stvrdnute tesnenie na oknach
stvrdnute tesnenie na oknach
Ahojte, zistil som ze tesnenie na plastovych oknach na byte je velmi tuhe a stvrdnute. Cim sa to zvykne natierat aby sa predlzila zivotnost? Nie nahodou glycerinom? alebo?
dakujem
dakujem
-
vladenko007
VIP
Re: stvrdnute tesnenie na oknach
8.Údržba tesnenia.
Tesnenia z moderných materiálov podliehajú, ako všetky materiály, prirodzenému starnutiu.
Aby Vaše tesnenia na oknách a dverách tesnili proti vode a prievanu dlhšiu dobu, teda zostali
pružné a funkčné, natrite ich raz, alebo viackrát do roka silikónovým olejom, jelením lojom
alebo mastencom. Sú bežne dostupné v obchodoch. Tesniace profily z PVC, alebo kaučuku
by nemali prísť do styku s koncentrovanými čistidlami.
Tesnenia z moderných materiálov podliehajú, ako všetky materiály, prirodzenému starnutiu.
Aby Vaše tesnenia na oknách a dverách tesnili proti vode a prievanu dlhšiu dobu, teda zostali
pružné a funkčné, natrite ich raz, alebo viackrát do roka silikónovým olejom, jelením lojom
alebo mastencom. Sú bežne dostupné v obchodoch. Tesniace profily z PVC, alebo kaučuku
by nemali prísť do styku s koncentrovanými čistidlami.
myslis ze sa da pouzit silikonovy olej aj taky co sa dava napr na retaz na bicykel?
-
vladenko007
VIP
Neviem aké má zloženie ale mi máme skúsenosť len zo Silkal 93.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Proste silikonovy olej. Aj taky co sa pouziva na bicykle, urcite nebude obsahovat nic co by poskodilo gumu. Rovnako tak silikonovy olej sa pouziva aj na tesniace gumy okolo dveri na aute.
-
easton
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ak spoň čo ma pamať neklame, reťaze hlavne moto majú O-krúžky, O KRÚŽOK – je tesnenie z gumy určené k zabráneniu nežiaducej priepustnosti alebo straty kvapaliny či plynu. Takže ked je to sprej na reťaz, tak by gumu nemalo poškodiť.
najprv som tesnenie ocistil s jemnym saponatom a ususil, potom nastriekal silikon olej a ten nasledne utrel, je tento postup ok?
-
vladenko007
VIP
Si to spravil lepšie ako ja.
Ja som ho len nastriekal a utrel.
musel som to najprv ocis
tit lebo to bolo asi prvykrat cistene za 5rokov
a bolo to doost vidiet..