Zákal sklovca

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Unkown
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Zákal sklovca

Príspevok od používateľa Unkown »

Vážení a milí, niektorí možno viete o čom rozprávam, iní nie. Chcel by som sa však s vami podeliť o skúsenosť s liečbou. Od očných doktorov som dookola počúval, že sa to liečiť nedá, že si musím zvyknúť. Veľa ľudí, či už na nete alebo v reále, počúva to isté, a tak chodia svetom s otravnými čiernymi bodkami v očiach. Neostalo mi teda nič iné, len sa vykašľať na titulovaných ľudí a trocha sa pohrabať v biochémii organizmu. Asi nedokážem presne popísať ako to funguje, ale tu je moja teória po lopate. Tieto bodky, to sú zhluky bielkovín v oku.Zhluky bielkovín môžu byť rozohnané emzýmami, ktoré sa však varením ničia, čiže ich je nedostatok. Ďalej (toto nejak detailne naštudované nemám, ak sa v tom niekto vyzná lepšie, nech ma kľudne opraví) sa na vzniku týchto emzýmov podieľa jód, ktorého však prijímame veľmi málo. Takí číňania, japonci, etc. ho majú v potrave omnoho viac a (údajne) týmto ochorením netrpia (tak často). Tak som si povedal, že to skúsim, že za to nič nedám. Na týždeň som vysadil bielkoviny, zato žijem na surovom ovocí a zelenine. Do očí si 3x denne kvapkám kvapky s jodidom sodným a draselným (voľne predajné) a čuduj sa svete, zaberá to! Ľavé oko mám takmer úplne čisté a pravé sa výrazne zlepšilo. Neviem či sa toho časom zbavím úplne, ale každopádne to za túto zmenu stálo.

Snažím sa to dať vedieť čo najviac ľuďom, lebo ako vravím, lekári vás s tým pošlú kade ľahšie a vecí, ktoré niekomu skutočne pomohli je veľmi málo. Dúfam, že som aspoň niekomu pomohol ;)
LukasqoO
King
King

Re: Zákal sklovca

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Viem ze je to mimo temu, ale aj rakovina vznika v dosledku maleho mnozstva jodu (nemyslim rakovina jazyka od cigariet atd...).
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Tymi kvapkami to bude sotva. Jod sa vstrebava v tenkom creve. A z oka sa ti tam dostane asi tazko. Ten jod je tam skor kvoli dezinfekcii. Takisto nemam pocit zeby sme ako populacia nejako zasadne trpeli nedostatkom jodu. Ten sa zamerne pridava do soli, takze ho clovek prijma denne.
Unkown
Medium Star
Medium Star

No neviem presne prečo to funguje, ale je to prvá vec ktorá funguje asi po 6 rokoch, takže som to nijak hlbšie neskúmal. Okrem toho sú to soli jódu, nie čistý jód a tie sa asi správajú inak. Povedal by som, že je to kvapkami, keďže liečeniu pomocou úpravy stravy som nikdy neveril :D A nič iné sa za uplynulý týždeň nezmenilo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

zaujimava myslienka,ale pochybujem ze by sa z povrchu oka nejake latky vo vecsom mnozstve vstrebavali do organizmu. Mozes skusit aplikaciu jodidom draselnym vo vysokych davkach /na vlastne riziko/ v tabletach.V Usa sa daju kupit a posielaju to aj postou na Svk tablety ktore su urcene na ochranu tesne po jadrovom oziareni. Ide o jodid draselny v davke kde jedna tableta prekracuje doporucenu dennu davku viac ako 1300x. Takze ak by Tvoj problem bol sposobeny nedostatkom jodu tak po jednej jedinej davke by si mal pocitit vyrazne zlepsenie-ak to teda naozaj je pricinou.. Ja uz som zjdeol cele balenie a necitim vobec ziadnu zmenu v ziadnom smere :D :)
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pcsiete »

