Nemam plombu - zubár ma presviedča aby som si dal čierne
Nemam plombu - zubár ma presviedča aby som si dal čierne
Prišiel som k novemu zubarovi a ten mi našiel 4 malé kazy. Kedže nemam ešte plombu, povedal som mu, že chcem biele a on mi povedal, že to nebude estetické, že vzhladom nato, že ešte nemam plombu, by som si mal dať čierne. Co si o tom myslite? Zavidi mi moj chrub a chce mi ho pokaziť čiernymi plombami? Určite pred zakrokom pojdem ešte za nim a spytam sa ho nato, ako to myslel, pretože mi to pride dosť divné. Co si o tom myslite, veriť mu???
Re: Nemam plombu - zubár ma presviedča aby som si dal čierne
No neviem ako prišiel na to, že čierne budú lepšie. Ja mám v ústach 4 plomby, z toho 3 robil nový zubár a farbu trafil tak skvelo, že ich nevidno. Doslova, nedokážem ich nájsť aj napriek tomu, že viem, že tam sú. Tá štvrtá je staršia, je čierna a hnusná. Takže fakt neviem v ktorom vesmíre sú čierne lepšie.
Amalganove (cierne) vydrzia dlhsie.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
niektorí biele plomby mať nemôžu. Proste nebudú držať. ale každopádne, zaleží aj od zubára, ak je to kretén/mäsiar, tak ten nikdy nespraví biele plomby dobre a vypadnú do pár mesiacov. od starého zubára mi 2x vypadla aj tá čierna tak som prešiel k novému.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Výhoda bielych je iba v estetike.
Čierne sú odolnejšie a baktério-fóbne.
Čierne sú odolnejšie a baktério-fóbne.
No mne sa okolo čiernej zase začínajú tvoriť kazy. Vypadnúť síce nevypadla, ale asi si ju nechám vyvŕtať a dám si tam bielu. Zato zvyšné už držia asi dva roky, stále sú čisté a pod nimi/okolo nich sa netvorí nič. Asi fakt záleží hlavne od zubára.