sociálne štipendium a práca na pol. úväzok
sociálne štipendium a práca na pol. úväzok
Ahojte, študujem na VŠ, poberám soc.štipendium,ale začal som pracovať na polovičný úväzok, štipendium mám platné do konca júna, potom od septembra musím vybaviť znova, ale tam sa počíta iba predošlý rok takže od septembra do decembra by som ešte mal mať nie? A ako je to potom od januára? všade sa píše, že sa uznáva príjem posudzovaných osôb, ale to nie som ja keď som dobre čítal - mala by to byť moja rodina, no neviem ako presne to je, diky za odpoveď.
-
ktozesomja
Medium Star
Re: sociálne štipendium a práca na pol. úväzok
samozrejme, že sa počíta aj tvoj príjem. Ja keď som si vybavoval soc. štip. tak som musel dokladovať svoj príjem za predošlý rok, prípadne ak som žiadny nemal tak trebalo napísať čestné prehlásenie, že som nikde nepracoval.
A posuduješ sa ty, tvoji rodičia a súrodenci, ale iba ak sú ešte nezaopatrení, čiže ak ešte študujú.
A posuduješ sa ty, tvoji rodičia a súrodenci, ale iba ak sú ešte nezaopatrení, čiže ak ešte študujú.
Takže, ale do konca tohto roka by som ešte mal mať tak ako doteraz nie?
-
ktozesomja
Medium Star
Nemyslím si, podľa mňa len do toho konca júna. Lebo potom v septembri keď začne nový školský rok musíš znova podať žiadosť o soc. štipendium a bude ti nanovo vypočítané. Ale dostať môžeš, len asi to bude menej, keďže máš teraz nejaký príjem.
Nie som nejaký expert na toto, ale tiež poberám soc. štipendium už tretí rok a vždy to bolo tak, že trebalo dokladovať príjmy za celý minulý rok a za aktuálny rok do septembra. A na základe toho vypočítali štipendium na celý školský rok.
Nie som nejaký expert na toto, ale tiež poberám soc. štipendium už tretí rok a vždy to bolo tak, že trebalo dokladovať príjmy za celý minulý rok a za aktuálny rok do septembra. A na základe toho vypočítali štipendium na celý školský rok.
Jasne, diky.