Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa vendo »

imo, kludne aj kazdy den, ale nie cely tyzden, pretoze aj ked sa budes navonok citit ok a dobre, mozes telo pretrenovat
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ešte aj to, že TBT patrí medzi tie ľahšie tréningy.

Daj si nejaký 4 dňový fullbody s komplexnými váhami a riadnymi váhami /samozrejme, v rámci normy, ale aby to proste bolo cítiť/, myslím si, že to je taká maximálna záťaž pre naturála. Cvičiť každý deň je blbosť.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Emkej »

čo si myslíte o zaradení jógy k fullbody tréningu? fullbody chodím 3x týždenne a začal som aj denne statický strečing po tréningu alebo večer a dosť sa mi to zapáčilo, tak som začal rozmýšľať aj o jóge, aj vo fitku kam chodím občas mávajú hodiny jógy tak tam by som si to asi odskúšal normálne s inštruktorom a neskôr by som asi začal samostatne doma ak by sa mi to zapáčilo. Máte s tým niekto nejaké skúsenosti? :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

mam otazku:nema niekto skusenost s meracmi tuku zalozenymi na bioimpedancnej metode? to je taky pristroj ktory treba chytit do ruky on vysle signal a ma zistit udaje o mnozstve tuku,svaloch a kostnej hmote. By ma zaujimalo ci je to aj na profesionalne pouzitie,ci to skutocne presne nieco meria alebo iba priblizne vypocitava na zaklade algoritmu..

Emkej
dlhe roky cvicievam kazdy den niekolko jogovych cvikov na chrbat a je to naozaj vyborna vec,odporucam.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Gogo - mám s tým skúsenosti. Prvý krát som sa s tým osobne stretol v školskej telocvični celkom ma to zaujala a kúpil som si to... Nie všetky takého váhy majú tú somarinu čo musíš držať v ruke (Na niektoré stačí iba keď sa postavíš bosí na také kovové pliešky) Koniec koncov to je všetko na rovnaký princíp... Podľa mňa je to všetko len odhadom. Pretože prve tam nastavuješ výšku, vek a pohlavie, tak ťa to zváži a vypočíta ti: váhu svalov, kosti, tuku a koľko % vody máš v tele (teda aspoň tá čo mám doma) a vypľuje ti celkove BMI. K váhe som dostal aj tabuľky čo to môžeš porovnať kde v norme si... Hodnoty ukazuje len približne, takže spoliehať sa nato nedá. Oplatí sa jedine raz za čas pre zaujímavosť... Pri tých tabuľkách aj píše, že ak cvičíš alebo máš príliš ťažkú prácu, tak to nemôžeš brať do úvahy, pretože ti ukáže nadváhu (čo je samozrejme somarina). Presne sa tuk ani vyrátať nedá keďže je podkožou a aj medzi orgánmi. Najpresnejšiu metódu môže spraviť doktor, ale tie prístroje sú drahé a len tak pre zvedavosť to asi nikto nespraví... toľko moje skúsenosti...

BTW - dobrý je to podľa vás jedálniček na naberanie svalovej hmoty a vyrysovanie ? Mám viac menej atletickú postavu a chcem to tak aj nechať (taže žiadnegainiere, kreatíny etc. len trocha nabrať svaly.)

1. Vločky s bielým jogurtom / mliekom + 2 až 3 vajíčka.
2. bageta so šunkou a sýrom. Poprípade nejaké ovocie
3. Obed hocičo čo v školskej jedálni alebo doma... Samozrejme zameraná na bielkoviny ako ryža, ryba, kuracie mäso etc. žiadne palacinky, buchty etc.
4. tuniak z konzervy, šalát alebo ovocie. Poprípade praženica
5. Po tréningu 30g proteinu
6. Večer to isté čo na obed alebo tvaroh/syr poprípade zase vločky s jagurtom a 2 bielka ?

Môže byť, či niečo zmeniť alebo úplne vyradiť ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Keď chceš naberať svalstvo, vždy sa pritrafí aj nejaký tuk. Záleží od tej miery, koľko toho do seba nacpeš. Ale tak keď budeš pracovať rozumne so sachrami a nebudeš žrať a piť hovadiny, tak tých tukov by malo ísť hore málo.

Vajcia žer celé a nie surové. Tú bagetu so syrom a šunkou nahraď cottage syrom/tuniakom. Celkovo vyraď biele múku zo stravy.

Skús sa pozrieť aj na tento štýl stravovania:

http://fitcult.refresher.sk/65/Intermit ... -postave-1
NHISPVM
Star
Star

Vďaka kámo, tak viem, že pri naberaní ide aj tuk. Len ja mám dosť svojho, ktorý by som aj rád zhodil, takže sa ho snažím prijať na čo najmenej...
To s tým pečivom je dobrá poznámka vďaka :) Môžem pečivo nahradiť celozrnnými ryžovými chlebíčkami ?
Viem, že odtučnený tvaroh / cottage syr je jedno z naj, ale problém je, že mi to vôbec nechutí a po pravde ma z toho napína na tykovanie :D Preto by som rád ten tvaroh a cottage syr radšej niečím nahradil, ak by to šlo :) Vajíčka samozrejme som myslel na tvrdo, alebo praženica (aj keď tam musím dávať olej, lebo mi to stále prihorí WTF ? :D A to mám tefal či čo... )

A ten tuniak to čo je vlastne zač ? Neviem či myslíme rovnakú vec... V obchodoch som sa stretol iba s "tuniakom v rastlinom oleji" (niečo takéto: http://www.martinskyobchod.sk/images/78 ... -26-47.png) alebo také niečo možno 200g tuniaka čo je naložený v tom oleji - a to mi nepríde ako najlepšie...

