Reklamacia sluchadiel

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Lezim
Medium Expert
Medium Expert

Reklamacia sluchadiel

Príspevok od používateľa Lezim »

Minuly rok som si kupil sluchadla(za 220e).Od tej doby som sluchadla reklamoval 2x pretoze mi praskalo vysuvne ramienko.Vzdy som ich mal poslat do servisu(to mi kazal predajca eshopu),tam to posudili a rovno mi poslali novy kus.Minuly tyzden do zadu mi to ramienko ruplo znovu(treti krat) a chcel by som sa opytat ci mam narok na vratenie penazi.Dokazem strpiet to ze som bez sluchadiel tyzden,dva ale na postovnom som uz prepalil minimalne 15eur.Pisal som aj predajcovi a ten ma vzdy odkaze na servis a povie mi ze mi peniaze nevie vratit za poskodeny tovar a tak sa to toci stale do kola.Teraz neviem ci to mam poslat do servisu zase a ked to praskne znovu tak ich rovno hodit do kosa alebo to riesit inou cestou.Tie sluchadla maju ocividne nekvalitnu konstrukciu,material sa rychlo unavi a vzdy dojde k poskodeniu ramienka.Najprv som si myslel ze mam moc velku hlavu :lol: ale trochu som googlil a zistil som ze viac ludi malo problem s tym typom sluchadiel.Neviete co by bolo najvhodnejsie urobit?
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Reklamacia sluchadiel

Príspevok od používateľa brm »

Čiže ideš tretí krát reklamovať s rovnakou chybou? Ak áno, v zmysle slovenskej legislatívy máš v prípade uznania oprávnenosti tretej reklamácie nárok na vrátenie peňazí. V tomto prípade kontaktuj predajcu, že ideš tretí krát reklamovať slúchadlá s rovnakou chybou a v prípade uznania budeš požadovať vrátenie peňazí, že čo robiť. Ja by v tomto prípade zaslal reklamáciu už priamo predajcovi, ale nech sa on vyjadrí, či mu nebude problém vrátiť peniaze, ak tá reklamácia nepôjde cez neho.

Niečo podobné mám teraz s mobilom, 2x som ho reklamoval priamo cez autorizovaný servis, ale tretiu reklamáciu riešim už priamo s obchodom, v reklamácii som priamo uviedol, že žiadam odstúpenie od kúpnej zmluvy.
Lezim
Medium Expert
Medium Expert

Ano jedna sa o tretiu rovnaku chybu.No on mi tvrdi ze on mi peniaze vratit nemôze pretoze neodkupuje poskodeny tovar co som totalne nepochopil.A ako som uz spomenul vzdy som dostal novy kus.Prvy krat mi prasklo lave ramienko,druha reklamacia praskli obidve ramienka a teraz mam prasknute prave.
brm
Darca
Darca

Tak ho informuj, že v zmysle zákona o ochrane spotrebiteľa, či občiasnkeho zákonníka, či čoho (pozri na nete), máš v prípade uznania tretej reklamácie nárok na vrátenie peňazí, v opačnom prípade môžeš podať podnet na SOIku. Predpokladám, že sa jedná o klasický eshop, či? Na svojej stránke by mal mať aj obchodné podmienky a postup pri reklamácii.
Lezim
Medium Expert
Medium Expert

Ano jedna sa o klasicky e-shop.Na stranke je spomenuta zakonna zaruka.
brm
Darca
Darca

Jednoducho mu pošli tie sluchátka na reklamáciu, prilož kópie predchádzajúcich reklamačných protokolov, v ktorých je uznaná táto istá chyba.. a žiadaj odstúpenie od kúpnej zmluvy. Ak sa bude vykrúcať, zacituj mu Občiansky zákonník §623 a môžeš si niečo vybrať aj zo Zákona o ochrane spotrebiteľa 250/2007 Z.z.. a ešte mu môžeš pohroziť SOIkou. Je to na Tebe, do akej miery chceš s ním bojovať, podľa toho vyber adekvátne zbrane.

