Zdravím,
máme doma problém s internetom. Je to internet na doma cez pevnu linku od Orange. Mali sme doma starší router (2,5 roka) a skoro každú hodinu vypadol internet, bol u nás technik z telekomu ktorý skontroloval linku a vymenil zásuvku no problémy pokračovali. Vymenili sme router za D-Link DSL-2751 a mám takéto problémy. Včera ma nechcelo ani len pripojiť, po reštarte routera všetko nabehlo, fungovalo 10 minút a potom nechcelo načítať žiadnu stránku. V administrácii bolo napísane "Internet online" Zmenil som DNS v routeri na googlovské a všetko išlo bez chyby až do večera. Ráno som sa pripojil s telefónom a všetko išlo ale na noteeboku cez wifi písalo Žiadny prístup na internet. Na druhom PC ktorý je pripojený cez LAN to isté. V administrácii bolo opäť napísané internet online.Reštartol som router a stále nič, keď to zrazu za 10 minút naskočilo a ide vpohode. LED na routeri vzdy svietia tak ako maju. IP adresy v počítačoch sú nastavené automaticky. Neviete či je problém v nastavení routera alebo je to nejaká chyba v linke? Pripájam pár obrázkov z administrácie.
ADSL vypadáva /orange/
Re: ADSL vypadáva /orange/
Kontrolka ADSL svieti alebo bliká?Ak máš pripojenie cez spliter ,tak to zapoj bez neho.Skúsil si reset routra?
-
soldier
Expert
- Kontaktovať používateľa:
-kontrolka ADSL blika
-zapojene bez splitra
-router sa resetol pred prvym nastavovanim (je uplne novy)
-zapojene bez splitra
-router sa resetol pred prvym nastavovanim (je uplne novy)
Ak bliká a router je v poriadku a na 100% si zadaj správne údaje ,tak chyba môže byť od routra smerom von k Orange.nemáš niekde na dome ešte prípojku ,kde by mohol byť problém.Nemáš možnosť skúsiť hoci aj obyčajný modem?Prípadne novší firmware ak je dostupný.Veľakrát je chybný krátky tel.kábel od prípojky k modemu,routru.Prípadne vypni router na 20min.od siete 220V a potom zapni či sa pripojí.Ak je router dlhšie odpojený vraj sa sama reštartuje sieť,prípojka ADSL pri novom pripojení.
http://www.dlink.com/cz/cs/home-solutio ... dem-router
Ešte pozerám ,že si nechal prázdnu položku Idle Time Out.Daj tam nejaké číslo.Ja zvyknem 99 ale skús tam nejaké nahodiť.
http://www.dlink.com/cz/cs/home-solutio ... dem-router
Ešte pozerám ,že si nechal prázdnu položku Idle Time Out.Daj tam nejaké číslo.Ja zvyknem 99 ale skús tam nejaké nahodiť.