Modrá obrazovka smrti nového PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Modrá obrazovka smrti nového PC

Príspevok od používateľa typek61 »

skoda chcel som vidiet toho amd cpu mark :? ale ten i5 tiez bieda :mrgreen:
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Dnes som si zapol už po niekoľký krát CS:GO (originál kúpený) a keď som minimalizoval, tak hneď BSOD. Predtým som ho už minimalizoval veľa krát a nič. Predchvíľou som ho minimalizoval a zrazu BSOD.

Ako to, že aj na tomto novom PC dostávam BSOD? Na tom predchádzajúcom čo som kupoval už poskladanú zostavu od súkromníka to boli náhodné BSOD. Buď v Chrome, alebo len tak v strede hry. A práve pre tie BSOD som ho reklamoval 4x a nakoniec som mu ho vrátil a on mne vrátil peniaze. Ale prečo zase aj na tomto úplne novom mnou poskladanom PC dostávam BSOD?

Napadli mi tieto vysvetlenia:

Vysvetlenie č. 1: Mám zapojené 2 monitory. Jeden nový AOC cez DisplayPort vstup a druhý starý Acer cez DVI vstup. Myslím si, či to nebude tým druhým monitorom. Lebo stále sa ten BSOD stal len vtedy, keď mi obidva monitory blikli na čierno (napr včera pri tej zmene vertikálnej synchronizácie v hre Torchlight II, alebo teraz v CS:GO pri minimalizovaní hry). A keď mi bliknú obidva na čierno, tak či sa to medzi sebou nejak náhodou nežerie, keďže ich mám pripojené rôznymi vstupmi.
___________________________________________________________________________________________________________________________

Vysvetlenie č. 2: Na HDD, ktorý beží len 33 hodín mi našlo tieto chyby:

Kód: Vybrať všetko

01 117 100 __6 00000949B1F0 Počet chyb čtení
07 _63 _60 _30 00000020AF8E Počet chybných hledání
F0 100 253 __0 A2FB00000021 Čas nastavování hlaviček - v hodinách !!!
F1 100 253 __0 000018DC90FC Total Host Writes
F2 100 253 __0 00001111145F Total Host Reads
Ale neviem či to bude naozaj tým... A aj keby, tak čo mám robiť? Veď pochybujem že by mi uznali reklamáciu len na základe chybového hlásenia.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Vysvetlenie č. 3: Windows 7 64 bitový v ktorom som hneď po nainštalovaní vypol aktualizácie. Divné bolo, že ani čas sa mi automaticky nenastavil, ale musel som ho nastaviť ručne.

Netaktoval som nič, ovládač na grafickú kartu mám aktuálny a teploty sú v pohode (viď. príloha)

//autoeditácia príspevku (09 Máj 2014, 23:59)
Odpojil som druhý monitor asi pred pol hodinou. Teraz som si zapol BF 4 a pri zapínaní som dostal BSOD. Ja už neviem za čo ma Boh trestá... To už nemôže byť náhoda že mi to robilo na starom a teraz aj na novom PC (ktorý používam 3 dni).

Obidva PC majú rovnaký akurát tak Operačný systém a monitory (jeden som ale odpojil).

Nejaké nápady? Lebo ja tomu už naozaj nerozumiem.
Prílohy
test.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ramky
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

MemTest86 na otestovanie RAMiek, HD Tune na otestovanie disku. Ked to spravis, tak daj vysledky. Popripade skus vytiahnut a nechat len jednu RAMku.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

taka podotazka,nebude to zlou zasuvkou alebo vykyvmi prudu?niejako sa mi to nezda
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Takže ospravedlňujem sa, že píšem tak neskoro ale MemTest86 trval 3 hod a 46 min. A nenašlo žiadne errory.
HD Tune tiež bez problémov. Screeny v prílohe.

Podľa mňa to bude SW problém, pretože ten istý problém som mal na predchádzajúcom PC kde som mal presne ten istý windows. Ten windows mi dal k PC predajca, ktorý povedal že si len stačí vypnúť automatické aktualizácie a windows bude fungovať ako legálny...

Teraz som si ale všimol, že nemám ani Service Pack 1, pretože prvé čo bolo po doinštalovaní windowsu bolo to, že som vypol aktualizácie.

