Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
čiže nie si proti, aby sa cirkev na slovensku oddelila od štátu? Nedával si aj ty pár strán dozadu argument že sme kresťanský národ, kresťanstvo je tu dominantné a neviem koľko veľa percent je kresťanov, a zrazu sa pýtaš čo má slovenský štát spoločné s vierou v boha?
uz sme to tu rozoberali ... pokial chce stat od cirkvi aby pre nu nieco robil tak by mal na ne prispievat ... ale ak by sa stat chcel oslobodit do vsetkych co im prispieva(vselijake LGBTI spolky, kulturne spolky narodnostne spolky... atd) v tom pripade som za ...audiotrack napísal:čiže nie si proti, aby sa cirkev na slovensku oddelila? Lebo vždy sa dušujete koľko percent kresťanov tu žije, a zrazu sa pýtaš čo má slovenský štát spoločné s vierou v boha?
ale nerozumiem preco by som ako krestan mal platit rovnake dane ako madari rusini a vselijake ine skupiny a mali bybyt podporovany len oni ... inac na jedneho krestana to vychadza rocne asi 6€ takze ked dam raz za mesiac o 50 centov viac ma to urcite nezruinuje
//autoeditácia príspevku (20 Apr 2014, 18:37)
nie je hriech byt homosexualom ale je hriesne homosexualne spravanie ...vonjose napísal:Mám otázku, na ktorú mi môj fanaticky veriaci kamarát nechcel odpovedať: Idú homosexuáli automaticky do pekla?
nik automaticky nejde do pekla ... az na par pripadov..
byt krestanom je narocne aj pre heterosexualov...
-
axxis
Addict
Co ma s nasledovanim Krista neviem. Do hry som ho zapojil preto aby si videl, ze narod, ktory nasleduje krista moze vyprsat este rychlejsie ako stat, ktory v Krista neveri.strapaty napísal: co ma slovensky stat spolocne s vierou v boha a nasledovanim krista ... ??? az na to ze prezident bol knaz .
Zakon kauzality teda hovori, ze dlzka trvania statu nema nic spolocne s tym ci stat v Krista veri alebo neveri.
O dovod viac sa domnievat, ze viera v Boha nema nic spolocne s dlzkou trvania spolocenskeho usporiadaniastrapaty napísal:co sa tyka komunizmu ten este neskoncil ..
Uvedomujes si, ze komunisticke zriadenie existovalo predtym ako oslobodili Ceskoslovensko?strapaty napísal:v ceskoslovensku sa dostali k absolutnej moci az v 1948 a pad bol 1989 takze neviem akych 70 rokov pocitas
//autoeditácia príspevku (20 Apr 2014, 19:52)
Kto/co su to tie ony, na ktore ma stat prispievat?strapaty napísal: pokial chce stat od cirkvi aby pre nu nieco robil tak by mal na ne prispievat
Btw. stat od cirvki nic nechce. Krestania od cirkvi nieco chcu. Myslienka je jednoducha - ak chces kostol a knaza zaplat si to zo svojho. Ti, ktori o to nemaju zaujem by prispievat nemali. Tebe by sa asi tiez nepacilo keby Ti stat zrazu ponizil plat preto aby som ja mohol chodit zadarmo do spolku priatelov brtnictva s komentovanou vyukou.
-
Waagbistritz69
King
jednak to, dvak to že ešte černokňažníci aj mudrujú v parlamente a všade inde, som si teraz napr. spomenul na tú petíciu proti vystúpeniu Iron Maiden na Topfeste
ale to ešte nič, len keď raz mali hrať na Minikvase Behemoth, tak dáky KDH-ácky zakomplex rozbehol akciu, že nemôžu tam hrať, zakázali im to, lebo trhajú bibliu na koncerte and shit.. ešte sa starostovi vyhrážal kuklami ak nezakáže Behemoth.. sa asi dám na satanizmus, zaregistrujem cirkev a budem sa snažiť Godzone rušiť.. lebo šak môj imaginárny kamarát > ich imaginárny kamarát
godzone brrr
mam v priatelov par deciek co boli na nejakom tabore organizovanom godzone ... ked som videl ako si po prichode hromadne zmenili titulne fotky na fb a dali si tam veci ako 'Ďakujem ti Ježiš' , 'Ježiš je náš najlepší kamarát' a podobné bullshity, grcal som.
mam v priatelov par deciek co boli na nejakom tabore organizovanom godzone ... ked som videl ako si po prichode hromadne zmenili titulne fotky na fb a dali si tam veci ako 'Ďakujem ti Ježiš' , 'Ježiš je náš najlepší kamarát' a podobné bullshity, grcal som.
