nechce chodiť do kostola, tak ty ho aj naďalej tam budeš nútiť chodiť a presviedčať ho, lebo až dospelosťou končí tvoja zodpovednosť?
a chodenie do kostola nic neriesi ... dolezite je aby ich ucili zit podla evanielia ... a oni aby boli zivim prikladom kristovej lasky ... potom nemusia nikoho nutit ... bohuzial ked ale deti vidia ze ustami hovoria nieco ine hlasia sa k niecomu inemu ako robia potom ani deti neveria tomu co hovoria...
Tvrdíš, že viera je dar, nedá sa naučiť ani nanútiť. Ak raz dieťa nebolo obdarované vierou, rodičia môžu byť akýmkoľvek príkladom kristovej lásky, môžu mu akokoľvek dokazovať a ukazovať silu viery, ťahať ho do kostola, na krížové cesty, či kresťanských táborov, dieťa aj tak nikdy úprimne veriť nebude. Všetko to bude len indoktrinácia.

Ako príkladom ti môže byť téma o apostáze, zrieknutí sa viery, kde sám si môžeš prečítať ako to funguje, ak rodičia proste nechcú uznať slobodné rozhodnutie svojich detí, nechcú si pripustiť, že ich deti neboli obdarované vierou. A ty iným rodičom nebudeš, to už teraz vidieť z tvojich príspevkov.
samozrejme ze som chodil ... a nie len to ... ale tvrdim ze je to nespravne ... vtedy som nemal ten rozum a skusenosti co teraz .. co raz spravis uz nikdy nevratis...
Práveže vtedy si mal ten rozum. A prečo je to nesprávne? Hovorím, medzi manželstvom a vzťahom je rozdiel len v tom papieri, ktorý právne upravuje vzťah dvoch ľudí. Láska, precitnutie a všetko krásne, prežiješ aj vo vzťahu bez papiera. Bývalý spolužiak so ZŠ si v 15tich našiel dievča, sú do teraz spolu, rozišli sa raz aj to na nejaké dva mesiace alebo aj menej, sú spolu 6 rokov. Aký je rozdiel medzi ich vzťahom a manželstvom? Lebo ja tam vidím len ten papier.
an tu otazku o tm zabijani som ti predsa uz odpovedal ze neviem ako ... zas to neber tak ze ta boh potresta lebo si zly ... boh za zivota tresce aby ludia spravili napravu ... preto kazdeho inac..
Ty si neodpovedal absolútne, ale absolútne na nič. Ty si povedal, že boh trestá už za života a teraz nevieš povedať ako, ale vieš že trestá. Proste trestá a bodka, hej? Napísal si, že za úmyselnú vraždu boh trestá už za života. Pýtam sa ťa, ako potrestá za života masového vraha? A odpoveď každého ináč si strč, buď odpovedaj normálne a obháj si svoje tvrdenie, alebo sklop uši a šúchaj nohami.
gogo956
Redeemer
Redeemer

strapaty

takze pises ze masturbacia je tazky hriech. To ale potom znamena ze do neba sa nedostane asi vobec nikto,lebo kazdy normalne pohlavne vyvinuty muz ci zena v zivote uz urcite masturbovali. Sexualne potreby nemaju iba ludia co maju nejaku hormonalnu poruchu alebo su inak nestandardni oproti ostatnym. A ako sa cirkevna nauka stavia k poluciam? Stava sa to v noci, v spanku, ked to dotycny ovplyvnit nevie tj tazko to moze byt vedomy hriech.Na druhej strane je to sprevadzane vyronom semena a vecsinou aj erotickymi snami- co s tym? Vy, dogmaticki krestania to proste mate v zivote velmi tazke, ked zo vsetkeho normalneho robite horor.. Ale aspon je to krasny dôkaz toho, ze cloveku sa da vlozit do podvedomia doslova akykolvek mentalny program a nech je v skutocnosti akokolvek absurdny,tak dotycny ho napriek tomu povazuje za "svoj" a "spravny". :?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