:)
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Hej, počkať, pomaly... To pravidlo o troch reklamáciách si si vyložil trocha nesprávne. Vec sa má tak, že pri tretej reklamácií tej istej závady (resp. štyroch rôznych závad) na tom istom výrobku má nárok na vrátenie peňazí, alebo výmenu kus za kus. To znamená, že ak mu po prvej reklamácií poslali nové slúchatká, tak sa to berie ako nový tovar, samozrejme, s novou históriou reklamácií. Zisťoval som si to keď som reklamoval mobil. Obchod sa v tomto prípade správal mimoriadne korektne, dokonca sa z toho nesnažili vykorčuľovať skrz stratenú nabíjačku. Povedali, že objednajú novú a z vrátenej sumy mi odpočítajú veľkoobchodnú cenu. To som ale reklamoval stále závadu na jednom a tom istom telefóne.
brm
Darca
Darca

Tak potom by som sa radšej rovno opýtal na SOIke.. možno máš pravdu, ale keď ten produkt má stále tú istú chybu aj po druhej výmene, tj. už tretí produkt má tú istú vadu? Dokedy to bude posielať a budú mu ich vymieňať? Keby to boli slúchadlá za 20€, tak nepoviem.. ale 220€ je dosť pekná pálka.

//nikto mu nekáže sa ísť hneď hádať.. ;)
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Chápem, že to naštve, ale nemal by sa v obchode ohánať SOI, keďže v tomto prípade zákon nieje jednoznačný. V prvom rade by som sa na SOI s týmto problémom síce obrátil, ale nie hneď formou sťažnosti resp. podnetu na vyšetrovanie, ale normálnej otázky ako mám ďalej postupovať. Je totiž dosť možné, že v tomto prípade to bude závisieť od dobrej vôle obchodu, čiže nieje dobrý nápad si ich pohnevať vyhrážkami.
Lezim
Medium Expert
Medium Expert

Tak som to nakoniec vyriesil,volal som mu dohodli sme sa ze sluchadla pojdu na kontrolu do servisu a ked sa preukaze kazivost tak mu sluchadla budu poslane a ziska dobropis ci ako sa to vola.Dakujem za rady.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Čo su to za sluchadla? Lebo niektori vyrobcovia to ako vadu neuznavaju.
Lezim
Medium Expert
Medium Expert

Ryan su to Shure SRH940
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokiaľ viem, tak Shure to veľmi uznavať nechce. Zaleži ale asi na konkretnom servise kam to posiela predajca.
Lezim
Medium Expert
Medium Expert

Tak to si ma moc nepotesil
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na headfi je o tom cele vlakno. http://www.head-fi.org/t/613703/shure-s ... service/15.

Su tam aj veci ohľadom modu.
brm
Darca
Darca

No ak mu to už 2x uznali a vymenili, tak podľa mňa mu to uznajú aj tretí krát - obzvlášť, ak to pošle do rovnakého servisu. Ono to dosť závisí aj od ľudí v servise a na ich zhodnotení.
Lezim
Medium Expert
Medium Expert

Heh,Ryan pozrel som sa na to forum je tam aj prilozena foto mam presne ten isty problem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

brm napísal:No ak mu to už 2x uznali a vymenili, tak podľa mňa mu to uznajú aj tretí krát - obzvlášť, ak to pošle do rovnakého servisu. Ono to dosť závisí aj od ľudí v servise a na ich zhodnotení.
Lenže on to ten predajca nemusel predtym posielať do servisu.
V tom vlakne čo je vyššie link riešia ľudia ten isty problem. A sťažuju sa prave na to, že im to vyrobca zamieta.
brm
Darca
Darca

Hneď v prvom príspevku píše (aspoň ja som to tak pochopil), že miesto reklamácie u predajcu to posielal rovno do servisu, kde mu to uznali a aj vymenili.
Lezim napísal:Vzdy som ich mal poslat do servisu(to mi kazal predajca eshopu),tam to posudili a rovno mi poslali novy kus.
Neverím, že teraz to bude riešiť iný servis.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Aha, tu vetu som nejak prehliadol.
Každopadne ako sa piše vyššie, nemusi to byť posudzovane ako 3x rovnaka vada.
Napísať odpoveď