Problém s WI-FI pripojením.
-
deerslayer
Amateur
Problém s WI-FI pripojením.
Moja mama má wi-fi pripojenie v bytovke od suseda. Dal som jej na to nejaký starší adaptér ? NetGear, presný typ neviem a ani nie je asi dôležitý. Zapájal sa do USB v PC, odtiaľ kábel a na stole niečo ako USB kľúč v stojane.Pred cca mesiacom jej začal vypadávať net a pomohlo len, keď sused reštartoval svoj router. On tvrdí, že nič nemenil, nenastavoval. Prišiel som však na jednu zaujímavú vec. Po tom reštarte mi ukazovalo, že PC je pripojený k sieti, nie však na Internet. v nastaveniach boli IP prázdne, bez akýchkoľvek čísiel, ani len nuly tam neboli. Tak som tam miesto NetGearu prehodil TP-Link, obdobne zariadenie, akurát na stole miesto"USBkľúča" je anténka. Zrejme je to silnejšíe, pretože príjem je kvalitnejší, rýchlosť načítavania stránok vyššia. ALE ! Stále to neukazuje, že je PC pripojený k sieti, nieto ešte k netu, napriek tomu, že net ide. IP adresy opäť prázdne ! No a výpadky netu pokračujú...tak raz za týždeň, teraz zhodou okolností práve vtedy, keď susedia neboli doma. Prikladám fotky.....Vie niekto poradiť napriek môjmu amatérskemu popisu situácie ?
-
CristianoRonaldo
Amateur
Re: Problém s WI-FI pripojením.
Majú susedia vždy zapojený router ?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nech skúsi zmeniť kanál, možno niekto iný vysiela na tom istom kanáli a rušia sa siete. Druhá vec kanál jedna nie je najlepšia voľba, dal by som niečo ako 4-7
-
deerslayer
Amateur
áno,máCristianoRonaldo napísal:Majú susedia vždy zapojený router ?
-
CristianoRonaldo
Amateur
Tak možno že zle nastavený router alebo niečo , nie som až taký technikdeerslayer napísal: áno,má
Na jednom je siet Drexler, na inom NetworkProfiler s vlnovkou, preco? Ci Drexler si ty alebo ako to chapat? Vypadavanie netu je co, ze vypadne a ide az po restarte routra?
-
deerslayer
Amateur
Drexler sa volá susde, on tak nazval tu sieť. NetworkProfiler....si vytvoril po inštalácii ten TPLink.Presne, vypadne a ide po reštarte routra....pravdepodobne....mama tam u nich vždy nezvoní, ked to vypadne,taká závisláčka nie je.....heker napísal:Na jednom je siet Drexler, na inom NetworkProfiler s vlnovkou, preco? Ci Drexler si ty alebo ako to chapat? Vypadavanie netu je co, ze vypadne a ide az po restarte routra?
Tak ten problem treba hladat v nastaveni routru. Aky router maju? Skusit zmenit WPA2 len na WPA alebo WEP, zmenit kanal, vypnut firewall, treba skusat.