Zhluky bielkovín môžu byť rozohnané emzýmami, ktoré sa však varením ničia, čiže ich je nedostatok. Ďalej (toto nejak detailne naštudované nemám, ak sa v tom niekto vyzná lepšie, nech ma kľudne opraví) sa na vzniku týchto emzýmov podieľa jód, ktorého však prijímame veľmi málo.
  1. "enzýmy sa varením ničia" = prijímame ich v potrave
  2. "na vzniku týchto enzýmov sa podieľa jód" = vytvárajú sa v našom tele
zaujímavé protirečenie :)
Unkown napísal:Od očných doktorov som dookola počúval, že sa to liečiť nedá
možno kvapkami len potlačuješ prejav, ale trvalé riešenie to nemusí byť. Skús to s prvým okom a to druhé znova nechaj tak.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Unkown napísal:No neviem presne prečo to funguje, ale je to prvá vec ktorá funguje asi po 6 rokoch, takže som to nijak hlbšie neskúmal. Okrem toho sú to soli jódu, nie čistý jód a tie sa asi správajú inak. Povedal by som, že je to kvapkami, keďže liečeniu pomocou úpravy stravy som nikdy neveril :D A nič iné sa za uplynulý týždeň nezmenilo.
Sotva nasytis organizmus jodom ked si to kvapkas na oko. Nehovoriac o davke obsiahnutej v jednej ci dvoch kvapkach. Ten jod je tam na dezinfekciu. Ostatne latky nejako fungovat mozu,ale nemyslim si ze prave liecia zakal. Keby to fungovalo takto jednoducho, tak lekari to davno takto liecia. Nefandi si ze si vynasiel liek o ktorom nikto nevie. Osobne to tipujem na placebo. Alebo pomohla ta dieta. To by som uveril skor.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Placebo? Myslíš, že x "overených" vecí čo som skúšal by placebo efekt nespustili? Teraz som bol dokonca ešte viac skeptický, lebo som sa na to pozeral štýlom "nezabralo nič, tak nezaberie ani toto". Ja nevravím, že je to univerzálny liek. Niekomu vraj pomohlo hento, niekomu tamto... Mne pomohlo toto. Nestojí to skoro nič a môže to pomôcť. Podľa mňa to rozhodne za pokus stojí.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Za pokus to sice stoji, ale logika nepusti.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Takto...Tvoj názor vyvrátiť neviem, hoci s ním tak úplne nesúhlasím. Zároveň ale neviem podložiť stoj do takej miery, aby ti to stačilo. Ale sľubujem ti, že ak sa mi podarí udržať sa na biofyzikálnej chémii na Masarykovej (nemal som 4 roky biolu a chémiu...bude to hardcore), tak to objasním raz a navždy :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

To nie je nazor ale fakty. Stači si o tom jode niečo prečitať.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Tak teda fakty. Príbalový leták vraví toto:
JODID DRASELNÝ A SODNÝ 2 % sa používa v prípade potreby vstrebania zápalových exsudátov (tekutina vytvárajúca sa pri zápale) a krvácaní v oku spôsobených rôznymi príčinami (vek, vysoký krvný tlak, cukrovka), pri rôznych zákaloch sklovca, pri myopických a sklerotických zmenách ciev sietnice a cievovky, pri stenčení (oslabení) zrakového nervu (na syfilitickom podklade), pri začínajúcom sivom zákale alebo ako doplnková liečba pri plesňovom ochorení spojovky a rohovky.
Vyplýva mi z toho, že to vie odstrániť poškodenia aj po odoznení akútneho zápalu (resp. bez akéhokoľvek zápalu), čiže nieje čo dezinfikovať, čiže nejde len o dezinfekčný účinok. Neber to zle, ale nemyslím si, že máš v problematike dostatočný prehľad na to, aby si svoje tvrdenia mohol označiť za fakty.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ešte raz ti zopakujem, prečitaj si niečo o jode. V tom letaku sa o ňom nič nepiše.
Ja som o ostatnych latkach ktore su tam obsiahnute nič nepisal. Takže netušim čo riešiš.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Skôr ja sa začínam strácať v tom, čo vlastne riešiš. Hovoril som o jóde v strave a potom o kvapkách obsahujúcich SOLI jódu. Spätne som si to čítal, či som sa niekde nevyjadril nesprávne. Nikde som nespomínal kvapky obsahujuce čistý jód, a preto neviem, ako sme sa dostali k jeho vstrebávaniu cez oko. :roll:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pisal si predsa v prvom prispevku o nedostatku jodu. A potom o tom že si ho doplniš kvapkami do oči. Alebo to chceš poprieť? A na to som reagoval. Takže fakt neviem kam smeruje tvoja snaha.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Ach jaj, tak teda odznova. Zmena stravy bola kvôli možnému nedostatku jódu. Bodka. To je celé, čo som spravil na jeho doplnenie. Jodid sodný a draselný urýchľuje metabolizáciu tukov a bielkovín. Nezistil som prečo to tak je (ako som už vyššie spomínal), tak som to nerozoberal.

/e Pozerám, že som to celé napísal trocha chaoticky, to ťa asi zblblo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Najprv napises ze o o jode toho vies vela a nasledne tvrdis ze nevies aky je vplyv jodu na metabolizmus ludskeho tela :wink:
Pozrel som trochu zdroje ktore sa zaoberaju problemom zakalu sklovca a skutocne som nasiel zmienku ze jodidove kvapky dokazu pri niektorych pripadoch ucinne pomoct. Bude to ale asi iba male percento zo vstkych pripadov. V kazdom pripade beriem ako pozitivum ze si sa podelil tu s nami o svoju skusenost :) :plus: /jod je pre fungovanie organizmu mimoriadne dolezity a da sa pravidelne doplnat napr susenymi morskymi riasiami- Kelp/
simone123svk
Novice
Novice

Príspevok od používateľa simone123svk »

Ahojte chcem sa spýtať, či to vážne funguje, lebo čo sa týka zákalu, tak už mi ostáva len riziková operácia, tak sa chcem spýýtať, či má zmyseľ tu skúsiť alebo je to len dáka blbosť a nefunguje to.
Napísať odpoveď