Komunita grafikov
Komunita grafikov
Dobry den, poradili by ste mi kam posielat graficke diela? Nejaku stranku kde by ich niekto ohodnotil alebo okomentoval... Lebo deviantart mi nepride dobry, lebo pri tolkych čo ich tam posielaju sa hned stati.
Za vaše tipy dakujem.
Za vaše tipy dakujem.
Re: Komunita grafikov
Lepšie ako DeviantArt neexistuje. Skús sa prezentovať, a ak tvoríš kvalitné veci, ľudia si ťa začnú vyhľadávať a odoberať sami, a budeš mať feedback-u viac než dosť. Navyše, sú tam tisíce čechov a slovákov.
Okrem toho by som odporučil napríklad Tutoriarts, tí tuším mali fórum. Ostatok neviem, grafické fóra už nesledujem.
Okrem toho by som odporučil napríklad Tutoriarts, tí tuším mali fórum. Ostatok neviem, grafické fóra už nesledujem.
Možno to není čo chceš ale je to stránka kde ľudia potrebujú robiť web designy, logá, viziky... za peniaze. Pozri si to: http://www.topdesigner.cz/ 
Inými slovami - vy*ebávanie s grafikmi. 
Nechať si spraviť logo od 50 ľudí a nezaplatiť ich.
Nechať si spraviť logo od 50 ľudí a nezaplatiť ich.
Copy fcking that ^... az som sa zhrozil, ked som tu stranku otvoril.
Nie sú to podvody. Ten, koho vyberú skutočne peniaze dostane, (a niekedy aj zo dvaja ďalší, nejaký podiel).
Ide o to, že je absolútne "nemorálne" zadať projekt, nechať si ho vypracovať 50-mi grafikmi, a nakoniec zaplatiť iba jedného. Niekde som dávnejšie videl pekné video s infografikou, kde toto popisovali, ono to má aj názov, a pekne tam bolo poukázané na to, akí nenažraní idioti sú zadávatelia projektu, a akí hlupáci sú dizajnéri, ktorí tento systém podporujú - oberajú samých seba.
Je to úsmevné napríklad preto, že na Topdesigner a podobných weboch si často výslednú prácu vyberie jednotlivec, napríklad majiteľ malej firmy, ktorý vie o marketingu asi toľko ako ja o auto klampiarstve, a v oku má asi taký cit ako Steven Hawking v rukách. Výsledok? Vyberie si logo vytvorené absolútne zle, ktoré na trhu nemá šancu obstáť a nebude fungovať, pričom tam je XY ďalších, nezaplatených návrhov, často na profesionálnej úrovni. Viem, že ide o vkus, no v tejto oblasti nič ako vkus nefiguruje, ide iba o trend a funkčnosti na trhu.
A ak si niekto kladie zbytočné otázky, nie, pre Topdesigner.cz som nikdy nerobil žiaden projekt, no kamarát ich robil niekoľko, niekedy aj "vyhral", a schválne poukazoval na prípady, kedy boli za víťazné návrhy vybraté absolútne braky.
Ale kým to dizajnéri budú podporovať, tak sa nič nezmení. Na druhej strane, je to fajn pre začínajúcich, ktorí chcú trénovať a takto dostávajú námety zadarmo. Nemajú čo stratiť, iba získať.
---
...ešte by som dodal. Ak ste grafici, kóderi, webdizajnéri, motion grafici či "zvukári" na voľnej nohe, popozerajte sa po Envato Marketplaces, osobitný predajný web pre 3D, weby, kódy, zvuk, atď... Ja som si tam zarobil pár stovák doslova za nič. Keby som tvoril aktívne, tak je to podstatne viac, no nebaví ma to a proces odosielania prác je trošku zložitejší, preštudujte si to. (v skratke, treba spĺňať kritériá).
A ak nechcete tvoriť pre databanky, určite sa pozrite na Envato Studio, asi najlepší web pre freelance služby.
...viac sa mi nechce rozpisovať, Hensym out!
Ide o to, že je absolútne "nemorálne" zadať projekt, nechať si ho vypracovať 50-mi grafikmi, a nakoniec zaplatiť iba jedného. Niekde som dávnejšie videl pekné video s infografikou, kde toto popisovali, ono to má aj názov, a pekne tam bolo poukázané na to, akí nenažraní idioti sú zadávatelia projektu, a akí hlupáci sú dizajnéri, ktorí tento systém podporujú - oberajú samých seba.
