Kotúče Ferodo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Kotúče Ferodo

Príspevok od používateľa tomasmate »

Frikso zabehol si kotúče po výmene? Ak nie tak odporúčam prečítať najme odstavec Prevencia http://trinom.org/tmp/brakemyths.pdf
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

to mozu sposobit aj tvrde dosky pokial sa nemylim
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

tomasmate: Super clanok, k+. Brzdy som nezabehol, nemal som tie vedomosti ako na to. Skor som myslel, ze nie je dobre ich hned od zaciatku zapekat, tak som brzdil len pozvolna.
Toto su vsak veci, ktore by mal spravit bud mechanik alebo na to upozornit. No mam pocit, ze velke percento mechanikov vobec netusi o principoch, ktore boli v tom clanku rozpisane.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Mierne obcerstvim temu - moj plechovy milacik uz bude potrebovat vymenu kotucov aj bubnov vzadu, tie aktualne su zrejme povodne, maju 1/4mil.km za sebou. Preto hladam vhodne kotuce/bubny a dosticky. Vyber je tazky, lebo neodporucanie najdem dokonca aj na Brembo, ich zakladnej rady, vraj rady odchadzaju.

Davnejsie som nasiel nejaku znacku, ktora vyraba rad asi 4typov, dva z nich su dokonca aj nehrdzavejuce kotuce.
Vie niekto, ktora znacka take ponuka?

Aku znacku kotucov/dosticiek by ste odporucali? (okrem klasiky ATE/Bosch/Brembo)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja osobne by som použil kotúče aj doštičky od ATE. Iné značky by som nedával. Mám s touto značkou len dobré skúsenosti. Na moje prvé auto som dával kotúče a doštičky ?Nipparts? a nemal som s nimi dobré skúsenosti. Pri každom brzdení pískali. Pri ATE sa mi to ani raz nestalo. Mám ich na svojom terajšom aute a má ich aj brat ja svojej Octavií.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Mne boli na bezne jazdenie odporucene (akurat ja zhanam na zadok) kotuce Black Diamond Performance G6 a platnicky EBC Red Stuff Ceramic (menej bordelu). Myslim ze kotuce by mali byt nehrdzavejuce na tusim rok alebo 2.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No presne, EBC to bolo; kotuce Ultimax. Celkom sympaticke, asi to pouzijem.
Len este otazka - podla vsetkych moznych stranok su pre moj konkretny model auta kotuce 256 a 284mm. Je mozne pouzit vacsi kotuc na existujuce brzdove celuste? Ci treba presne rovnaky kotuc, ako je na aute? Rovnako tak su dopstupne dosticky 127mm a 137mm dlzky.
bonno50
Star
Star

ja mam EBC TurboGrove + Yellow Stuff platnicky no neporovatelne so seriovkami
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ja mam TurboGroove a RedStuff na Mazde a zdielam rovnaky nazor :)
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Makovnik napísal:Je mozne pouzit vacsi kotuc na existujuce brzdove celuste? Ci treba presne rovnaky kotuc, ako je na aute? Rovnako tak su dopstupne dosticky 127mm a 137mm dlzky.
Vacsi kotuc kvoli strmenom nedas,takze tak ako vravis,,musis pouzit rozmer,ktory na voze mas.
Da sa to riesit vymenou strmenov spolu z drziakmi,ale to urcite nechces po financnej stranke.
Rozlisuje sa podla toho,ci je to diesel,benzin a tiez podla vykonu.
Niektore rovnake vozy maju aj 3 rozne rozmery.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No prave; su verzie 55kw a 66kw, uz len kvoli tomu malemu rozdielu dali vacsi kotuc. Minimalne to lepsie vyzera v kolese, ked neberiem do uvahy, ze aj lepsie brzdi :)

Ked porovnate svoje kotuce Turbogroove + XY Stuff s povodnymi, v com je najvacsi rozdiel, resp. ako sa spravaju brzdy?
Myslim nastup brzdnej sily, potrebna sila tlaku na pedal, brzdna sila za vlhka, davkovatelnost a pod....
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Budem v blizkej dobe menit predne aj zadne kotuce. Chcem tam nieco co aj dobre brzdi, co teda kupit?Rad by som, aby to mali v Elite, ACI, Gafa Auto alebo v Autokelly, teda aby som si to vedel zohnat za velkoobchodne ceny. Moj vyber - Ferodo, Brembo, Ate alebo Zimmerman?
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Nemam sice velke skusenosti zo znackami kotucov,respektive znasanlivost,vydrz a kombinovanie kotucov+dosticiek,ale ak chces nieco co dobre brzdi na Tvoj konkretny voz,tak sa kazdy priklana k ATE,ktore su nan v prvovyrobe.
Ak nahodou,tak mam znameho,ktory vie veci za lepsi peniaz. Mas 314,321,347?
heker
Redeemer
Redeemer

Neviem z hlavy velkost, 321 a 302 asi, ale to len strielam. Keramicke kotuce nechcem, chcem ostat pri klasike. Dobre hodnotenie som nedavno pocul na Zimmermann a preto sa pytam, lebo Ate povazujem za zlatu strednu cestu po ktorej by som, ale ak dostanem nieco lepsie za podobnu cenu, tak preco nie.
bonno50
Star
Star

heker:neviem ake mas auto ale ak chces seriozny brzdny vykon hladaj v inych znackach
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja to moc neriešim, ale prispejem svojou troškou. Na aute mám TRW a nie som moc spokojný. Na budúce skúsim niečo lepšie, asi teda tie ATE ako tu čítam.
Čo sa týka toho pískania, zabehnúť to mal ten, čo to menil. Po výmene sa aj napriek zábehu objavilo pískanie, ale za krátku dobu ustúpilo, ani som nemusel prudšie brzdiť.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

heker napísal:Neviem z hlavy velkost, 321 a 302 asi, ale to len strielam. Keramicke kotuce nechcem, chcem ostat pri klasike. Dobre hodnotenie som nedavno pocul na Zimmermann a preto sa pytam, lebo Ate povazujem za zlatu strednu cestu po ktorej by som, ale ak dostanem nieco lepsie za podobnu cenu, tak preco nie.
Seriove brzdy Ti ponuknu vzdy +/- rovnaky vykon, skor by som poloval na atributy ako tepelna znasanlivost, prasivost platniciek a pod, ak chces viac brzdit treba vacsie zasahy urobit.
Pises sice keramicke kotuce, ale to sa moc nepouziva, skor by som riesil ked tak keramicke platnicky (ate, ebc/redstuff/), fakt prasia minimalne.
heker
Redeemer
Redeemer

Mne o prasnost nejde.
Napísať odpoveď