Ta stránka čo si dal hmm, popravde už ani neviem čomu veriť... niekto vraví, že raňajky sú dôležité, tam zase, že nie etc. Takže je to také celé divné a na každého asi "pasuje" niečo iné... Príde mi lepšie na rysovanie sacharidové vlny , ale neviem nemám to ešte odskúšané
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

mno, tuniaka ja osobne oblubujem toho z lidla, lacny, objemny a vo vlastnej stave ktoru vylejem a nahradim olivovym olejom/rybim tukom (ak mam zrovna chut)
a co sa dalsieho stravovania tyka, po citani kadecoho som tiez zacal s +/- IF, pricom rano jem najskor okolo 9:30-10:00, vstavam okolo siedmej, ak mam cvicit v ten den tak cvicim rano na lacno a ranajkujem pred obedom. kombinujem to s "nizko" sacharidovym stylom (nizko v zatvorke pretoze vzhladom nato ze bicyklujem mi tie sacharidy treba :D ale tak snazim sa ich obmedzovat hlavne v dni ked niesom na biku) energiu nahradzam z dobrych tukov (olivac, rybi, orechy, avokado, kokos a kopa ineho), bielkoviny som nijak vyrazne nemenil

zatial som s vysledkom velmi spokojny, takze uvidim ako to pojde dalej
NHISPVM
Star
Star

Ešte mám otázku: ako je to s tými anabolickými aminokyselinami ? Pretože kúpil som si 100 % Whey Professional 2,35 kg - Scitec Nutrition (konkrétne: http://www.bodyworld.sk/srvatkovy-prote ... -2350-g-16 ) a tam je písané že vysoké účinky anabolických aminokyselín...sú to niečo ako anabolické steroidy? Alebo čo to je vlastne zač ? Nikde som nenašiel kde by to bolo lepšie vysvetlené.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

je to len reklamny oblbovak :)
hughito
Redeemer
Redeemer

NHISPVM napísal:Ešte mám otázku: ako je to s tými anabolickými aminokyselinami ? Pretože kúpil som si 100 % Whey Professional 2,35 kg - Scitec Nutrition (konkrétne: http://www.bodyworld.sk/srvatkovy-prote ... -2350-g-16 ) a tam je písané že vysoké účinky anabolických aminokyselín...sú to niečo ako anabolické steroidy? Alebo čo to je vlastne zač ? Nikde som nenašiel kde by to bolo lepšie vysvetlené.
Určite to nemá nič spoločné so steroidmi. Anabolický = zjednodušene proces premeny/spracovania živín z potravy telom.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

ako dosiahnuť take nohy teda cviky? ake serie cvičiť? alebo čo cvičiť aby bola sila? nejde mi o vzhlad
Prílohy
mantiaposter.jpg
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Squats squats squats.

IMHO najlepsie celne.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ja som si myslel že leg press, zadne stehenne svaly a predne stehenne svaly na tych strojoch neviem jak sa to vola

a to keby som robil povecme po treningu hodinu len drepy bude to dobre? ja potrebujem nohy učelovo..

netreba mi naberať objem a podobne veci ramena prsia
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Drepy a predné drepy, nič viac nič menej. Keď máš pocit, že máš slabé zadné stehná, tak mŕtve ťahy.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

aha a za jul,august bude nejaky rozdiel v sile/vydrži?
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Co myslis :roll:
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

neviem preto sa pytam necvičim niekoľko rokov ako iní
hughito
Redeemer
Redeemer

Hlboké drepy (síce žiadne iné by ani nemali byť, ale tak..) a rumunské mŕtve ťahy.
Escape_sk
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Escape_sk »

Čaute... mám 13 rokov A pred 5 mesiacmi som tu už pisal ohladom cvičenia S vlastnou vahou čo ste mi poradili... No takže som cvičil podstivo A pribral som aj dajaakych 8 kilo :D ale tuku nevadí:D no takže po 5 mesiafoch povem že ti bolo napi*U... Tak idem cvičit S činkami kam aj cviky... Idem cvičiť fullbody training(polka cvikov je S vlastnou vahou A polka ie S činkami-hlavne na biceps.... TAK BY SOM SA CEL SPYTAT CI TO NEVADI ZE CI SA KI ZASTAVI RAST... Cvičím so 4 kg ciniou iba aa:D mám spoluziqiov kery majú bicepsi boa jako hora A sú vysoký O hlavu než ja tak nwm :D
Napísať odpoveď