Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa strapaty »

..tak potom preco su rozpocty na armadu tie najvacsie naklady statou a velmoci ... ked vsetci chcu spolupracovat naco su nam zbrane.. ??
u vas v praci to funguje tak .... ze ked sa postavite niekto za nieco vsetci su za tebou ... aj za cenu ze by im hrozilo vyhadzo... ??
aj ked sa ludia spajaju robia to velakrat len preto aby ich skupina porazila inu skupinu a mala vyhody na ukor inej skupiny...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

už len tým že si spomenul slovo "skupina" si pripustil že ľudia spolupracujú za účelom dosahovania cieľov
To že sa vždy nájde niekto kto sa prieči a pôjde proti skupine je normálne a dôvodom sú, čuduj sa svetu, často práve náboženske konflikty. Tak radšej nevyťahuj tento argument, lebo sa ním sám potopíš. Zbrane sú na obranu, nie na útok (pokiaľ sa nedostanú do zlých rúk)
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

strapaty napísal:..tak potom preco su rozpocty na armadu tie najvacsie naklady statou a velmoci ...
To myslíš vážne s tými najväčšími nákladmi? Pekne choď na google a doplniť si info :smt006
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

strapaty
ak som to spravne pochopil, tak ty hovoris ze keby nemali ludia vieru v Boha, tak mnohi by sa stali nemoralnymi a este egoistickejsimi na ukor spolocnosti ako takej.
Prax nam ale ukazuje nieco trochu ine: v historii ludstva bolo viacero kultur ktore ziadneho Boha neuctievali a napriek tomu boli na vysokej kulturnej aj spolocenskej urovni. Aj dnes su vyspelejsie po kazdej stranke skor tie staty ktorych obyvatelstvo ma tendenciu k ateizmu ako tie ktore su nabozensky prisne fundamentalne.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ako hrach o stenu hadzat, uz mu to vysvetlili aspon 5x, naposledy Steju
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

gogo956 napísal:strapaty
ak som to spravne pochopil, tak ty hovoris ze keby nemali ludia vieru v Boha, tak mnohi by sa stali nemoralnymi a este egoistickejsimi na ukor spolocnosti ako takej.
Prax nam ale ukazuje nieco trochu ine: v historii ludstva bolo viacero kultur ktore ziadneho Boha neuctievali a napriek tomu boli na vysokej kulturnej aj spolocenskej urovni. Aj dnes su vyspelejsie po kazdej stranke skor tie staty ktorych obyvatelstvo ma tendenciu k ateizmu ako tie ktore su nabozensky prisne fundamentalne.
A ktoré kultúry neuznávali žiadneho boha? Ale zrejme si mal na mysli kresťanského.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

napr. Budhizmus,ktore v case svojho najvecsieho rozkvetu ovladal vecsinu plochy krajin Azie./India,Barma,Thajsko,Laos,Vietnam,Cina,Mongolsko,Japonsko a ine/. Neskor bol hlavne v Indii silno potlaceny starsimi nabozenstvami. Buddha nie je povazovany za boha a buddhizmus ako taky bohov v podstate nepozna,resp.ciastocne mahajana ale ta je prepletena s povodnymi bonistickymi vierami v Tibete a Nepale.
Pokial ide o dalsie nabozenstva ktore nevyznavaju boha-bohov,tak za take mozme povazovat velke mnozstvo roznych povodnych animistickych vyznani v Amerike a Afrike kde sa uctievaju zvierata ci rastliny /ale nie su povazovane za "bozske" ide skor o symbolicke ritualy na pritiahnutie stastia pri love a pod-skor magia/
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Stále to je nejaké duchovno. Ten budhizmus - neviem, nemám to naštudované, ale môže byť. Podstatné je však podľa mňa to, že ľudia vedia a sú morálni aj pri čisto materiálnych ideológiách.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

