homokineticky klb
-
RoQa
Darca
- Kontaktovať používateľa:
homokineticky klb
Zdravim nemate znameho alebo nepoznate servis v ba kde by mi lacno vymenili homokinetak ?
-
hojko
Site Admin
Re: homokineticky klb
To ti spravia v kazdom servise, kde je problem??? Ak nechces vela platit, tak chod do velkych servisov, ale k nejakemu sukromnikovi s garazou.
-
Makovnik
Medium Professional
Mne servisak vymenil za 25E. Myslim, ze taka normal cena.
cas su peniaze, ak je uvarena centralna matica a nevytiahne pol dna poloos, tak to asi 25€ nebude 
-
hojko
Site Admin
Hegy: Zapecenu maticu mozes mat na hociktorom cape a stava sa to napriklad aj pri geometrii, ze sa srob zlomi. Treba pocitat s nahrievanim, mazanim a len cakat, ale to je jasne, ze tam cena pojde hore.
-
RoQa
Darca
ide skor o to , ze cez den som v praci a stale mozem dobehnut iba okolo 16:30 a neskor a teda je to dost akutne cize si nemozem dovolit nechat auto tyzden v servise , skor som hladal nieco kde zavolam , dobehnem zaplatim a odidem
okolo tych 25 €je to v pohode daval si to v BA?
Vdak zavolaj do dakeho servisu alebo maleho garazoveho mechanika, skus sa dohodnut na pol piatu alebo piatu a hotovo.
-
tacosi
Moderátor
Matica je len na axialnom tiahle riadenia,ktora sa o cap kontruje.Cap maticu ma,ale tou sa naraba iba pri jeho vymene,nie pri geometrii.hojko napísal:Zapecenu maticu mozes mat na hociktorom cape a stava sa to napriklad aj pri geometrii, ze sa srob zlomi. Treba pocitat s nahrievanim, mazanim a len cakat, ale to je jasne, ze tam cena pojde hore.
Samozrejme ze sa ziadny srob pri geometrii zlomit nemoze,kedze tam nieje.
Ked material nahrievas,tak mozes mazat kolko a z cim chces,ale to Ti nepomoze pretoze cielom nahrievania je roztaznost materialu (matica,,,puzdro capu--cast tehlice,ak chces dostat cap von) a tym sa to da lahko povolit.
Cize nahrieva sa bud matica ktoru nedokazes povolit,alebo puzdro capu
ved sa objednaj do nejakeho servisu na rano a cestou do práce odnes auto, po robote si preňho pôjdeš a máš pokojRoQa napísal:ide skor o to , ze cez den som v praci a stale mozem dobehnut iba okolo 16:30 a neskor a teda je to dost akutne cize si nemozem dovolit nechat auto tyzden v servise , skor som hladal nieco kde zavolam , dobehnem zaplatim a odidemokolo tych 25 €je to v pohode daval si to v BA?
mne menili manžetu na homokinetickom napríklad tu http://www.abxvyfuky.sk/ s tým, že po robote som prišiel a na druhý deň po práci som si prišiel pre auto, nebol som ani objednaný, a ten jeden deň sa dá MHD v pohode zvládnuť
-
Makovnik
Medium Professional
Daval som to robit v MI, ale nepredpokladam, ze inde to bude viac. Robota mozno na 40min. 40min trvala vymena vonkajsieho klbu, pri ktorej som bol a tam je podobny pocet ukonov, nehovoriac o tom, ze vymena je vysunutie a nasunutie a s prehodenim klbu sa treba bavit.
Pre skuseneho mechanika odhadom polhodka.
Na cene je dobre sa dohodnut predom aspon orientacne, ak ide o garazmajstra, vyhoda garazmajstra je tiez uz spominana flexibilita, kde si mozes vymenu dohodnut aj na 17.
Pre skuseneho mechanika odhadom polhodka.
Na cene je dobre sa dohodnut predom aspon orientacne, ak ide o garazmajstra, vyhoda garazmajstra je tiez uz spominana flexibilita, kde si mozes vymenu dohodnut aj na 17.