Podpis
Podpis
Mňa by tak zaujímalo, že je vhodné/nevhodné, keď je môj podpis čitateľný ? Teda podpisujem sa celým menom a čitateľne. Je to podľa vás vhodné ? (zneužitie, alebo ja neviem čo)
BTW: ako sa podpisujete vy? máte zložitý podpis ?
BTW: ako sa podpisujete vy? máte zložitý podpis ?
Re: PODPIS
kazdy podpis je sfalsovatelny, to preco sa pouziva podpis v bankach (apod) ako biometricky prostriedok je kvoli jeho dynamickym rysom, tzn ak by aj niekto vedel dokonale napodobnit tvoj podpis, tak nenapodobni tvoj pritlak, tvoju rychlost pisania apod. Takze v tomto ohlade na to nema zlozitost samotneho podpisu vplyv. Ale aj tak sa odporuca mat dva druhy podpisu.. jeden pre autogramy
a druhy pre dokumenty
A myslim si, ze 90%* ludi preslo od podpisu, ktory je citatelny az k podpisu, kedy je viditelne prve pismenko a potom nieco zavrtene za tym
Ten isty pripad som aj ja.
*pozn.: neoficialna statistika
A myslim si, ze 90%* ludi preslo od podpisu, ktory je citatelny az k podpisu, kedy je viditelne prve pismenko a potom nieco zavrtene za tym
*pozn.: neoficialna statistika
Neviem ako vy, ale moj podpis sa nie vzdy zhoduje s druhym 
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
detto
hlavne potom potom mi teta v banke povie, že ten váš podpis sa vôbec nezhoduje s tým čo ste si dávali pred 5 rokmi 
nakoľko teraz je to len čmáranica s prvým písmenom, vtedy som sa ešte podpisoval celým menom
nakoľko teraz je to len čmáranica s prvým písmenom, vtedy som sa ešte podpisoval celým menom
-
Andi_Cibula
Addict
Ja už asi 10 rokov sám sebe vravím "mal by som si už vytvoriť nejaký podpis".
Furt je to tá istá čmáranica bez hlavy a päty.
Furt je to tá istá čmáranica bez hlavy a päty.
Môj podpis sa absolútne nepodobá na moje meno/priezvisko. Ale v poslednej dobe si všímam podpisy ostatných, a mám ešte celkom pekný. 
Andi_Cibula: Mne vždy v banke po podpísaní sa povedia "To neni váš podpis...", lebo som si to vytváral v 15-ke, keď som sa podpisoval klasickým písaným písmom.
Andi_Cibula: Mne vždy v banke po podpísaní sa povedia "To neni váš podpis...", lebo som si to vytváral v 15-ke, keď som sa podpisoval klasickým písaným písmom.
-
vladenko007
VIP
Tiež mám zvláštny podpis a len málo kto ho napodobní.
Len pre zaujimavosť: Chcel by som vidieť kto by sfalšoval podpis môjho otca. Po podpísaní a otočení podpisu hore nohami sa zjavili v podpise hrubšou čiarou iniciály jeho mena. Kto to nevedel a skúsil by ho sfalšovať, tento detail by si určite nevšimol. Z toho dôvodu som som používal na strednej mamin podpis.
Len pre zaujimavosť: Chcel by som vidieť kto by sfalšoval podpis môjho otca. Po podpísaní a otočení podpisu hore nohami sa zjavili v podpise hrubšou čiarou iniciály jeho mena. Kto to nevedel a skúsil by ho sfalšovať, tento detail by si určite nevšimol. Z toho dôvodu som som používal na strednej mamin podpis.
-
Grim
Darca
...mne tiež v banke nikdy navyjde podpis podľa vzoru...a to preto, že sa vždy tak snažím aby to už vyšlo, že potom strašne afektovane píšem a vôbec sa to nepodobá...a môj otec má tiež parádny podpis...taká čmáranica, ktorú ale vždy zopakuje úplne presne...podpis mamy bol (a je) presný opak...
Ja si tiež už nejaký ten piatok vravím, že by som si mal vytvoriť podpis... Doteraz to síce vždy bola čmáranica, ale nikdy nie tá istá 
Re: Podpis
Môj podpis sa postupne vyvíjal potrebou stále podpisovať nejaké veci.. až tiež mi nakoniec v banke museli tetušky otáčať obrazovku, aby mi ukázali podpisový vzor. Najskôr to bolo čitateľné meno a postupne sa z toho stáva jednoduchá šifra iba s prvým písmenom, ktoré sa ani na prvé písmeno môjho priezviska nepodobá.