V minidump priečinku mám 3 .dmp súbory. Cez WinDbg som si ich prečítal a v dvoch prípadoch bol MODULE_NAME / IMAGE_NAME: win32k.sys (googlil som a našiel som že to je spôsobené SW, konkrétne updatmi, niečo o SP 1 kecali, ale vraj jednému pomohlo že si update vypol, takže neviem teraz).
V treťom prípade bol MODULE_NAME / IMAGE_NAME: cdd.dll (nehľadal som hlbšie, ale písali niečo o probléme RAM a driveroch).
A v dvoch prípadoch bol PROCESS_NAME dwm.exe, v treťom to bola tá hra Torchlight II.exe

Kamarát mi poslal toto, vraj to fixne problém s win32k.sys, ale neskúšal to: http://www.helpcomp.com/help/pc/f-win32 ... wwodwZcAKw
A potom mi poslal ako fixnúť dwm.exe problém a to v tomto videu

Viem, že sa tu warez veci neriešia, ale naozaj potrebujem poradiť, pretože už som z toho zúfalý. Kúpil som si nový PC pretože na predchádzajúcom som dostával random BSOD a teraz aj na tom novom mám ten istý problém.

Môže to byť tým windowsom? Dnes mi má bratranec doniesť nový windows, ale ešte predtým som chcel počuť vaše názory. Môžeme vylúčiť problém s HW?

Driver na grafickú kartu mám aktuálny. Možno skúsiť stiahnuť aj nove ovládače na matičnú dosku?
Prílohy
CAM00975.jpg
CAM00976.jpg
hdt.jpg
hdt2.jpg
hdt3.jpg
hdt4.jpg
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Ja radšej skúšam s inou RAM ako sa zdržiavať s Memtestom ,je to rýchlejšie.Samozrejme môže byť príčinou aj samotný OS.Mne raz problémy spôsoboval driver SATA-AHCI určitá verzia.Test disku si mal spraviť nie rýchly,takže zruš fajku pri Quick a skús ešte raz.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mozno to bude problem windowsu.bohvie co ti tam dal za svinstvo a este bez sp1 :? ovladace mas vsetky nainstalovane?kuk do spravca zariadeni :wink: ako pisal vyssie moze ti chybat aj ten sata driver
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

HD Tune som spustil ešte raz, takže momentálne to scanuje. Keď to bude hotové tak sem priložím výsledok.

Po nainštalovaní windowsu som vložil CD od matičnej a použil možnosť "Nainštalovať všetky ovládače", takže všetky by mali byť nainštalované (ale ten SATA driver neviem či je, no mal by). Ovládač na grafickú kartu som stiahol najnovšiu verziu a nainštaloval ju.

Správca zariadení v prílohe.

Čo ten SP 1 vlastne obsahuje? A ohľadom tých .dmp súborov z priečinku Minidump, konkrétne win32k.sys - o tom neviete niečo?
Prílohy
1.jpg
2.jpg
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

stiahni si furmark,aidu 64.zapni obidva programy a sleduj teploty gpu aj integrovanu :wink:
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Teploty sú v norme. Včera som spustil HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad som spustil záťažový test a po 10 minútach som urobil screenshot Hardware Monitoru, viď príloha.
Prílohy
test.jpg
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja nechcem vidiet ziadny HeavyLoad a podobne sracky.stiahni furmark,daj rozlisenie ake mas a sleduj teploty
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Nevyznám sa v týchto záťažových programoch, ale čo som pozeral tak furmark je naozaj najnáročnejší záťažový program. Dokonca keď spúšťam program, tak píše že používajte na vlastné riziko a niektorým používateľom pri tom zošedela obrazovka, takže sa celkom bojím to použiť... nechcel by som si poškodiť grafiku za 300 €.

Btw HD Tune test dopadol nasledovne:
Prílohy
hdt5.jpg
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hardisk je ok.preboha a naco tam mas tu zaruku?nevravim keby si tam chcel skusit overclock, ale ty to len prebehnes testom.aj keby ti zhorela musi ti ju vymenit za novu :wink: tak sa neboj a sup spustit
beardie
Redeemer
Redeemer

vsetky zariadenia maju najnovsi bios a ovladace?
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Prečo si nedoinštaluješ ten SP1?
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

4040 - Už sa ku mne dostal nový windows so SP1, teraz ale nemôžem inštalovať lebo na niečom pracujem. Zajtra sa do toho pustím.

beardie - Iba na grafickú kartu som stiahol nový ovládač z webu (starý bol 13.4, a nový stiahnutý 14.4). Ostatok som inštaloval z CD od matičnej dosky, takže si nie som istý či budú aktuálne. Mám z webu stiahnúť všetky ovládače aktuálne? Ináč bios updatnúť ani neviem.
beardie
Redeemer
Redeemer

zacal by som biosom dosky
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Takže dnes celý deň ani raz BSOD. Chvíľu som hral CS:GO, potom som bol len vo wine, konkrétne v Google Chrome. Celý deň žiadny BSOD až doteraz... Predchvíľou som zapol BF 4, už som hral a naraz BSOD. A predtým než som zapol BF 4 som hral "Osu!" a žiadny problém.

