Letna zmes do ostrekovacov
Letna zmes do ostrekovacov
Vsade vidim v akciovych letakoch, ze predavaju letnu zmes do ostrekovacov, tak ma napadlo ze sa spytam, ci sa oplati vymenit zimna nemrznuca teraz za letnu. Naco je to dobre menit na leto? V com je ina ta letna od zimnej ? V zime chapem, ze si vymenia ludia co maju letnu za zimnu, aby im nezamrzla, ale v lete mam menit tu nemrznucu za letnu ? Nie je dobra ta zimna aj na leto ?
Re: Letna zmes do ostrekovacov
Zimná by nemala zamŕzať a letná by mala mať nejaké prísady na ľahšie odstránenie hmyzu.
Ja osobne nič nemením, len dolievam podľa ročného obdobia.. v zime zimnú, v lete letnú..

Ja osobne nič nemením, len dolievam podľa ročného obdobia.. v zime zimnú, v lete letnú..
Presne tak, tiez nemenim, len dolievam. Uz tak v januari-februari nedolievam zimnu (inak mam stale skoro plno) a potom ked sa otepli, tak doplnim letnou. Pred zimou zase opacne. Minuly rok sa mi stalo, ze mi to pri prichode zimy na skle trochu primrzlo, ale nie velmi 
Takze mozem to zmiesat ? ... ze teraz ked tam mam este nieco cez polovicu nadrze zimnej tak dolejem k tomu letnu ? Ci radsej spotrebovat najskor tu zimnu a az potom doplnit letnou, ked sa ta zimna minie ? Toto bude asi lepsie riesenie.
Diky
Diky
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
jasné že môžeš. Tá kvapalina ide iba cez stierače. Kľudne tam môžeš daj aj čistú vodu, jarovú vodu, čo len chceš. Nič ti to nepokazí (akurát jarová voda bude asi dosť peniť
)
zimná zmes má alkohol aby nemrzla a aby mala lepšiu schopnosť odmasťovať sklo od mastného snehu čo frká z aut pred tebou. Letná má zase bio rozpúšťadla pre muší cintorín na tvojom čelnom skle. Kľudne ich môžeš miešať, netreba vystriekať všetko a kompletne vymeniť. Na zimu to ale tak robím, že miniem komplet letnú a nalejem zimnú lebo kupujem zimnú do -20 a keby to ešte nariedim letnou tak by mohla zamrznúť v hadičkách. Na konci zimy ale zimnú už nevystriekavam, a iba dolejem letnú.
a v akcii sú asi preto, že už každý má nakúpené a vymenené. Veď zima už ani nepamätám kedy bola (v zmysle pod 0°C)
zimná zmes má alkohol aby nemrzla a aby mala lepšiu schopnosť odmasťovať sklo od mastného snehu čo frká z aut pred tebou. Letná má zase bio rozpúšťadla pre muší cintorín na tvojom čelnom skle. Kľudne ich môžeš miešať, netreba vystriekať všetko a kompletne vymeniť. Na zimu to ale tak robím, že miniem komplet letnú a nalejem zimnú lebo kupujem zimnú do -20 a keby to ešte nariedim letnou tak by mohla zamrznúť v hadičkách. Na konci zimy ale zimnú už nevystriekavam, a iba dolejem letnú.
a v akcii sú asi preto, že už každý má nakúpené a vymenené. Veď zima už ani nepamätám kedy bola (v zmysle pod 0°C)
Zmysel výmeny vidím len v tom, že ak ti zostane pol nádrže zimnej a chceš ju ušetriť na ďalšiu zimu, tak ju vytiahneš a odložíš. Za ušetrené € si môžeš dať 2 pivá 
Ak chceš šetriť na ostrekovačoch, tak sú lepšie spôsoby ako meniť a nemiešať.
Osobne destilkou riedim aj zimnú aj letnú. -20 nebolo dole na juhu už 5 rokov a v lete zase zvyknem kúpiť 2 bandasky zmesi a 1 bandasku destilky, zriedim a to mi stačí.
Na sklo mám inak dobrý recept, lepšie ako snaha ostriekať to - kt. aj tak nefunguje, lebo furt zostanú také zaschnuté chrasty na skle si kúpim veľký W5 sprej na čistenie okien v Lidli za 1€, nastriekam penu pretrem a olalalá... Kto má veľa peňazí môže kúpiť podobný sprej *špeciálne na auto* na benzínke, zvyčajne stojí 4€ a viac a je to 2x menšie balenie ako obor z Lidla
Osobne destilkou riedim aj zimnú aj letnú. -20 nebolo dole na juhu už 5 rokov a v lete zase zvyknem kúpiť 2 bandasky zmesi a 1 bandasku destilky, zriedim a to mi stačí.
Na sklo mám inak dobrý recept, lepšie ako snaha ostriekať to - kt. aj tak nefunguje, lebo furt zostanú také zaschnuté chrasty na skle si kúpim veľký W5 sprej na čistenie okien v Lidli za 1€, nastriekam penu pretrem a olalalá... Kto má veľa peňazí môže kúpiť podobný sprej *špeciálne na auto* na benzínke, zvyčajne stojí 4€ a viac a je to 2x menšie balenie ako obor z Lidla
begbee: presne tak, ja pouzivam klasicku okenu 
A to iste sa da uplatnit pri 5l bandaske zimnej zmesi do ostrekovacov - v malej flasticke sa da nosit ako rozmrazovac zamkov a vo vacsej s rozprasovacom ako rozmrazovac okien. Samostatne sa to predava tiez za nekrestanske peniaze v porovnani s jednoduchym preliatim.
A to iste sa da uplatnit pri 5l bandaske zimnej zmesi do ostrekovacov - v malej flasticke sa da nosit ako rozmrazovac zamkov a vo vacsej s rozprasovacom ako rozmrazovac okien. Samostatne sa to predava tiez za nekrestanske peniaze v porovnani s jednoduchym preliatim.
-
hojko
Site Admin
Pokial si dobre pamatam, tak okena by sa na auto nemala pouzivat preto, aby nepiskali stierace pri stierani.
bud- alebo neviem aj ci nahodou nieje agresivna na lak
-
audiotrack
VIP
rozhodne je ale drahšia ako voda do ostrekovačov, tak načo by to niekto robil? Napríklad teraz od zajtra v lidli bude 5l za 0.99€
lacnejsie jak saguaro 
-
audiotrack
VIP
veď práve
nalejem aj rybkám do akvárka nech ich lepšie vidieť
inac celkovo bude dost zaujimavych veci v lidli do auta strasne vela W5 sprejov za malo penazi
Len ak bude citit alkohol z tej zmesy ako to byva v tych co mavaju v Tescu, tak dakujem pekne.
-
Jaccobinho
Medium Star
Nie nie, tá z Lidla je v pohode, zelená jablčková
Síce rozpúšťa trošku slabšie, ale zato nebojím sa jej nastriekať 2x toľko, lebo oproti vodám z pupmy je 5x lacnejšia, čiže stále som v pluse 
Fajn, pojdem kupit. Aj tak to riedim tak 1:1s vodou.
To je zle? Úprimne ma to zaujíma.heker napísal:Len ak bude citit alkohol z tej zmesy ako to byva v tych co mavaju v Tescu, tak dakujem pekne.
-
Fabo
Hardcore addict
No, ked nic ine tak to smrdi do auta po striekani...
Pre mna ja to zle, ta vona alkoholu po striekani, ktoru niekedy citit aj pol hodinu, o to nestojim. To si radsej priplatim dve eura za zmes bez vone alkoholu. Alkohol radsej v pohariku a sup ho do seba