Prevod peňazí SR - ČR

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
twowave
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prevod peňazí SR - ČR

Príspevok od používateľa twowave »

Ahojte potrebujem previesť peniaze. Mám Slovenskú sporiteľnu. Viete mi povedať aký je najjednoduchší spôsob? Potrebujem to poslať na účet. Zahraničná platba stojí 10€ a SEPA je lacnejšia nie? Ale musím to poslať teda v €?
Čo všetko potrebujem vedieť? Stačí keď vyplním IBAN, SWIFT a kód banky? Koľko to bude stáť? Keď budem človeku posielať do ČR eurá - teda musím prenásobiť kurzom ktorým?:D Skúste mi helpnúť som zúfalý :D Keď neviem IBAN ale viem číslo a kód banky - dá sa to niekde prerátať?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Prevod peňazí SR - ČR

Príspevok od používateľa audiotrack »

SEPA platba stojí toľko, ako keby to bolo vrámci slovenska. Takže si pozri cenník slsp (zrejme bezplatne). Tie údaje čo si napísal ti stačia, a treba si to prerátať devízovím kurzom ku dňu prijatia platby (čo samozrejme nevieš v čase odosielania :) Ale rátaj kurz aký je keď posielaš, zas tak radikálne sa nezmení)
IBAN sa dá z čísla účtu dorátať napr. tu: http://www.nbs.sk/sk/platobne-systemy/i ... -republiku ale tam sú iba slovenské banky. Skús niečo podobné nájsť aj pre české
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Alebo nájdi niekoho kto má CZ aj SK účet. :) Na fóre je ich dosť.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Funguje SEPA aj opacne, teda z CR na SVK, alebo ako je najvhodnejsie posielat prachy z CR na SVK?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Asi ano, SEPA plati v celej EU, nie len Eurozone - http://www.nbs.sk/sk/platobne-systemy/sepa/caste-otazky
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

Len neviem ci to je limitovane poplatkami tak ze pokial ten v zahranici nema ucet v EURach tak sa platia vacsie poplatky ... ja bezne posielam do polska a stoji ma to 15 centov ale ten ucet je v EURach vedeny.
Napísať odpoveď