Prišiel čas aj na mňa...
Prišiel čas aj na mňa...
Tak, vážení a milí, nastal ten deň, kedy potrebujem helfnúť aj ja. Vždy som sa snažil obklopovať sa ľuďmi, ktorí mi vždy a vo všetkom pomôžu, ale sled posledných udalostí moje sebavedomie poslal ďaleko pod úroveň príkladového, spoločensky utláčaného, amerického nerda. Moji osobní známi jednoducho nestačia. Ak niekto má silou-mocou chuť na ironicko-sarkastické poznámky, nech si radšej nájde iné vlákno.
Takže, zhruba načrtnem situáciu. Skúste sa sústrediť skôr na celkový obraz, než na jednotlivé detaily. Môj obvyklý príchod do baru vždy vyzeral zhruba rovnako. Sadol som si na okraj, požil som nejaké to množstvo metanolu na stimuláciu pravej hemisféry (tak jedno-dva pivá), vyhliadol som si babu, trocha som si ju prečítal a keď som bol ready, šiel som za ňou a vytiahol vetu, ktorej neodolala. Vždy to skončilo pri najmenšom príjemným rozhovorom, najneskôr na druhý-tretí pokus. Ale odmietnutie nikdy nebolo nijak zvlášť tvrdé, vždy v zmysle "Si milý, ale nie". Obvykle to robili zadané baby, ktoré by som ďalej neriešil minimálne zo zrejmých dôvodov. Ak za slečnou došiel iný, dokázal som sa tak presvedčivo tváriť, že som od neho lepší, že tomu dokonca aj on sám uveril a zdrhol. Často to objektívne nebola ani pravda. A dneska? Od jednej ma odohnal týpek, ktorého by som v živote nepovažoval za konkurenciu. Druhá ma poslala dpče tak rýchlo, ako som to nevidel ani len v b-čkových komédiách. S tretou to vyzeralo nádejne, pozval som ju na drink... Následne ona objednala dva drinky, už som sa tešil, že jeden je pre mňa. Keď ich barmanka doniesla, ona ich vzala a so slovami "Prepáč, toto nieje pre teba." ho odniesla dakomu inému. Ku koncu, aj ked ešte nie na úplne samý koniec (hoci som bol už dosť zničený na akúkoľvek sebaobranu), došla ex so spolužiakom, ktorí sa mi po zbytok času stráveného v bare smiali do očí. Tak si vravím, že toto nie, že je to len blbý večer, že to ešte nejako zachránim. Gentlemansky som sa ponúkol, že odprevadím domov jednu slečnu. Keď tu zrazu, nikto nevie odkiaľ, nabehne neznámy týpek, že "Síce ju nepoznám, ale ona ide so mnou!", chytí ju za ruku a stratí sa rovnako rýchlo ako sa objavil.
Nuž, a toto celé na mňa nejako doľahlo. To vážne nemám na viac, než je opitá rýchlovka? Vážne bolo celé moje ego, všetko, čo som celé tie roky budoval, len nafúknutá bublina? Skutočne mi babu dokáže spred nosa vyfúknuť týpek, ktorého život sa točí len medzi včerajšou a zajtrajšou chlastačkou? Naozaj je pre moju ex lepší spolužiak, ktorý nevyniká úplne ničím, možno okrem vzhľadu? Nejako sa s tým neviem zmieriť. Začínam mať pocit, že niesom také eso, za aké som sa považoval. Ostal zo mňa len priemerne vyzerajúci, nadpriemerne inteligentný týpek, ktorého osobnosť si zatiaľ netrúfol odhadnúť jediný cvokár. Proste nič extra.
Ak ste to dočítali až sem... Nečakám od vás žiadne psychoanalýzy, ani nič podobné. Možno bude stačiť len vlastná skúsenosť. Možno len obyčajné "Nebude to až také zlé, každý je raz hore a raz dole.". Proste nejaký prejav citovej účasti. Jednoducho si s tým neviem rady....
Takže, zhruba načrtnem situáciu. Skúste sa sústrediť skôr na celkový obraz, než na jednotlivé detaily. Môj obvyklý príchod do baru vždy vyzeral zhruba rovnako. Sadol som si na okraj, požil som nejaké to množstvo metanolu na stimuláciu pravej hemisféry (tak jedno-dva pivá), vyhliadol som si babu, trocha som si ju prečítal a keď som bol ready, šiel som za ňou a vytiahol vetu, ktorej neodolala. Vždy to skončilo pri najmenšom príjemným rozhovorom, najneskôr na druhý-tretí pokus. Ale odmietnutie nikdy nebolo nijak zvlášť tvrdé, vždy v zmysle "Si milý, ale nie". Obvykle to robili zadané baby, ktoré by som ďalej neriešil minimálne zo zrejmých dôvodov. Ak za slečnou došiel iný, dokázal som sa tak presvedčivo tváriť, že som od neho lepší, že tomu dokonca aj on sám uveril a zdrhol. Často to objektívne nebola ani pravda. A dneska? Od jednej ma odohnal týpek, ktorého by som v živote nepovažoval za konkurenciu. Druhá ma poslala dpče tak rýchlo, ako som to nevidel ani len v b-čkových komédiách. S tretou to vyzeralo nádejne, pozval som ju na drink... Následne ona objednala dva drinky, už som sa tešil, že jeden je pre mňa. Keď ich barmanka doniesla, ona ich vzala a so slovami "Prepáč, toto nieje pre teba." ho odniesla dakomu inému. Ku koncu, aj ked ešte nie na úplne samý koniec (hoci som bol už dosť zničený na akúkoľvek sebaobranu), došla ex so spolužiakom, ktorí sa mi po zbytok času stráveného v bare smiali do očí. Tak si vravím, že toto nie, že je to len blbý večer, že to ešte nejako zachránim. Gentlemansky som sa ponúkol, že odprevadím domov jednu slečnu. Keď tu zrazu, nikto nevie odkiaľ, nabehne neznámy týpek, že "Síce ju nepoznám, ale ona ide so mnou!", chytí ju za ruku a stratí sa rovnako rýchlo ako sa objavil.
