Takže trebárs ak na uložto bude video súbor s názvom "svatba Janka+Ďurko", ja to stiahnem vo viere, že je to legálne šíriteľný záznam zo svatby a ono sa z toho vykľuje nejaký film, môžem dostať neviem koľko € pokutu atď. ?Sťahovanie z nelegálneho zdroja je neprípustné, aj keď to spravíte nechtiac.
Zákaz sťahovania v EU
Re: Zákaz sťahovania v EU
Mňa zaujala táto časť:
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
a čo je definované ako "nelegálny zdroj"? Lebo ak je teda niečo nelegálny zdroj, nech to zakážu a zrušia. To je ako vysadiť marihuanu v parku a napísať že jej požívanie je nelegálne namiesto toho aby ju z tade odstránili.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Presne tak, v celom tom zákone je len zmätok 
A dalsia vec je, ze ulozto a aj dalsie servery maju v podmienkach vyslovne uvedene, ze sa na nich nesmu kopirovat nelegalne subory. Z toho teda mozem predpokladat, ze vsetko na ulozto je legalne a mozem to bezpecne stiahnut.audiotrack napísal:a čo je definované ako "nelegálny zdroj"? Lebo ak je teda niečo nelegálny zdroj, nech to zakážu a zrušia. To je ako vysadiť marihuanu v parku a napísať že jej požívanie je nelegálne namiesto toho aby ju z tade odstránili.
-
Ryan Giggs
VIP
Na tom Europskom sude su ľudia bez mozgu. Stiahnutie filmu je trestny čin. Ale keď ukradnem v obchode nosič s tym istym filmom, tak len priestupok. To je sranda...
-
audiotrack
VIP
no ich filozofia je, že si tým spravil škodu obchodu. Ten film vyšiel vylisovaný na dvd, a ty si ho odsudzil. Ak ho stiahneš, vytvoril si novú kópiu bez súhlasu vydavateľa a teda si spravil škodu vydavateľstvu. Je to choré všetko, rovnako ako väčšina nariadení EU. Nedávno napríklad zaviedli normy pre vysávače, koľko decibelov nesmú presiahnúť, pár rokov predtým sa zaoberali rovnými uhorkami a paprikami a ako sa krivá zelenina nemôže predávať a podobne.Ryan Giggs napísal:Na tom Europskom sude su ľudia bez mozgu. Stiahnutie filmu je trestny čin. Ale keď ukradnem v obchode nosič s tym istym filmom, tak len priestupok. To je sranda...
Bude sa to riesit ako doteraz so softverom, sice tam sa neriesil ani upload. A pri filmoch riesili len upload ceskych filmov. Nci sa nezmeni.
-
Ryan Giggs
VIP
To je jasne, len človek naivne dufa že aspoň na sude maju štipku zdraveho rozumu keď už ho nema parlament už odkedy existuje.audiotrack napísal: Je to choré všetko, rovnako ako väčšina nariadení EU.
To ja chapem aka filozofia to je. Ale problem je že okopčiť môžeš aj akykoľvek hmotny predmet. A pokiaľ si ho vyrobiš pre vlastnu potrebu, tak to nikoho nezaujima. Viem že sa to neda uplne porovnavať, ale ide o princip. Ten je uplne rovnaky.
-
audiotrack
VIP
s tým tak celkom nesúhlasím že si môžeš okopčiť hocičo. Pokiaľ majú na danú vec patent, tak to nemôžeš okopčiť. Viď tie stovky sporov medzi samsungom a applom. A toto je podobné - majú na to autorské práva (ekvivalent patentu)Ryan Giggs napísal: To je jasne, len človek naivne dufa že aspoň na sude maju štipku zdraveho rozumu keď už ho nema parlament už odkedy existuje.
To ja chapem aka filozofia to je. Ale problem je že okopčiť môžeš aj akykoľvek hmotny predmet. A pokiaľ si ho vyrobiš pre vlastnu potrebu, tak to nikoho nezaujima. Viem že sa to neda uplne porovnavať, ale ide o princip. Ten je uplne rovnaky.
vsak ale mozes spravit copy paste pre vlastnu potrebu. Kym by si to nepredaval, tak im to moez byt jedno.