-
harrison314
Hardcore addict
Velmi zaujimavy rozhovor s kolegom Christophera Hitchensa o vztahu vedy a viery.Nerad se jakkoliv označuji, ale pokud bych si musel vybrat, co či kdo vlastně jsem, tak bych opravdu užil výraz antiteista, spíše než ateista. Přivedl mě k tomu Christopher Hitchens. Nemůžu samozřejmě tvrdit, že je jisté, že neexistuje nějaký Bůh, ale celkem s jistotou mohu říci, že zde také není důvod tvrdit, že nějaký Bůh existuje.
http://nazory.euro.e15.cz/rozhovory/l-m ... ra-1078982
Pekné, vidno, že to má v hlave usporiadané.
Ja by som sa podpísal pod
Ja by som sa podpísal pod
A s naprostou jistotou mohu prohlásit, že bych nechtěl žít ve vesmíru, kde nějaký Bůh opravdu existuje. Celá myšlenka s existencí Boha mi přijde odpuzující
Existuje několik kvalitních vědců, výzkumníků, kteří se hlásí k víře. To si však nekonkuruje. Člověk je schopen přemýšlet na mnoha hladinách, v mnoha směrech, které spolu nemusí vůbec souvisetm (jedina rozumna vec ktoru povedal ....na zaklade svojho vlastneho vyroku by mohol pochopit ze viera a vera su veci v uplne odlisnych oblastiach .. je to ako by porovnaval chytanie ryb s betonarskymi pracami.... )
že zde také není důvod tvrdit, že nějaký Bůh existuje.... napriklad ja som ten dovod .... mne viera v boha skvalitnila zivot...
ale aj tak nerozumiem preco niektory neveriaci vyvinu taku enormnu namahu aby dokazali/preukazali/poukazali co neveria... je to akoby som fanusikov Douglasa Adamsa vyvracal ze neexistuje spagetove monstrum a natocil by som o tom film a viedol konferencie ...ak to robi pre neveriacich je to zbytocne a u veriacich ne to kontraproduktivne ... takze mam len pocit ze si ludia takto hoja svoje rany, a robia si dobre na svoje ego ... ale ziaden hlbsi zmysel to nema...
že zde také není důvod tvrdit, že nějaký Bůh existuje.... napriklad ja som ten dovod .... mne viera v boha skvalitnila zivot...
ale aj tak nerozumiem preco niektory neveriaci vyvinu taku enormnu namahu aby dokazali/preukazali/poukazali co neveria... je to akoby som fanusikov Douglasa Adamsa vyvracal ze neexistuje spagetove monstrum a natocil by som o tom film a viedol konferencie ...ak to robi pre neveriacich je to zbytocne a u veriacich ne to kontraproduktivne ... takze mam len pocit ze si ludia takto hoja svoje rany, a robia si dobre na svoje ego ... ale ziaden hlbsi zmysel to nema...
ma to zmysel, pretoze to poukazuje na tu zabednenost veriacich, ktori nie su schopni otvorit oci
...nemam pocit ze by som bol zabedneny ... a nemyslim si ze zabednenost suvisi z vierou ...
ak je niekto zabedneny je jedno ci je veriaci ci nie .... zo zabednencom su rovnake problemi ci veri alebo neveri...
myslis ze keby zabedneny veriaci sa stal zabednenym neveriacim ze by to bola vyhra??? ... zabedenny veriaci si aj tak veri po svojom ... cize velakrat to s vierou cirkvi nema nic spolocne..
ak je niekto zabedneny je jedno ci je veriaci ci nie .... zo zabednencom su rovnake problemi ci veri alebo neveri...
myslis ze keby zabedneny veriaci sa stal zabednenym neveriacim ze by to bola vyhra??? ... zabedenny veriaci si aj tak veri po svojom ... cize velakrat to s vierou cirkvi nema nic spolocne..
no minimalne ho v tom cirkev podporuje, kedze vytvara vhodne prostredie na prehlbovanie bludov
spagetaci su len zrkadlom na krestanov (a ine nabozenstva), ukazuju tu absurdnost viery
spagetaci su len zrkadlom na krestanov (a ine nabozenstva), ukazuju tu absurdnost viery
toto by sa malo zaradiť do učebníc ako ukážkový príklad na "trafená hus zagágala"strapaty napísal:ak je niekto zabedneny je jedno ci je veriaci ci nie .... zo zabednencom su rovnake problemi ci veri alebo neveri ... zabedenny veriaci si aj tak veri po svojom ... cize velakrat to s vierou cirkvi nema nic spolocne..