Stále sa to deje len pri náročnej hre. Raz pri CS:GO keď som bol v menu a potom 2x v BF 4 (kde mám všetko na full). Ale už sa mi stalo že som zapol BF 4 a hral som bez problémov bez BSOD.

Skúsil som ten FurMark. Test išiel niekoľko minút. Grafika bola vyťažená na 100% a najvyššia dosiahnutá teplota bola 73°C. Rozlíšenie som mal nastavené 1920 x 1080. A nenašlo žiadne errory. To znamená, že grafiku môžme vylúčiť že by to spôsobovala?

Tak mi napadlo, nemôže to spôsobovať interná grafika (Intel HD Graphics 4600), na ktorú mi nainštalovalo aj ovládače? Netreba ju nejak vypnúť? Alebo s tým nemá nič?

Samozrejme, dnes keď sa zobudím, tak si nainštalujem ten nový windows. Ale ešte pred tým by ma zaujímalo čo si o tom myslíte vy?
Lebo keď si nainštalujem nový windows a stále budem chytať BSOD ja si už naozaj hodím asi slučku :(. Naozaj keby mi z vás niekto pomohol vyriešiť problém, tak hoc mu zaplatím, len nech môžem pokojne spať...

beardie - ten bios neviem presne ako sa updatuje a aj sa trochu obávam aby som to nejak nedodrbal(nedávno som tu na fórku čítal tohto týpka, ktorý si s tým lámal hlavu a nevedel to updatnúť). Aj keď mne z USB bootovalo (pri MemTeste86)...

Btw najaktuálnejšie BSOD hlásenie:

Kód: Vybrať všetko

CUSTOMER_CRASH_COUNT:  1

DEFAULT_BUCKET_ID:  VISTA_DRIVER_FAULT

BUGCHECK_STR:  0x3B

PROCESS_NAME:  bf4.exe

CURRENT_IRQL:  0

LAST_CONTROL_TRANSFER:  from 0000000000000000 to fffff9600027c46e

STACK_TEXT:  
fffff880`0bd5c100 00000000`00000000 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : win32k!MulDeleteDeviceOrRedirectionBitmap+0x4a

FOLLOWUP_IP: 
win32k!MulDeleteDeviceOrRedirectionBitmap+4a
fffff960`0027c46e 837a0800        cmp     dword ptr [rdx+8],0

SYMBOL_STACK_INDEX:  0

SYMBOL_NAME:  win32k!MulDeleteDeviceOrRedirectionBitmap+4a

FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner

MODULE_NAME: win32k

IMAGE_NAME:  win32k.sys

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  4a5bc5e0

STACK_COMMAND:  .cxr 0xfffff8800bd5b720 ; kb

FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x3B_win32k!MulDeleteDeviceOrRedirectionBitmap+4a

BUCKET_ID:  X64_0x3B_win32k!MulDeleteDeviceOrRedirectionBitmap+4a

Followup: MachineOwner
//autoeditácia príspevku (11 Máj 2014, 3:17)
Po tom čo som dostal BSOD som skúsil zapnúť a hrať BF 4 znova. Tentokrát bez BSOD, takže tomu naozaj nerozumiem.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Aktualizácia biosu na starých a nových doskách je o niečom inom.To že máš nainštalované ovládače na internú grafiku to nevadí.Bios si nastaví ,ktorú grafiku používa.Ako písal beardie ,aj ja pri skladaní zostavy začínam aktualizáciou biosu novej dosky.Nikdy som neinštaloval ovládače z CD k doske.Tam sú aj tak staršie verzie.Najlepšie je stiahnúť ovládače k doske ,zo stránky výrobcu dosky.Ja osobne používam aj DriverEasy.Je to Tvoja doska ?
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4567#dl
Napísať odpoveď