Mazanie turba
Mazanie turba
Ahojte, stala sa mi dnes taka trosku blba vec, a kedze som dost paranoidny, strasne, ale strasne ma to sere. Vzdy si davam pozor, ak som tesne pred zastavenim auta vytocil motor, trochu pockal a az tak vypol motor. Dnes mi to avsak nejak nedoplo a motor som hned vypol. Isiel som do kopca, nejaky debil sa na mna lepil, az mi senzory piskali, tak som sa nasral a trochu tomu prikuril, neni to nejaky extra strmy kopec, no tak 2,3,4 som trochu vytocil do 3-4 tisic, potom asi na 10 sekund zastavil, kvoli semaforu a potom uz len mierne stupanie to som tiez trochu prikuril. Dokopy cca 650m a hned som motor vypol. Potom mi to doslo a asi tak po pol minute som ho zapol, nech bezi, ale to uz bolo zrejme aj tak neskoro. Ide o novu mazdu 6, 2.2 dizlovy motor. Chcel by som uprimne vediet, ci sa to mohlo dost posrat alebo nie, pretoze fakt sa prehnane bojim o veci, a toto ma celkom dost vytocilo a pokazilo den. Dakujem vam za odpovede.
Re: Mazanie turba
tiez som podobny v tomto
, dobre si zrobil ze si ho este potom po pol minute zapol aspon to este trochu prechladilo. Problem by bol hlavne ak by si ho tocil niekde na dialnici vkuse 4tisic nejake 10 minuty a vtedy hned vypol niekde na benzinke to uz by mohol byt problem ale az po urcitom case keby sa to stavalo opakovane. Takto mozes byt kludny nestane sa tomu nic.
Mne stale hovoria ked sa o nieco prilis bojim.. AUTO nieje z plasteliny a musi nieco vydrzat. Take zeny myslis ze beru nato ohlad ?
Mne stale hovoria ked sa o nieco prilis bojim.. AUTO nieje z plasteliny a musi nieco vydrzat. Take zeny myslis ze beru nato ohlad ?
Vsak sa nic nestalo, za toho pol kilometra aj tak trochu vychladlo. Niekto to nechladi cely zivot a nema problem, takze by som sa vobec po jednej takejto prihode na to ani len nezamyslal.
Nič sa mu nestalo, snáď si nemyslíte, že vyrobia moderné auto, ktorému odíde turbo, ak ho po dynamickej jazde vypnete...
ja dochladzujem poctivo... ked som sa docital, ze na S3 das zvody do cervena ako nic, tak som to isiel skusit.. videl svoje vyfukove zvody po minutke nakladania (vid foto), tak odvtedy dochladzujem + som este vymenil dochladzovacie cerpadlo, ktore mi nefungovalo...
//autoeditácia príspevku (30 Apr 2014, 22:20)
a este teraz citam, ze to je nafta, tak to uz duplom nic..
//autoeditácia príspevku (30 Apr 2014, 22:20)
a este teraz citam, ze to je nafta, tak to uz duplom nic..
zvody rozpalis snad nakazdom benziniaku do cervena a nemusi byt ani turbo, diesle su zhovievavejsie v teplote vyfukovych plynov ale koniec koncov o vyfukovu cast vobec nejde, ide o loziskovy domec tam sa lubi zapiect olej ked tam ostane horuci a cerpadlo prestane pracovat (vypnuty motor), kazdopadne, nieje to otazka 1 vypnutia skor dlhodobe skracovanie zivotnosti (znizenie efektivity mazania).
teplota vyfukovych plynov u naftaka je zhovievavejsia? hadam tam hra rolu ucinnost motora a tym aj nizsie teplotne straty, tym padom mensie zahrievanie vyfukoveho potrubia u naftaka. a podla teba nejde o vyfukovu cast? a to turbo je podla tvojho vnimania kde namontovane? na lavom prednom ostrekovaci svetiel?
ked dochladzujes turbo, tak dochladzujes vyfukove zvody vratane turba a ani netreba spominat, ze sa jedna o dochladzovanie skrz spalenia oleja, ved to je vyznam dochladzovania turba..
ked dochladzujes turbo, tak dochladzujes vyfukove zvody vratane turba a ani netreba spominat, ze sa jedna o dochladzovanie skrz spalenia oleja, ved to je vyznam dochladzovania turba..
Niesom si isty ci teplota vyfukovych plynov je priamoumerna efektivite motora, tepelne straty su o par percent nizsie u diesla avsak vyfukove plyny su NEPOMERNE chladnejsie (nazval som to zhovievavejsie) - dovod vidim skor v kompresii, AF ratio, sposob zapalenia PHM a samotne vlastnosti PHM.
Neviem perco si myslim ze vyfuk u atmosferickeho benzinu moze byt horucejsi ako u turbobenzinu (bohatost zmesi, nizsi protitlak vyfuku ...)
// podla neoverenych zdrojov ma benzin teplejsie vyfukove pary minimalne o 10-15% urcite sa to neda pouzit globalne
Neviem perco si myslim ze vyfuk u atmosferickeho benzinu moze byt horucejsi ako u turbobenzinu (bohatost zmesi, nizsi protitlak vyfuku ...)
// podla neoverenych zdrojov ma benzin teplejsie vyfukove pary minimalne o 10-15% urcite sa to neda pouzit globalne
ja si nemozem pomoct, teba ja budem povazovat za trolla asi stale...Hegy napísal:Niesom si isty ci teplota vyfukovych plynov je priamoumerna efektivite motora, tepelne straty su o par percent nizsie u diesla avsak vyfukove plyny su NEPOMERNE chladnejsie (nazval som to zhovievavejsie) - dovod vidim skor v kompresii, AF ratio, sposob zapalenia PHM a samotne vlastnosti PHM.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tu je co to k teplotam: http://auto.idnes.cz/turbo-prida-motoru ... tomoto_fdv
mal by si vediet ze energeticke straty motora niesu vykazovane iba stratovym teplom, za trolla ma mat mozes ale skor mi to pride ze si v krcme u stola cosi pocul a teraz to siris ako osvetu, ked ti niekto rozumne argumentuje, oznacis ho za trollaFuxxo napísal:
ja si nemozem pomoct, teba ja budem povazovat za trolla asi stale...
Fuxxo - ide o dochladzovanie oleja aby sa schladilo turbo
zvodom to urcite nevadi, je to len kus zliatiny ktora take teploty musi zvladnut. vadilo by keby si ich ostriekal vodou
zvodom to urcite nevadi, je to len kus zliatiny ktora take teploty musi zvladnut. vadilo by keby si ich ostriekal vodou
Pochopitelne olej sa vychladi skorej, vzhladom na to ze turbomotory skoro z pravidla maju olejovy chladic, cirkulacia oleja cez motor dostane horuci olej z turba do 1 minuty aj ked zvody budu este zrejme ako neonka, olej v turbe je v cajku a moze sa veselo vypnut. Tu prehriatu masu liatiny nema co chladit, a neni ani dovod ju chladit.