Čierny monitor
Čierny monitor
Ahojte, potrebujem trocha poradiť, mám problém s notebookom. Normálne fungoval, no odrazu sa vypol len tak monitor a zostal čierny. Skúsila som chvíľu počkať a zapnúť ho znova, monitor sa nezapol, ale počítač normálne funguje. Všimla som si, že kontrolky nesvietia, ale vkuse blikajú. Nechali sme ho pár hodín len tak, a potom sme ho zapli, no aj tak nejde. Je možné, že odišla grafická karta alebo v čom to môže byť? Počítač má päť rokov.
-
dobi235
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čierny monitor
mozno graficka, mozno LCD panel, mozno sa zlomil vodič ktory ide do LCD..
-
hrban
Addict
keďže blikajú kontrolky, tak to bude nejaká chyba dosky. stým sa asi veľa spraviť nedá a aj keby to bola grafika, tak na NB sa grafiky vymeniť nedajú.
čo by mohlo stáť za pokus je, vybrať baterku a skúsiť zapnúť bez nej.
čo by mohlo stáť za pokus je, vybrať baterku a skúsiť zapnúť bez nej.
Dnes som skúsila notebook zapojiť k externému monitoru, ale nejde aj tak. Má už pomerne dosť rokov, takže ma až tak neprekvapuje, že odišiel. Baterka tam už nie je asi dva-tri roky, takže to mi asi nepomôže. :-/ Ďakujem aj tak za rady. 
-
Lukkas
Star
Opravit dosku jedine, pravdepodobne zla grafika alebo chipset, co to je presne za model?
Najdes to zo spodu notebooku napisane, podla toho sa bude vediet lepsie diagnostikovat zavada a aj premysliet ci sa to vobec oplati spravit.