skor by ma zaujimalo preco je to hriech, ked nas tak Boh vo vsetkej svojej vedomosti nastavil
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Je to skúška sily vôle nad chtíčom. Stvorení sme boli aj na zabíjanie rovnakého druhu ako sme my a nerobíme to, stali sme sa ľudskejší. Tak to vidím ja.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jaj, testuje nasu vieru, ako u ziraf :)
este, ze Occamova britva nam ponuka iny vysledok
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

lukske
dieta mozes nechat rozhodnut o tom o com je schopne rozhodnut (cize podla vyspelosti) ... kazde dieta (clovek) moze rozhodovat o tom co vie posudit a niest za rozhodnutie zodpovednost....
neznamena to ze ked dieta chcev 6 rokoch byt pravnik ze nemoze sportovat a bude len sediet doma...
ja som to doma spravil ... ked som mal 15 povedal som ze do kostola chodit nebudem lebo nebudem pokrytec ... (hoc som v boha veril vdzy ale kostol pre mna nic moc neznamenal) ... aj ked rodicia boli veriaci tak jednu nedelu venovali presviedcaniu ale nakoniec to respektovali(aj stary rodicia aj cela rodina...diskusia bola vedena v duchu preco ... ) ... a myslim ze sa rodicia zachovali spravne...

ako ja mozem vediet ako boh tresta ludi .. ??? ako pausalne nikomu hrb za vrazdu nenarastie ak si to tak myslel ... u boha to nie je legislativny proces (odsedi si za skutok 3 az 15 rokov basy)
gogo956
Redeemer
Redeemer

NHISPVM

jediny dovod preco este krestanska cirkev existuje je z dovodu manipulacie s ludmi.Cirkev ako taka ovplyvnuje masy a nasledne fungovanie zakonov statu podla toho ako to jej,ako najvecsej firme na svete vyhovuje./Cirkev je najvecsia "korporacia" aka existuje,priamo ci nepriamo vlastni tisicky firiem,nehnutelnosti, a tieto firmy castokrat nemaju v naplni prace iba "bohulibe" cinnosti ale aktivity ktore su nemoralne alebo minimálne podozrive/. A rodicia zase obmedzuju svoje deti podla toho ako sa to hodi im, dava im to pocit moci. To co bolo v tom videu zazilo len mozno trochu inak vela mladych ludi,vratane mna.
strapaty
poprosim odpoved na moju otazku ohladom masturbacie a polucie,dakujem
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

gogo956 napísal:strapaty

takze pises ze masturbacia je tazky hriech. To ale potom znamena ze do neba sa nedostane asi vobec nikto,lebo kazdy normalne pohlavne vyvinuty muz ci zena v zivote uz urcite masturbovali. Sexualne potreby nemaju iba ludia co maju nejaku hormonalnu poruchu alebo su inak nestandardni oproti ostatnym. A ako sa cirkevna nauka stavia k poluciam? Stava sa to v noci, v spanku, ked to dotycny ovplyvnit nevie tj tazko to moze byt vedomy hriech.Na druhej strane je to sprevadzane vyronom semena a vecsinou aj erotickymi snami- co s tym? Vy, dogmaticki krestania to proste mate v zivote velmi tazke, ked zo vsetkeho normalneho robite horor.. Ale aspon je to krasny dôkaz toho, ze cloveku sa da vlozit do podvedomia doslova akykolvek mentalny program a nech je v skutocnosti akokolvek absurdny,tak dotycny ho napriek tomu povazuje za "svoj" a "spravny". :?
k prolunkcii.... hriech vedome umyselne dobrovolne prekrocenie bozieho prikazu.... dufam ze jasne
nemas pravdu ze vsetci masturbuju ... ovladnutie chtica pred manzelstvom je lahsie ovladnutie chtica po manzelstve(kde by neovladnutie bolo fatalne) ...
ale ono je to skor zaujat zivotny postoj k urcitim veciam ... urcite ste uz vsetci poculi o kulture zivota a kulture smrti.... cize kultura zivota podporuje taku cinnost na ktorej konci je zivot ... kultura smrti podporuje taku cinnost na ktorje knoci nie je zivot... (a zivot je boh :D ) cize na konci masturbacie je clovak sam s svojim egom ... uspokojuje svoje ego nic nevitvara ... masturbacia nie je nic ine len pestovanie egoizmu ... co vo vstahu moze byt smrtelne...