Je to úsmevné napríklad preto, že na Topdesigner a podobných weboch si často výslednú prácu vyberie jednotlivec, napríklad majiteľ malej firmy, ktorý vie o marketingu asi toľko ako ja o auto klampiarstve, a v oku má asi taký cit ako Steven Hawking v rukách. Výsledok? Vyberie si logo vytvorené absolútne zle, ktoré na trhu nemá šancu obstáť a nebude fungovať, pričom tam je XY ďalších, nezaplatených návrhov, často na profesionálnej úrovni. Viem, že ide o vkus, no v tejto oblasti nič ako vkus nefiguruje, ide iba o trend a funkčnosti na trhu.
A ak si niekto kladie zbytočné otázky, nie, pre Topdesigner.cz som nikdy nerobil žiaden projekt, no kamarát ich robil niekoľko, niekedy aj "vyhral", a schválne poukazoval na prípady, kedy boli za víťazné návrhy vybraté absolútne braky.
Ale kým to dizajnéri budú podporovať, tak sa nič nezmení. Na druhej strane, je to fajn pre začínajúcich, ktorí chcú trénovať a takto dostávajú námety zadarmo. Nemajú čo stratiť, iba získať.
---
...ešte by som dodal. Ak ste grafici, kóderi, webdizajnéri, motion grafici či "zvukári" na voľnej nohe, popozerajte sa po Envato Marketplaces, osobitný predajný web pre 3D, weby, kódy, zvuk, atď... Ja som si tam zarobil pár stovák doslova za nič. Keby som tvoril aktívne, tak je to podstatne viac, no nebaví ma to a proces odosielania prác je trošku zložitejší, preštudujte si to. (v skratke, treba spĺňať kritériá).
A ak nechcete tvoriť pre databanky, určite sa pozrite na Envato Studio, asi najlepší web pre freelance služby.
-
vladenko007
VIP
Mne sa napríklad páčila prezentácia tohto loga. Veľmi pekná práca.
http://www.topdesigner.cz/contest/view- ... 37946.html
Komentár dole.
Na diar, pero, pečať, vizitka atď. v čom je to robené.
http://www.topdesigner.cz/contest/view- ... 37946.html
Komentár dole.
Chcem sa opýtať ako sa robí takáto prezentácia ako je obrázku.Děkujeme za velmi rozpracovaný návrh,
nápad složení loga Sdružení z jednotlivých aktivit je velmi zajímavý (není ojedinělý v této soutěži)
Předsednictvo bohužel neodsouhlasilo ..
Na diar, pero, pečať, vizitka atď. v čom je to robené.
Hladaj Branding / Identity Mockup. Su toho plne internety - free aj platene. A ak by si si chcel urobit vlastny, tak siahni po Photoshope, najdi si nejaky free mockup na stiahnutie a pozri sa ako to je urobene. V principe to nebyva nic zlozite.
-
vladenko007
VIP
Ďakujem 
HENSYM diky že si sa takto rozpísal aspoň tomu vaicej chápem, diky za ochotuHensym napísal:Nie sú to podvody. Ten, koho vyberú skutočne peniaze dostane, (a niekedy aj zo dvaja ďalší, nejaký podiel).
---
Neni zač. 
K tým mock-upom, vytvorenie trvá dlhšie (teda, pokiaľ to chceš mať precízne), ale vďaka "smart objektom" je to pri ďalšom použití plne zautomatizované, iba nahodíš logo a všetko spraví za teba.
Alebo, ako Aiden písal, fakt je toho plno. Keď už som písal o Envato, tak rovno link na GraphicRiver, kde to kúpiš za pár šupov, ak nechceš free alternatívy: http://graphicriver.net/search?utf8=%E2 ... ogo+mockup
K tým mock-upom, vytvorenie trvá dlhšie (teda, pokiaľ to chceš mať precízne), ale vďaka "smart objektom" je to pri ďalšom použití plne zautomatizované, iba nahodíš logo a všetko spraví za teba.
Alebo, ako Aiden písal, fakt je toho plno. Keď už som písal o Envato, tak rovno link na GraphicRiver, kde to kúpiš za pár šupov, ak nechceš free alternatívy: http://graphicriver.net/search?utf8=%E2 ... ogo+mockup
-
Sorta15
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Chcel by som sa spýtať, hoci to je už prakticky pasé...komunitná stránka pre grafikov CGHub, ktorá už neexistuje, ja som ten portál ani nestihol spoznať, preto sa pýtam...1: Využívali ste ho? 2: Dočítal som sa, že tam zaviedli aj premium membership. Vie mi niekto povedať, že koľko vlastne stálo to členstvo ??, a čo poskytovali za príplatok naviac oproti bežnej registrácii,hm?