Automaticka prevodovka
Automaticka prevodovka
Poziciavam si auto v autopozicovni s automatickou prevod. a nikdy predtym som s AT nejazdil. Chcem sa spytat, ci to je velky skok a kde by som mohol mat problemy. Vdaka
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Automaticka prevodovka
Hlavný problém je to, že si z manuálnu naučený na spojku a keďže pri automate spojka nieje, tak si lavú nohu niekam "odlož", aby sa ti nestalo, že budeš chcieť stlačiť spojku (ktorá tam nieje) a pritom dupneš na brzdu, môžeš dostať teraz lahko šmyk, drbne to s tebou dopredu, atď...tak na to si dávaj hlavne pozor. Ináč nič také, hodíš tam D a ideš, už len plyn a brzda a keď niekde zaparkuješ, tak hoď P.
-
johny541
King
Tak tak, jedine s tou lavou nohou je problem. Vela krat som si uz takto skoro usta rozbil, i ked som nebol za volantom.
-
RATZINGER666
Darca
podla mna s tym nebudes mat ziadny problem, co si tak spominam, tak ked som sedel za automatom prvy krat, ani ma len nenapadlo nejaku spojku stlacat, a uz vobec si ju mylit s plynom... kazdopadne urcite neskusaj jazdit tak, ze budes mat obe nohy na pedaloch - pravu na plyne a lavu na brzde...
to sme na tom podobne.RATZINGER666 napísal:podla mna s tym nebudes mat ziadny problem, co si tak spominam, tak ked som sedel za automatom prvy krat, ani ma len nenapadlo nejaku spojku stlacat, a uz vobec si ju mylit s plynom...
-
RATZINGER666
Darca
... ehm, chcel som napisat "mylit s brzdou" 
a bacha na medaky... neviem ci vsetky, ale niektore maju rucnu brzdu na pedal umiestnenu tam kde je na manuale spojka... je dost neprijemne ked sa pozabudnes na krizovatke ked spomalujes a chces zastat a vytlacis spojku a hopla, tam je rucna... taku krasnu papulku o volant clovek dokaze hodit, ze by ste az neverili 
Fuxxo ten pedal je dost mimo hlavnych pedalov takze pomylit by sa nemal...
-
johny541
King
RATZINGER666 napísal:podla mna s tym nebudes mat ziadny problem, co si tak spominam, tak ked som sedel za automatom prvy krat, ani ma len nenapadlo nejaku spojku stlacat, a uz vobec si ju mylit s plynom... kazdopadne urcite neskusaj jazdit tak, ze budes mat obe nohy na pedaloch - pravu na plyne a lavu na brzde...
Clovek, s ktorym som sedel v MB automate mal za sebou uz cca 35 rokov za volantom, tak preto s tym mal problem. Ale ten problem sa tykal iba parkoviska z ktoreho sme vyrazali a trebalo prejst cez leziaceho policajta, vtedy sme si skoro drzky rozbili ako slapol na brzdu. Potom to uz bolo v poriadku, zvyknes si na to v priebehu par minut. Skor potom ten prechod z automatu na manual bude pre teba drastickyadameeec napísal:to sme na tom podobne.
-
chlapec10
Addict
tiez som sa toho bal ked som si siel v USA pozicat auto, lebo tam manual nepoznaju 
Zabudnut na lavu nohu, dat ju nabok, NIC s nou nerobit
zvyknut si ze ked stojis aby si drzal zoslapnuty brzodvy pedal, lebo v momente ked pustis auto sa rozbehne
zvykunut si ze auto ma trocha oneskorenu odozvu na plynovy pedal(aspon auta u mna mali)
To je asi vsetko co mi napada
To je asi vsetko co mi napada
Dakujem vsetkym za reakcie!
Tak využijem túto tému na to, aby som sa popýtal auto-moto odborníkov na stav prevodovky, ktorá je na firemnom aute.
Ide o Mazdu 6, rok výroby presne neviem, ale je to 1. generácia a je to americký automat (nie som si istý, či sú tam nejaké rozdiely oproti európskej verzii). Pri preraďovaní (hlavne z 1 na 2) je cítiť trhanie, takže by ma zaujímalo, či je takáto prevodovka už zrelá na repas alebo je to klasický prejav staršieho automatu. Viem, že repas tam bol robený asi 2 roky dozadu. Nejako extra ma to netrápi, keďže auto nie je moje, len ma to zaujíma
Doma totiž máme Touran s DSG automatom a na tom som nič podobné nikdy nezažil.
Dík.
Ide o Mazdu 6, rok výroby presne neviem, ale je to 1. generácia a je to americký automat (nie som si istý, či sú tam nejaké rozdiely oproti európskej verzii). Pri preraďovaní (hlavne z 1 na 2) je cítiť trhanie, takže by ma zaujímalo, či je takáto prevodovka už zrelá na repas alebo je to klasický prejav staršieho automatu. Viem, že repas tam bol robený asi 2 roky dozadu. Nejako extra ma to netrápi, keďže auto nie je moje, len ma to zaujíma
Dík.
-
hojko
Site Admin
Pilifo: Treba skontrolovat olej a ked je okej, tak potom repas. Ale myslim, ze uz teraz je jasne, ze je to hodne na repas a lacne to nebude.
-
Makovnik
Medium Professional
Precitaj si odtial otazky a odpovede na automaty, je to pekne zhrnute, ako sa spravat k takemu typu prevodovky. Niektore veci su specificke voci manualu.
http://www.auto.cz/automaticke-prevodov ... ukci-80792
http://www.auto.cz/automaticke-prevodov ... ukci-80792
Ak bol bny repas, nemyslim, ze to bude v prevodovke. Je mozne, ze to bude aj zotrvacnik. Nejake zvlastne zvuky, "sicanie", kovovy zvuk pri preradovani?Pilifo napísal:Tak využijem túto tému na to, aby som sa popýtal auto-moto odborníkov na stav prevodovky, ktorá je na firemnom aute.
Dík.
-
tacosi
Moderátor
Automaty nemaju zotrvacnik 
A automat po repase moze klaknut hockedy,,aj po 20 aj 200 000km podla toho,ake diely boli pouzite.
Trhanie sposobuje lamelovy kos,ktory je prasknuty a po niekolkonasobnych silnejsich trhnuti sa zlomi bud kos,alebo hnacia hriadel a voz ostane stat.
A automat po repase moze klaknut hockedy,,aj po 20 aj 200 000km podla toho,ake diely boli pouzite.
Trhanie sposobuje lamelovy kos,ktory je prasknuty a po niekolkonasobnych silnejsich trhnuti sa zlomi bud kos,alebo hnacia hriadel a voz ostane stat.
Ktore automaty nemaju zotrvacnik? Ja len pre info, pretoze mam DSG a tam rozhodne 1 kus zotrvacniku mam.tacosi napísal:Automaty nemaju zotrvacnik
-
tacosi
Moderátor
Tiptronic,multitronic,,maju menice,,,dsg sa nevyrabaju dlho a pise ze je to voz starsieho rocniku
-
Fabo
Hardcore addict
DSG neni "automat"... roboticky ovladany dvojspojkovy manual. Konstrukcne je to dost ine.
//autoeditácia príspevku (28 Apr 2014, 14:14)
DSG neni "automat"... roboticky ovladany dvojspojkovy manual. Konstrukcne je to dost ine.
//autoeditácia príspevku (28 Apr 2014, 14:14)
-
hojko
Site Admin
Trebars Audi A3 2.0TDI v rokoch okolo 2007 mali zotrvacnik.