vies si predstavit zabednencou bez akejkolvek moralky.... ?? pre mnohych ludi keby neexistoval boh nebranilo by im nic robit hocico .. mnohokrat ten stokrat kritizovany a odsudzovani (strasenie peklom) damoklov mec ludi velakrat odradi aby sa spravali ako bescitne bestie...beardie napísal:no minimalne ho v tom cirkev podporuje, kedze vytvara vhodne prostredie na prehlbovanie bludov
co ma moralka s bohom?
uz ti to tu bolo vysvetlovane minimalne 5x
-
audiotrack
VIP
čiže morálku majú všetky zvieratá, lebo sa navzájom nezabíjajú (rovnaký živočíšny druh, lovenie potravy nerátajme)? To nie je o strašení peklom, ale o inteligencii a inštinktoch. Každému je jasné, že spoluprácou sa dokáže viac ako keď budeme proti sebe bojovať. Na to netreba boha, na to stačí základný živočíšny inštinkt (aj baktérie spolupracujú) a trošku inteligencie aby sme tie výnosy maximalizovali.strapaty napísal:
vies si predstavit zabednencou bez akejkolvek moralky.... ?? pre mnohych ludi keby neexistoval boh nebranilo by im nic robit hocico .. mnohokrat ten stokrat kritizovany a odsudzovani (strasenie peklom) damoklov mec ludi velakrat odradi aby sa spravali ako bescitne bestie...
napriklad .... keby veriaci povedal ze kto nekradne okrada vlastnu rodinu .... tak by asi moc veriaci nebol ... lebo jednou z podmienok sviatosti zmierenia (spovede) je vykonanie napravy co mnohi uspesne ignoruju.... cize pre mna ako veriaceho je kradez neprijatelna .... lebo aj keby som nieco ukradol tak to musim vratit alebo nahradit v plnej vyske... inac by som uz nikdy nemohol pristupovat k sviatostiam, lebo by som mal spoved neplatnu ...avijja napísal:
uveď nejaký konkrétny dokázateľný príklad
co neveriaci ma aky trest, ak s tym nema osobny problem a nechytia ho ???
//autoeditácia príspevku (25 Apr 2014, 11:42)
ja len tvrdim ze existuje na svete skupina ludi ktorych konanie dobra a zla zavisi na strachu z vecneho utrpenia ... cize konaju dobro ... alebo nekonaju az tak zle akoby konali keby nemali strach ze raz budu potrestany.... aj ked to s pravou vierou nema nic spolocne...beardie napísal:co ma moralka s bohom?
-
miki690
Medium Professional
Na toto sa da povedat len jedna vec, ktora tu bola uz vela krat opakovana a je zhrnuta v tomto videu :strapaty napísal: napriklad .... keby veriaci povedal ze kto nekradne okrada vlastnu rodinu .... tak by asi moc veriaci nebol ... lebo jednou z podmienok sviatosti zmierenia (spovede) je vykonanie napravy co mnohi uspesne ignoruju.... cize pre mna ako veriaceho je kradez neprijatelna .... lebo aj keby som nieco ukradol tak to musim vratit alebo nahradit v plnej vyske... inac by som uz nikdy nemohol pristupovat k sviatostiam, lebo by som mal spoved neplatnu ...
co neveriaci ma aky trest, ak s tym nema osobny problem a nechytia ho ???
ako si napisal je to presne o inteligeligencii (neinteligencii) pre tych menej inteligentnych su niekedy lepsie jednoduche pravidla ako snazit sa im objasnit hlbku problemu ...audiotrack napísal: čiže morálku majú všetky zvieratá, lebo sa navzájom nezabíjajú (rovnaký živočíšny druh, lovenie potravy nerátajme)? To nie je o strašení peklom, ale o inteligencii a inštinktoch. Každému je jasné, že spoluprácou sa dokáže viac ako keď budeme proti sebe bojovať. Na to netreba boha, na to stačí základný živočíšny inštinkt (aj baktérie spolupracujú) a trošku inteligencie aby sme tie výnosy maximalizovali.
a o tomto vyroku sa odvazim vazne pochybovat ... prax mi ukazuje skor opak
Každému je jasné, že spoluprácou sa dokáže viac ako keď budeme proti sebe bojovať.
-
audiotrack
VIP
spolupráca je akákoľvek sociálna interakcia. Každý deň spolupracuješ so svojou rodinou aby si dosahoval isté ciele, spolupracuješ s kolegami aby si zarobil peniaze, využívaš telefon, internet, verejnú dopravu, služby obchodníkov, zdravotníctva, odberáš elektrinu, vodu, plyn... skús toto všetko vymazať. Proti každému bojovať. Ak si hladný, choď loviť. Nikto ti nič nepredá, nikto ti nič nepovie, všetci sa ťa budú snažiť zbiť a okradnúť a budeš štvanec pred každým. CHceš mi povedať že by si svoje ciele dosiahol lahšie keby si samostatná jednotka?