Ako to chápať?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
wewka
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Ako to chápať?

Príspevok od používateľa wewka »

Ahojte chalani (aj dievčatá),

som vo vzťahu vyše dvoch rokov, obaja máme 22 rokov a bývame spolu na koleji.
K môjmu problému. Pár týždňov náš vzťah nie je harmonický, dosť často sa hádame
kvôli drobnostiam, avšak veci, z ktorých ostávam smutná (pripisovala som to však
stresu nás oboch z bakalárky a skúšok).
Asi 3 týždne dozadu sa to vo mne nahromadilo (hádky, divná atmosféra, stres z bakalárky a skúšok),
pohádali sme sa a plakala som. Môj priateľ nie je veľmi na rozhovory o citoch,
ale v ten večer sme mali úprimný rozhovor, a dozvedela som sa, že podľa jeho slov
už pár mesiacov so mnou nie je šťastný. Spýtala som sa, ako to s nami vidí do
budúcnosti, jeho odpoveď bola, že to s ním snáď do konca mesiaca vydržím (vtedy je
možnosť sa z koleji odsťahovať). Zamrzelo ma to,bola som (aj som) z toho nešťastná,
ale chápala som, že ak so mnou nie je šťastný, nemôžem na vzťah tlačiť a čakala som koniec.
V ten večer pred spaním sme sa ešte za hádku ospravedlnili .

Očakávala som, že od mája spolu už nebudeme (bývať/chodiť, neviem, na otázku, ako to vidí
mi dal vtedy v podstate nejasnú odpoveď a ja som už bola unavená to rozoberať, on nejavil iniciatívu).
Pred týždňom sme mali zasa hádku, v ktorej povedal, že sa koncom apríla odsťahuje. Brala som to
ako hotovú vec a psychicky sa snažila pripraviť na to, aby to čo najmenej bolelo.
Čo sa však nestalo, tento pondelok na moju priamu otázku, či sa sťahuje (musela by som sa aj ja, chcela som
sa pripraviť), odpovedal, že nie, že bude na koleji bývať asi aj v júni (podľa brigády).
A teraz, to, čomu nechápem. Je so mnou nešťastný (sám to povedal), ale chce so mnou bývať
naďalej. Pre mňa je to nový prvok v mužskom správaní, ktorému nerozumiem. Viete to vysvetliť?

Ďakujem.
lukas9206
Addict
Addict

Re: Ako to chápať?

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Nemá kde bývať :lol:
wewka
Expert
Expert

Práveže má, buď by býval doma (do mesta, kde študujeme potrebuje prísť už iba 3x- na skúšky), alebo u kamaráta, bývajúceho v inom meste, ale iba hodinu odtiaľto.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Kvôli sexu?
wewka
Expert
Expert

To mi tiež napadlo, ale posledné dva týždne medzi nami nič nebolo.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

A bavíte sa normálne? Chodíte ešte vôbec spolu? Ja neviem, napr ako trávite obaja voľný čas? Spoločne alebo každý zvlášť?
wewka
Expert
Expert

Posledný týždeň-10 dní sme trávili tak, že sme každý pracovali na svojej bakalárke a rozoberali ich a radili sa. Pred spaním sme si pozreli seriál a pri ňom zaspali. Čas pred týmito dňami sme chodili spolu na obedy, alebo si niečo varili, chodievali sme plávať, sem tam večer na pivko, buď sami dvaja, alebo s kamarátmi (väčšinu máme spoločnú).
Z mojej strany to bola docela pohoda, malé roztržky som nebrala nejak vážne, až kým mi nepovedal, že nie je so mnou šťastný. Ešte mi par krát vytkol, že nemá svoju slobodu, ale z mojej strany mu slobodu dávam, on mi vždy sám od seba povie, kam a s kým ide, a dokonca keď zmení lokál, tak mi to dá vedieť. A tiež mi sám od seba povie, kto mu volal alebo písal, pričom sa to nikdy nepýtam ani som to nevyžadovala.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

A nevieš čo môže byť za tým že nie je šťastný?
Čo tomu pripisuješ ty?
Nie si náhodou nejak prehnane žiarlivá? (Napadlo mi to pretože teraz pár dní dozadu tu chalan zakladal tému, že mu dievča neverí)
Nemá novú známosť?

Proste musí tam byť nejaký dôvod... Alebo má toho len veľa a nevie čo presne chce.
wewka
Expert
Expert

Ja som sa ho pýtala, či vie, čo je dôvod, on povedal, že je to ním. (nikam nevedúce odpovede)
Neviem, čím to je... Napríklad som si hovorila, že je to tým, že sme stále spolu, a preto som
sa chodila učiť do knižnice, to som mala telefonáty, kde som, kedy prídem, že nemusím chodiť
preč, že jemu to nevadí. Na víkend išiel domov, pýtal sa ma, či chcem ísť s ním, ale povedala som
mu, že nie, dlho nebol doma, nech si oddýchne.
Novú známosť môžme vylúčiť. Žiarlivá som, to si priznám, ale nedávam to najavo, pretože sa často s inými dievčatami nestretáva.
Hovorím si, keby so mnou nechcel byť, tak nie je, hlavne keď prizná, že je nešťastný.

