Prenajať voľné miesto v PC

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
dynamics2
Medium Star
Medium Star

Prenajať voľné miesto v PC

Príspevok od používateľa dynamics2 »

Zdravím, videl som nejaký inzerát, ževraj sa dá prenajať voľný priesor vo vašom PC, po nainštalovaní nejakej aplikácie a tým môžete zarábať. Viete o tom niečo viac? Je to možné? Vďaka
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Prenajať voľné miesto v PC

Príspevok od používateľa brm »

Dnes je už možné všetko.. :)

..ale osobne by som také aplikácie do PC nepchal, ktovie, či okrem zdieľania voľného miesta to nerobí aj niečo iné. Takže ak, len z overených zdrojov.. a ešte si over obchodné podmienky. Čo ak budeš musieť mať zapnuté PC 24/7, aby bolo to úložisko stále dostupné? Veľa šťastia!
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

rovnako ako brm by som tomu neveril. A neveril by som tomu ani z opačnej strany, ako klient. Bál by som sa že moje dáta ktoré si k niekomu uložím môžu byť zneužité nejakým faganom u ktorého to mám. Alebo poškodené, zmazané lebo musel preinštalovať win kvôli vírusu a podobne. Je dosť veľký rozdiel serverovňa so zálohovaním a personálom ktorý vie čo robí a nejaký človek o ktorom nič nevieš ako so svojím počítačom (ktorého parametre tiež nepoznáš) pracuje.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a ani sa to neoplatí...veď HDD dnes stojí 100€ a vydrží roky...neviem si predstaviť reálne využitie takej služby a tým pádom ani jej reálnu existenciu bez "oje***"...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

grim: dáta v cloude majú svoje výhody ktoré globálne platia. HDD kúpiš terabajtový za 70€, ale nenosíš ho vždy sebou (kým dáta z cloudu máš dostupne všade) a podobne. Ale to musí byť ten cloud samozrejme dobre spravený (zálohovanie, šifrovanie a pod.) čo asi tu nehrozí
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...samozrejme...mať to uložené u niekoho v PC je asi ešte horšie ako mať to uložené na hdd, ktorý nemôžeš nosiť so sebou...na toto sú tu cloudové služby a to je dôvod, prečo táto služba je výplodom fantázie nejakého magora, ktorý zaspal dobu, alebo práve vyliezol z jaskyne...
brm
Darca
Darca

Vedel by som si predstaviť taký soft, ktorý by tie dáta v PC držal v nejakom zašifrovanom kontajneri (niečo ako trueCrypt) a dáta by boli prístupné jedine od človeka z druhej strany sveta, ktorý má nejaký šifrovací kľúč. Ja skôr vidím problém v dostupnosti tých dát. Majiteľ vypne PC a majiteľ dát je nahratý. Alebo majiteľ dát začne veľa ťahať a nahrávať súbory a majiteľovi PC vyčerpá celý dátový limit od providera (síce dnes je to už ojedinelé, ale stále je).

:)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

toho že by došlo miesto sa nebojím, bude to asi podelené na viacero počítačov. Nie že kúpiš 200 giga tak bude týchto 200 giga na jednom PC. Zrejme to bude tak, že po nainštalovaní programu definuješ koľko ponúkaš (a podľa toho máš províziu). A toto miesto ti nedovolí zaplniť (prípadne ak ho zmenšíš, zníži sa ti provízia). To by sa dalo ošetriť. Neviem však ako by sa ošetrila napríklad prenosová rýchlosť, či by to tiež bolo zohľadnené v cene a provízii lebo nie každý má doma optiku a určite sa mi nechce sťahovať svoje dáta od niekoho kto má nestabilný a pomalý internet.

každopádne je to blbosť, a určite by ma takáto služba neoslovila. Ani ako vidina zárobku, ani ako služba pre klienta.
brm
Darca
Darca

Možno hojko by mohol prenajať pár MB zo svojho servera.. a príjem by vykryl zárobky z google adsense, ktorý by potom mohol zrušiť a opäť by mohla byť sekcia o sexe.. :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja by som sa skor bal toho ze akeho povodu su tie data. kludne to mozu byt veci za ktore sa chodieva do basy.. :wink:
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Podľa mňa blbosť, neoplatí sa to ani pre jednu stranu. Klient by si asi lacnejšie kúpil disk, alebo profesionálny cloud, a poskytovateľ najskôr prerobí na elektrike.

Cloud som nikdy nepoužíval, kvôli domácemu netu (2 Mb/s -> cca 250 KB/s), ale akonáhle som došiel na intrák, objavil som čaro cloudu. Najčastejšie Google Drive, a po novom aj MEGA, ktorý poskytuje 50gb miesta na free účte. Ale potom prídem domov, a cloud opäť nevyužiteľný, s tou rýchlosťou. Ale tá intráková rýchlosť ujde. :lol:
Prílohy
ed086c8618923d399dd5caa8a3aba96a5def05da.png
ed086c8618923d399dd5caa8a3aba96a5def05da.png (32.87 KiB) 962 zobrazení
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

bohvie či práve nechladajú bieleho koňa ktorý za nich zobere niečo. Ved v dnešnej dobe sa už nikomu nedá veriť a hlavne ak chcú niečo uložiť na tvoj PC. Ved ak chce úložný priestor nech si kúpi NAS ktorý bude mat prepojený na router a bude dostupný non stop.
Napísať odpoveď