Zákaz sťahovania v EU
Re: Zákaz sťahovania v EU
Súhlasím, tento argument je naozaj scestný.. veď ak som chudobný, nekúpim si to.. veď tiež neukradnem auto alebo byt. Bola to sprostá reklama, ale v podstate mala pravdu. Skôr tu vidím problém vo vysokých cenách týchto produktov (v porovnaní s príjmami v našich končinách) a v absencii vyššie spomínaných služieb. Osobne už druhý mesiac fičím na Spotify a nemôžem si ho vynachváliť. Ak bude podobná služba u nás dostupná aj na filmy, nebudem mať žiadny problém s aktuálnym návrhom zákona. 
Ved ja som to vravel stale, nemam problem si to kupit ale bohuzial u nas nemam kde!!! 
zavidim, ja ich tam mam asi 100...och, roboty jak na kostoleDanielDevil napísal:...ako keď mám v záložkách naskladaných 15 filmov ako teraz ...
je rozdiel ukradnut a skopirovat. Keby sa dalo auto skopirovat, asi by som to spravil.brm napísal: veď tiež neukradnem auto alebo byt.
Mozes dat zdroj, ze coskoro bude na Slovensku Netflix ?GothaR napísal:A nuti ta niekto stahovat? Aj pri programoch mas uz kopu kvalitnych open source alternativ, vacsinu hudby mozes legalne a zadarmo pocuvat cez spotify alebo last.fm, pri filmoch to je zatial horsie, ale coskoro by mal prist Netflix, atd.
Pokutu vo velkej vacsine pripadov nedostavas bezdovodne.
PS: neobhajujem ten zakon, ale to lamentovanie nad tym, ze chudobni budu chudobnejsi vdaka pokutam je scestne.
Este to nie je iste (preto som pisal "mal by"), tu je clanok o Netflixe v EU: http://www.itnews.sk/spravy/biznis/2014 ... z-aj-teraz
ako je na tom s kvalitou ? pochybujem ze sa to vyrovna bdr
myslite ze bude vo filmoch aj dabing ak by to doslo k nam
myslite ze bude vo filmoch aj dabing ak by to doslo k nam
obavam sa ze ano, aj ked neviem to na 100 %. Tak isto google play movies poskytuje v konkretnych krajinach iba relevantne filmy pre tu krajinu.
Veď s Netflixom nie je problém. Jedným pluginom si ho sprístupníte. Ja mám Hola Better Internet.
Aj keď Netflix by som si platil, až keby na Slovensku už fakt zaviedli ten zákon. Dokonca tam majú prvý mesiac zdarma.
Aj keď Netflix by som si platil, až keby na Slovensku už fakt zaviedli ten zákon. Dokonca tam majú prvý mesiac zdarma.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Takže môžme sťahovať tak ako doteraz 
Ako keby si planoval prestat 
Môžu súdy vykladať výnimku inak ako výnimku? Potom bude staršia výnimka v rozpore s novším nariadením európskeho súdu, nie?V tom článku zo zive.sk sa napísal:Verdikt Súdneho dvora EÚ, ktorý je automaticky záväzný pre všetky členské krajiny, spochybnil možnosť používateľov stiahnuť si kópiu filmu či hudobného albumu z dátových úložísk pre osobnú potrebu. Takáto možnosť bola teoreticky na Slovensku či v Česku legálna. Podľa eurosúdu ale musí byť zdroj, z ktorého používateľ dielo sťahuje, taktiež legálny.
V praxi je však ťažké koncovému „sťahovačovi“ niečo dokázať, čo pripúšťa i samotná Žikovská. Zákon nechce meniť ani české Ministerstvo kultúry, výnimka pre tvorbu kópií pre osobnú potrebu v ňom zostane. Otázkou je, ako ju budú vykladať samotné súdy.
Tá výnimka tam je, aj súd len v podstate usmernil jej výklad. Ono treba rozumieť, že oblasť duševného vlastníctva je na 90% tvorená harmonizovanými predpismi resp. medzinárodnými dohodami, len minimálna časť je vlastná normotvorba národných parlamentov.
Čo sa týka samotného diely, ty na akékoľvek použitie diela potrebuješ súhlas autora (=licenciu). Teraz je výnimka, že vytvorenie kópie pre osobné účely je tzv. zákonnou licenciou a nepotrebuješ na to súhlas vo forme licencie, ale takáto možnosť vyplýva priamo zo zákona. Súdny dvor EÚ povedal v podstate len to, že takáto licencia sa má vzťahovať len na vytvorenie si kópie získanej v súlade so zákonom. V zásade ani náš zákon by sa nemusel meniť, meniť by sa mal len súdny výklad aby zodpovedal tomu, čo povedal Súdny dvor EÚ.
Čo sa týka samotného diely, ty na akékoľvek použitie diela potrebuješ súhlas autora (=licenciu). Teraz je výnimka, že vytvorenie kópie pre osobné účely je tzv. zákonnou licenciou a nepotrebuješ na to súhlas vo forme licencie, ale takáto možnosť vyplýva priamo zo zákona. Súdny dvor EÚ povedal v podstate len to, že takáto licencia sa má vzťahovať len na vytvorenie si kópie získanej v súlade so zákonom. V zásade ani náš zákon by sa nemusel meniť, meniť by sa mal len súdny výklad aby zodpovedal tomu, čo povedal Súdny dvor EÚ.
-
qwerty-xyz
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...určite nabonzujem vlastného zamestnávateľa, ktorý mi dal prácu...nehryz ruku, ktorá ťa kŕmi...
-
audiotrack
VIP
vlastného nie, ale nejakú konkurenciu...Grim napísal:...určite nabonzujem vlastného zamestnávateľa, ktorý mi dal prácu...nehryz ruku, ktorá ťa kŕmi...
-
Grim
Darca
...u cudzích zase nevieš, či používa nelegálny softvér...jedine, že by sa ti zamestnanci pochválili...
Studentov istych katedier poslat na 25 do chladku... Hlavne ked vyucujuci da na prvom cviku linky kde ziskat soft, ktory inak "vo fullke" stoji par tisic rocne...