Inak moja skúsenosť, ľahšie sa faľšuje jednoduchá čarbanica ako celé čitateľné priezvisko. Ale videl som už aj podpisy, čo boli čarbanice takmer na pol strany a tie by som sa teda falšovať neodvážil.

Inak moja skúsenosť, ľahšie sa faľšuje jednoduchá čarbanica ako celé čitateľné priezvisko. Ale videl som už aj podpisy, čo boli čarbanice takmer na pol strany a tie by som sa teda falšovať neodvážil.
-
audiotrack
VIP
môj podpis je taký pol na pol. Niektoré písmená sú jasne čitateľné, niektoré odfláknuté a zjednodušené. Takže meno z neho nikto nevyčíta, ale kto vie ako sa volám tak to tam uvidí
Vzorový podpis si pamätám, a mám ho vždy rovnaký. Bežne ho ale nepoužívam (aj práve pre také prípady aby ho niekto nezneužil v banke).
Vzorový podpis si pamätám, a mám ho vždy rovnaký. Bežne ho ale nepoužívam (aj práve pre také prípady aby ho niekto nezneužil v banke).
som lavak a tiez mi to lieta jak pride. no neriesim to nejak
najhorsie sa mi podpisuje digital cez tab.
Presne ako brm, v banke mám krásny podpis, ako som nastúpil do práce a zistil, že sa musím niekoľkokrát podpisovať pod každú somarinu tak sa podpis zjednodušil na začiatočné písmeno priezviska a dlhú kvačku, ktorú napíšem vždy úplne inak, ale keď sa mi vydarí tak sa mi môj podpis páči a som s ním spokojný 
Ešte v prvej práci som mal na starosti vystavovanie sprievodných dokladov, dodacie listy, príjemky a podobne a keďže to šlo obchoďákom, tak som to vystavoval trojmo, pričom každý dodák mal aj niekoľko strán a každú bolo treba podpísať a takýchto dodákov bolo pre jedného obchoďáka naraz aj 10 a obchoďákov 5, čiže niekedy som musel popodpisovať aj viac ako 100 strán. Môj podpis preto prechádzal vývojom, keď som sa podpisoval na začiatku ešte celým menom, no postupne som to skracoval, až bolo z toho len začiatočné písmeno a mála vlnovka. Keď som si raz spätne pozeral doklady, tak to bolo krásne vidieť, ako som podpis zjednodušoval.
Teraz mám dva podpisy. Jeden je len začiatočné písmeno a vlnovka. To používam len tak, napríklad niekde na pošte niečo rýchlo podpísať, alebo keď príde kuriér a proste nič také podstatné. Druhý je presne to isté začiatočné písmeno, ale zbytok priezviska dopísaný čitateľnejšie. Tento podpis používam na také viac úradné veci, napríklad v bankách, na polícii atď.
Teraz mám dva podpisy. Jeden je len začiatočné písmeno a vlnovka. To používam len tak, napríklad niekde na pošte niečo rýchlo podpísať, alebo keď príde kuriér a proste nič také podstatné. Druhý je presne to isté začiatočné písmeno, ale zbytok priezviska dopísaný čitateľnejšie. Tento podpis používam na také viac úradné veci, napríklad v bankách, na polícii atď.
ja jednak špatne píšem a jednak mám aj oničom podpis
Inak je podľa vás zlé ak je podpis kombináciou aj písaného aj tlačeného písma ? Videl som napr. podpisy celého mena aj priezviska a meno bolo písaným a priezvisko skoro iba tlačeným, ale pekne to vyzeralo
Inak je podľa vás zlé ak je podpis kombináciou aj písaného aj tlačeného písma ? Videl som napr. podpisy celého mena aj priezviska a meno bolo písaným a priezvisko skoro iba tlačeným, ale pekne to vyzeralo
Tlačeným? To akože podpis vyzeral nejak takto: NOVÁK ?
Stráca zmysel ten podpis podľa mňa.
To ja mám v podpise prvé písmeno tlačeným a potom prechod do písaného.
-
Francek
Star
V tlacenom pisme nemusi byt velke kazde pismenoHensym napísal:Tlačeným? To akože podpis vyzeral nejak takto: NOVÁK ?Stráca zmysel ten podpis podľa mňa.
Tiez som sa podpisoval najprv citatelnesie, neskor prve pismeno a vlnovka, do dnesnej podoby som ho zdokonalil tak, ze nie je citatelne ani prve pismeno..
Ale podpisem sa vzdy rovnako..
Tiež som sa zacal podpisovat skoro citatelne svojim priezviskom, ale cim dalej tym viac sa zneho stava menej citatelny podpis. Bolo mi aj celkom blbe zo zaciatku sa podpisovat klasicky akoby som len napisal svoje priezvisko.