//autoeditácia príspevku (19 Apr 2014, 7:51)
gogo956 napísal:NHISPVM

jediny dovod preco este krestanska cirkev existuje je z dovodu manipulacie s ludmi.Cirkev ako taka ovplyvnuje masy a nasledne fungovanie zakonov statu podla toho ako to jej,ako najvecsej firme na svete vyhovuje./Cirkev je najvecsia "korporacia" aka existuje,priamo ci nepriamo vlastni tisicky firiem,nehnutelnosti, a tieto firmy castokrat nemaju v naplni prace iba "bohulibe" cinnosti ale aktivity ktore su nemoralne alebo minimálne podozrive/. A rodicia zase obmedzuju svoje deti podla toho ako sa to hodi im, dava im to pocit moci. To co bolo v tom videu zazilo len mozno trochu inak vela mladych ludi,vratane mna.
strapaty
poprosim odpoved na moju otazku ohladom masturbacie a polucie,dakujem
to je hlupost ... ziadne taketo zriadenie netrvalo dlhsie ako 40 rokov... ludia pokial nie su vnutorne presvedceny cely system sa zosype... ked si pozries idologicke zriadenia historie ... zistis ze len spolocenstva veriace v boha vytravali najdlhsie... preco je to tak ???

//autoeditácia príspevku (19 Apr 2014, 7:55)
harrison314 napísal: Tomu sa hovori chodenie.

tak ked to chodenie trava 50 rokov
mLuks
Addict
Addict

strapaty
dieta mozes nechat rozhodnut o tom o com je schopne rozhodnut (cize podla vyspelosti) ... kazde dieta (clovek) moze rozhodovat o tom co vie posudit a niest za rozhodnutie zodpovednost....
áno, a práve preto je lepšie nechať otázku viery u dieťaťa otvorenú a nechať ho nech sa samo rozhodne (v straškom veku, keď bude schopné) ako chce žiť a s akým presvedčením...všetky vaše sviatosti sa dajú dorobiť aj neskôr, nepotrebuje si nimi prechádzať výsadne v detstve...to čo robíš ty, je navádzanie, indoktrinácia, nútenie.
Tvoje slová "viera je dar" ...čo ak tvoje deti neboli obdarované vierou a v živote úprimne neuveria? A inak, kedy ty necháš svoje deti za seba rozhodnúť? kedy si myslíš, že budú schopné niesť zodpovednosť?
neznamena to ze ked dieta chcev 6 rokoch byt pravnik ze nemoze sportovat a bude len sediet doma...
Myslel som to na celé obdobie detstva, teda do 18tky, do skončenie SŠ a tlačenia na VŠ a podobne. Tak isto ako to robíte vy. Či v 6, rokoch, či v 10, či v 15, či v 18...je vám to jedno, proste vy viete, že viera je správna a tak dieťa musí veriť...len veľmi malé percento veriacich, dokáže akceptovať rozhodnutie dieťaťa.
ako ja mozem vediet ako boh tresta ludi .. ???
Presne, ako to ty môžeš vedieť? Tak prečo to tvrdíš? ...proste boh netrestá počas života, lebo do našich životov nezasahuje. Bodka.

K ostatku sa nevyjadríš?
(a zivot je boh :D )
boh je život, boh je láska, boh je to čo pláva v záchode keď sa z neho postavím, boh je všetko, všetko, všetko....jo to sme už počuli...niečo nové?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

to je hlupost ... ziadne taketo zriadenie netrvalo dlhsie ako 40 rokov... ludia pokial nie su vnutorne presvedceny cely system sa zosype... ked si pozries idologicke zriadenia historie ... zistis ze len spolocenstva veriace v boha vytravali najdlhsie... preco je to tak ???
India - 1500 prnl - dodnes
Sovietsky zvaz: 1922-1991

Slovensky krestansky stat 1939-1945 (zda sa, ze viest stat s Bohom Ti nijako dlzku fungovania nezrucuje)
Napísať odpoveď