hd_ napísal:Ako bežný diel v strede série by som to hodnotil pozitívne, ako prezentované finále to ale nebol žiadny zázrak. Nechce sa mi veriť, že už nás o týždeň nečaká naozaj posledný diel série, kde by vyšli nejakým spôsobom z vagóna a poriešila by sa celá situácia v Terminuse. Takto je to naozaj škoda, očakával som nejaký konkrétnejší koniec.
hd_ zabudol si si nastudovat, ze toto bol posledny diel sezony 4
Ja zas nechápem prečo ich nepozorovali aspoň týždeň, tak by zistili čo sú zač. To, že tam vleteli so zbraňami im veľmi nepomohlo, keďže samozrejme v takom veľkom tábor budú ozbrojený puškami. Neskutočé logické chyby.
V 5. serii se více zaměříme na 3 vedlejší postavy: Herec Andrew J. West – který hraje Garetha (vůdce přeživších v útočišti Terminus a který byl poprvé viděn ve finále 4. serie) bude mít větší rozpětí v další serii po boku dvou již nám známých hereček.
Alanna Masterson – která hraje Taru (bývalou Guvernérovu následovnici) a Christiana Serratos – která hraje Rositu (členka vojenské party, která se snažila dostat Eugena Portera do Washingtonu) – se také více projeví.
The Walking Dead zaznamenalo rekordní hodnocení finální epizody 4. serie – podle předběžných údajů se 15,7 milionů diváků dívalo na premiéru této epizody a tím se stala tato epizoda nejsledovanějším finále. ( Druhá nejsledovanější epizoda vůbec, nejvíc sledovaný díl byl 4×01)
Tvůrce Robert Kirkman řekl v TVLine o finále: „Máme trochu pocit, že potřebujem více záhad, aby si nad tím mohli diváci lámat hlavu, proto jsme nechali osud Beth, Carol, Tyreese a Judith nejasný. “ Pobyt našich přeživších vyřešíme poměrně rychle, až se vrátíme v 5. serii.“ Dále dodal: „Kdo jsou lidé obývající Terminus a jaké jsou jejich plány – tím se budeme v 5. serii zabívat také poměrně krátce.“
Scott Gimple – režisér TWD řekl, že dalších 8 epizod bude výrazně odlišný od charakteru 4. serie.
„Řekl bych, že tyto epizody budou více akčnější, se spoustou velkých zvratů,“ řekl Gimple. „85% našich přeživších je zase spolu a jak diváci dobře odhadují, chystáme se je nechat pohromadě, protože nám to dává zcela novou emocionální dynamiku.“
Gimple vzkazuje fanouškům:“Připravte se na velmi odlišné The Walking Dead .“
Si robi srandu ten Kirkman, ze zahada, to to uz je len zahada, ze co sa stalo s Carol. A ze dlho sa nezdrzia v Terminuse, no cize zase klasika, clifhanger len aby sa nieco dialo a nova seria zas bude o nicom.
Nejake teasers na sezonu 5. od Scotta Gimpla, ale v anglictine
((ked si to porovnam s cakanim na 4. sezonu a brutalny ComicCon trailer http://www.youtube.com/watch?v=hdro6cQ76jI kedy som sa nevedel dockat oktobra, tak teraz nejak sklamanie z druhej polovice sezony a hlavne finale. Takze ani mi nevadi to cakanie..som zvedavy na ComicCon trailer(24-27.7.2014) na novu sezonu, ktory nam vela napovie kam sa 5. seria bude uberat a ci tieto vyjadrenia tvorcov maju realny zaklad)) Spoiler
Among the more interesting things Gimple had to say is that fan-favorite character Morgan, played by Lennie James, will return to The Walking Dead.
"I am so determined to make that happen by hook and by crook I can say definitively yes."
Gimple also offered the following teasers for The Walking Dead Season 5:
Season 5 looks to pick up right where season 4 left off.
We'll find out what happened to Beth in season 5: "absolutely."
Regarding the comics, the show will be a remix of specific content and inspired content.
Season 5 will be more action heavy.
Gimple answered "yes" to the question of another romance in season 5 other than Glenn and Maggie.
Keď už to natáčajú tak by tam mohlo byť viacej "action", nemyslím na veľké bojové scény, skôr rôzne konflikty ako bol Merle na začiatku, menšie konflikty, naháňačky v mestách pred walkermi, mohli tam pridať niečo nové, ako super zombies čo rozmýšľajú alebo hocičo. Mohli tam dať niečo, že skúšajú nejaký liek, tam by mohli byť nejaké komplikácie, vedľajšie účinky, mutácie. Ale oni len to isté dookola.
Nechcem už ísť do extrémov, že by sa tam objavili mimozemšťania alebo superhrdinovaia ale aspoň voľačo nové by tam bolo treba.
Jedina akcia co tam je, tak sa vzdy zjavy zombie z nicoho nic. Alebo sa niekde teleportuje. A oni ho zazracne nepocuju. Snad pojdu do DC v dalsej serii.