-
Andi_Cibula
Addict
Niektoré nariadenia sú vskutku smiešne. V dôsledku teda budem čoskoro doma vysávať priemyselným vysávačom nevhodným pre domácnosť.
No a nad stolom si už teraz svietim zlou neekologickou priemyselnou žiarovkou, tiež nevhodnou pre domácnosti.
No a nad stolom si už teraz svietim zlou neekologickou priemyselnou žiarovkou, tiež nevhodnou pre domácnosti.
-
Ryan Giggs
VIP
Precitaj si to znovu. Ja som nepisal o komercnom vyuziti. V takom pripade je to hadam jasne.audiotrack napísal: s tým tak celkom nesúhlasím že si môžeš okopčiť hocičo. Pokiaľ majú na danú vec patent, tak to nemôžeš okopcit.
-
Waagbistritz69
King
Free knowledge to the people napísal:Jak jsem říkal v nahrávkách - náš projekt má tendenci být nepříjemným těm, kdo chtějí na cizích knihách vydělávat peníze. A v časech kdy naše konkurenceschopnost roste jsme mnoha lidem trnem v oku. Přestože naše videa neobsahují nikým vlastněné zvukové nebo videové stopy tak přesto jsme pod tlakem youtubu. Jediný napadnutelný bod jsou obrázky u videí - tudíž je teď nebudu se zvukovou stopou již dále nahrávat. Celkem slušná buzerace když každý druhý dnes nahrává na youtube chráněnou hudbu či videa a nikdo se nad tím nepozastavuje. Ale nebojte - vše zálohuju a tenhle audioknihový odboj pojede dál !!!
Free knowledge to the people napísal:Rozhodl jsem se přestěhovat celý náš projekt na nový kanál. Všechny knihy nahrané na kanálu starém na něm zůstanou a nové kapitoly budou přibývat na tento kanál nový. Jedinou vyjímkou je červený trpaslík, který bude přenahrán na nový kanál komplet, jelikož YT promazal některé jeho kapitoly které nemůžu z důvodu nového omezení délky videí nahrát. Společně jsme dokázali během roka a půl vytvořit silný projekt, jehož síla se teď s přesunem oslabí, ale jen vy svým přehlášením odběru nám můžete opět navrátit naší ztracenou sílu ! https://www.youtube.com/user/FKTTPaudioknihy
Inač vo Švédsku neni nejaký výnimočný autorský zákon, keďže tam má TPB svoje servery? Ale ako pozerám, tak Švédsko je tiež členom EU tak už z toho asi nič nebude 
-
hojko
Site Admin
Human.: Ked pozeram IP adresu TPB, tak 31.210.11.113 je v Madarsku 
-
audiotrack
VIP
... ktoré je tiež v EU takže na pointe to nič nemení. Okrem toho, on písal o serveroch. Ty si si pozrel ip ich stránky, ktorá kľudne môže byť na nejakom maďarskom hostingu a nemusia ju mať na vlastných serveroch
Ahojte ako je to so sťahovaním Mp3jek z YT? Aj to je nelegálne? keď to kontroluje (mal by) Google...
"I think a lot of the time the reason people pirate, is they want access to good music.
And they don't get it because the radio is so shit." ThOM YORKE, RADIOHEAD
asi toľko....
And they don't get it because the radio is so shit." ThOM YORKE, RADIOHEAD
asi toľko....
Zaujimalo by ma ci sa niekto z vas sprava na nete teraz inak. Pouzivate niekto seedboxy pripadne nejake vpn sluzby? Ja som uvazoval o zriadeni ale neoplati sa mi to platit za tie 2 filmy co stiahnem za mesiac.
Po tom všetkom čo tu bolo napísané vidíš k tomu dôvod? Lebo ja nie.