Nemôžem sa dostať do biosu skrz nefunkčnej klávesy F2..
Nemôžem sa dostať do biosu skrz nefunkčnej klávesy F2..
Zdravím. Mám taký problém, že mám notebook od brata, ktorý mi dal. Mal s ním problémy. No snažil som sa ho opraviť. Acer Aspire 5551G s Windows 7. No ten Windows je strašne pokazený, mrzne. Dlho nereaguje. A tak som ho chcem preformátovať a dať naň nový. No ako som pátral v čom je háčik. A dopátral som sa k tomu, že má pár kláves typu F pokazených. A to i zrovna F2, ktorým sa tam dá dostať. Skúšal som ho i rozobrať a dať sata disk z neho do svojej bedne, no tá len začala pípať a nič viac. Som docela zúfalý, tak možno by ste na niečo prišli. Každú radu uvítam. Napadlo ma ešte skúsiť pripojiť klávesnicu cez USB, no zrovna typu s USB svoju na PC nemám..
-
vladenko007
VIP
Re: Nemôžem sa dostať do biosu skrz nefunkčnej klávesy F2..
Obávam sa že si budeš musieť pozháňať externú klávesnicu z USB.
Skus stlacit F12, mala by sa ti zobrazit ponuka na vyber boot media. Ak nefunguje F12 a ziadne ine klavesy ako napr. ESC. Tak ako jedine riesenie zostava pripojit klavesnicu.
Diky, no zrovna ani boot menu tlačítko mi nefunguje. Vidím to tak tiež len tú klávesnicu, zatiaľ diky moc 
-
vladenko007
VIP
Pri boot menu není možnosť ísť do biosu.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...a USB klávesnica obvykle reaguje až po načítaní Windowsu...takže to ti fungovať nebude...
Hačík je len v tom, že ja si Windows naišntalovať môžem. Pretože ho mám na USB. Len čo z toho, keď ho nemôžem nabootovať. A čo sa týka tej klávesnice. Ja sa do Windowsu dostanem. No je strašne primrznutý. Nedá sa tam robiť v podstate nič. Na všetko treba čakať fakt dlho..
USB klavesnica ide samozrejme aj v biose. Uz par rokov su MB bez PS2 portu
Tá klávesnica mi pôjde podľa mňa určite, keď ju pripojím cez USB. A myslím si, že určite mi po stlačení F2 vyhodí bios. Len keby som ju tak mal, musím niečo vyšpekulovať od kamarátov. Nech mi helfnú na chvíľu USB klávesnicu. Lebo inak to asi určite neobídem. Takýmto štýlom, vďaka tým nefunkčným klávesom, si ani ten Windows nemôžem skúsiť opraviť. Čo je naprd. Ani z voza ani na voz. Čiastočne sa s tým PC dá robiť, ale ako som písal, je fakt primrznutý, zamŕza trebars i pri otvorení priečinka..
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Len aby nemal hdd vadne sektory,ked to ide ako hladnemu sranie
Zamýšľal som sa už aj nad tým, len som mal bedňu tak troška rozhádzanú. No skúsim tam hodiť nejaký soft na kontrolu HDD..