:/
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Netrápi ho niečo? Zdravotný stav, rodinné problémy... ?
wewka
Expert
Expert

Finančná situácia... To by som brala ako ďalší dôvod, prečo sa odsťahovať a neplatiť "zbytočne" ďalší nájom.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

To ti povedal, alebo si to len myslíš?
wewka
Expert
Expert

O zlej finančnej situácii? Povedal, plus s ním bývam, tak to si človek také veci všimne.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ty nie si vo vzťahu šťastná, on nie je vo vzťahu šťastný. Záleží na tom prečo s tebou chce bývať, keď ten vzťah prakticky skončil? Nejaký dôvod na to má, ale skôr bude praktický ako citový. Hodinu dochádzať je dosť, a bývať s rodičmi tiež nie je výhra. Možno je to z tých alternatív, prepáč že to tak nazvem, "najmenšie zlo". My muži rozmýšlame skôr racionálne ako emocionálne. Tak za tým, že chce s tebou bývať hľadaj niečo praktické, nie citové (pokiaľ tam teda tie city ochabli a opakovane ti hovoril že odíde, tak by odišiel keby mal možnosť). A možno len ostal preto, že by si musela odísť aj ty a nechcel ti to spraviť ak nemáš žiadne iné možnosti na bývanie
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Autorka témy- myslím si, že tvojho frajera tu nechápe zrejme nikto. Ved otvorene hovoríte o všetkom možnom a ked ON sám vie prečo neni šťastný stebou, tak nech ti to aj povie. Darmo tu budete špekulovať, čo by mohlo byť príčinou. To sa jeho opýtaj. Trvaj natom dôvode, nech ti to povie. A skúste nájst obojstranný kompromis, nekončite to rozchodom.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Trvať na dôvode sa v praxi neosvedčila ako dobrá varianta, lebo to vyústi vo vymyslenie nejakého dôvodu. Jednoducho ju nebude chcieť raniť, bude chcieť mať pokoj od jej naliehania... hocičo. Tak si vymyslí nejakú najprijateľnejšiu variantu nech dá pokoj. Okrem toho, tým že bude na neho naliehať aj tú štipku nádeje že sa vráti pochová

S opýtaním sa súhlasím, s trvaním na tom nech povie nie. Možno ani sám nevie prečo s ňou už nie je šťastný. Teba prečo už netešia hrkálky keď ako bábätko si sa na nich smial a hral s nimi celý deň?
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Audiotrack - blbosť, blbosť a blbosť na entú, čo si napísal :wink: .
Blastbit - veľmi rozumný názor, rovnako som názoru, že to netreba hneď riešiť rozchodom.

Wewka, ako tak čítam vyzerá to u vás na prvú vážnejšiu krízu, hold to si nevyberáš, kedy to príde. Mám pocit, že ani ty a ani tvoj priateľ sa rozísť nechcete, býva s tebou a neodišiel, to je veľmi dobré znamenie, je stále s tebou. Rovnako ty máš o vás strach a tiež by si asi bola nerada, keby to stroskotalo. Spomínam si, ako sme čosi podobné s vtedajšou priateľkou riešili. Skrátka, boli sme spolu dlhšie, už to nebolo o tom, že stále sa deje niečo nové, že stále ste jeden druhým totálne očarený. Začalo to byť miernejšie, začali vychádzať na povrch charakterové vady jedného aj druhého, problémy, ktoré sme museli riešiť a skrátka už to nešlo ako po masle. No to je v poriadku, úplne v poriadku a deje sa to v každom zdravom vzťahu, tak to skrátka funguje. Sme ľudia a nikdy nedokážeme spolu vychádzať na 100% a stále. Nebol som vtedy šťastný, vôbec, bolo to skrátka nahovno. No začali sme to vzájomne riešiť, rozprávať sa prečo sa konkrétne tak cítime. A to je dôležité, musíte sa dokázať porozprávať, otvorene, prísť na to, kde to viazne.

Takže skús priateľa nejako dokopať k tomu rozhovoru, si žena, to dokážeš hoci kedy a prídite spolu na to, čo sa deje.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

bindo011 napísal:Audiotrack - blbosť, blbosť a blbosť na entú, čo si napísal :wink: .
....
nie si ty náhodou syn politika? Lebo takto rýchlo ani fico nemení názory
bindo011 napísal:Načo je dobré vedieť "pravdu"? V prdeli si už tak či tak a nejaký dôvod, ktorý uvedie na tom nič nemení.
.
.
.
... Je to tak lepšie, verte mi, že počuť pravdu na rovinu je dakedy dosť na hovno.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Ja mam pocit, ze to len zbytocne moc analyzujes. V hadke povedal, ze uz s tebou nie je stastny. On to tak mozno ani nemyslel, hlavu ma plnu problemov a uz tomu nepriklada ziaden vyznam, len ty to chuda rozoberas. Pokecajte o tom, v klude. Sprav mu veceru a porozpravajte sa.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

až na to, že to nepovedal v hádke ale "mali úprimný rozhovor, a dozvedela som sa, že podľa jeho slov už pár mesiacov so mnou nie je šťastný"
Napísať odpoveď