... budhizmus je ateicke ucenie ... cize sa nezaobera naukou o bohu .... ale bohov ani nepopiera ani ich vieru nepodporuje.... sustredi sa na cloveka sameho ...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Jasne ze clovek sa moze spravat moralne aj ked vychadza "iba" materialistickych ideologii.Ludskej psychike je ale blizsia predstava "Boha-Otca"-je to totiz infantilny prenos z detstva,vztah dieta-rodic.
Preto aj veriaci tak tvrdosijne trvaju na zjavne neracionalnych myslienkach,pretoze tvrdit im opak ich presvedcenia je rovnake ako "odtrhat dieta od matkinho prsnika". Je to proste mimoriadne silne emocionalne puto vytvorene v rannom detstve ktore ked sa dovedie do extremu tak dotycny moze zazivat zjavenia,vytrzenie,extazu atd. Proste Chocholoušek http://www.pnpp.sk/
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

strapaty napísal:... budhizmus je ateicke ucenie ... cize sa nezaobera naukou o bohu .... ale bohov ani nepopiera ani ich vieru nepodporuje.... sustredi sa na cloveka sameho ...
Nechápem ťa ako môžeš mať takú trpezlivosť s touto svorkou ateistov ešte si nepochopil že to je zbytočne?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

aaa vitaj jožko, čo ťa sem privádza tentokrát?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Jozef Koval
je to naozaj tazke priznat si ze clovek doteraz veril bludom-malokto dokaze sa tak odosobnit,uznavam.
Ale mozno Ti pomoze pripomenutie, ze ani cirkevni vodcovia tomu neveria, cirkev je pre nich iba organizaciou pomocou ktorej maju pohodlni zivot http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... krovi.html :wink:
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

gogo956 napísal:Jozef Koval
je to naozaj tazke priznat si ze clovek doteraz veril bludom-malokto dokaze sa tak odosobnit,uznavam.
Ale mozno Ti pomoze pripomenutie, ze ani cirkevni vodcovia tomu neveria, cirkev je pre nich iba organizaciou pomocou ktorej maju pohodlni zivot http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... krovi.html :wink:
Áno je to ťažké priznať si pre vás. Uznávam že aj niektorí v cirkvi tomu neveria ale oni zato budú pykať. Ja som o tom na 100% presvedčený a nevyvráti mi to nikto lebo ja som zažil veľa nádherných zážitkov s Bohom a ďakujem mu za to a zažívam ich stále.
jax90
Expert
Expert

Príspevok od používateľa jax90 »

Môžeš mi nejaký z tých zážitkov opísať?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Jozef Koval napísal:Ja som o tom na 100% presvedčený a nevyvráti mi to nikto lebo ja som zažil veľa nádherných zážitkov s Bohom a ďakujem mu za to a zažívam ich stále.
ja som zase 100% presvedceny, ze vsetky tie tvoje zazitky su len vsugerovane predstavy
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Jozef Koval napísal:
Áno je to ťažké priznať si pre vás. Uznávam že aj niektorí v cirkvi tomu neveria ale oni zato budú pykať. Ja som o tom na 100% presvedčený a nevyvráti mi to nikto lebo ja som zažil veľa nádherných zážitkov s Bohom a ďakujem mu za to a zažívam ich stále.
Čo používaš? Lysohlávky? Alebo rovno durman?
kookie
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kookie »

Možno myslel "vniknutie ducha svätého" skrz pána farára, to by bolo skôr na indulonu :D (© BUŠJvH)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Teraz asi už neodpíše. 21:54 ešte stihol. O 22:00 majú večierku. Ale aj tak sa divím že púšťajú pacientov k počítaču. :lol:

//autoeditácia príspevku (26 Apr 2014, 1:19)
Na mladého katolíka padol kríž a zabil ho.
strapaty, Koval a tu bol kde tvoj boh? Podľa mňa v riti strčený.

http://www.ta3.com/clanok/1039084/na-ml ... il-ho.html
Napísať odpoveď