Nuž, a toto celé na mňa nejako doľahlo. To vážne nemám na viac, než je opitá rýchlovka? Vážne bolo celé moje ego, všetko, čo som celé tie roky budoval, len nafúknutá bublina? Skutočne mi babu dokáže spred nosa vyfúknuť týpek, ktorého život sa točí len medzi včerajšou a zajtrajšou chlastačkou? Naozaj je pre moju ex lepší spolužiak, ktorý nevyniká úplne ničím, možno okrem vzhľadu? Nejako sa s tým neviem zmieriť. Začínam mať pocit, že niesom také eso, za aké som sa považoval. Ostal zo mňa len priemerne vyzerajúci, nadpriemerne inteligentný týpek, ktorého osobnosť si zatiaľ netrúfol odhadnúť jediný cvokár. Proste nič extra.
Ak ste to dočítali až sem... Nečakám od vás žiadne psychoanalýzy, ani nič podobné. Možno bude stačiť len vlastná skúsenosť. Možno len obyčajné "Nebude to až také zlé, každý je raz hore a raz dole.". Proste nejaký prejav citovej účasti. Jednoducho si s tým neviem rady....
Re: Prišiel čas aj na mňa...
Pobavil si ma
Podľa mňa si mal len blbý celý deň... Niekedy sa to tak všetko ku*ví a po toľkých neúspechov už to bolo pokazené ešte na začiatku... Takže nijako by som to neriešil. Na tvoje otázky si myslím, že máš až príliš veľké sebavedomie. Priemerne vyzerajúci, nadpriemerne inteligentný
Nechcem ťa týmto nejak ponižovať, alebo čo len hmm... cítim namyslenosť... Ak nechceš pripité rýchlovky, tak by si mal hľadať v iných vodách... Hádam nečakáš, že zbalíš inteligentu peknú babu na takom mieste... A z odmietnutí si nič nerob (ja som zažil jedno horšie, čo som si ani nezaslúžil...
) Viem, že vtedy klesne sebavedomie, ale treba sa nato vykašľať... 
Edit: // a toto s tým odprevadením
Asi som to nepochopil... to si išiel odprevadiť niekoho neznámeho a zrazu prišiel niekto tretí neznámi a išiel ju odprevadiť on ?
A ona to len tak nechala a s ním odišla ?
Ako keby som bol žena a išiel by ma niekto neznámi len tak odprevadiť, tak by som ho poslal do riti obzvlášť, ak by sa o mňa bili ako o hračku 
Edit: // a toto s tým odprevadením
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...pivo neobsahuje metanol...inak je to nič extra...keď si niekto vybuduje ego na pár trtkačkách v bare...ego sa buduje na iných základoch, takže sa nediv, že ti spľaslo ako šľahačka na teplej palacinke...v podstate dobre ti tak, aspoň sa nad sebou zamyslíš a možno svoju energiu vrazíš do niečoho dlhodobejšieho ako je vlhká diera...ide o zhodu okolností, že sa stalo, čo sa stalo...vyjadrovať sa ku každému prípadu osobitne nebudem...nie, že by na to nebol čas, ale neviem čo napísať...a tak len stručne k poslednému prípadu...to, že ty si myslíš, že tvoj spolužiak je od teba lepší iba čo sa týka vzhľadu, neznamená, že to tak je...a ak áno, tak je to chyba tvojej ex, že s ním chodí...možno jej to docvakne neskôr...a možno vôbec...a ono je to vlastne jedno, je to jej rozhodnutie a jej život...
-
Andi_Cibula
Addict
Na diskotéke ?
You serious ?
You serious ?
Grim, mňa by zaujímalo ako súdi, kto je lepší a kto nie... Možno z globálneho hľadiska lepší človek nie je. Len v ňom našla to, čo v ňom nie... Ťažko súdiť, ak nevieš čo je medzi nimi. Tak či tak už len vzhľad spraví veľa... bude to nejaký suchý ofinkár v teplých gatiach...
Možno len starneš
Ale ak ti to pomôže, tak veľa chlapcov má problém čo i len babu osloviť, a nie to ešte zvládnuť niekoľko odkopnutí v krátkom časovom slede
Aj keď na balenie opitých dievčat niekde v bare veľa netreba. 
Namyslený... Z istého hľadiska áno... Ono je to tak, že v spoloćnosti sa tvárim ako alfa, lebo obvykle (zatiaľ vždy) to ľudia zhltli, čo uľahčuje mnoho situácií. Ale reálne si viem priznať ako svoje nedostatky, tak aj klady. Viem, že niesom žiaden Charlie Sheen. Nestačí mi dôjsť za babou, vybaliť okúzľujúci úsmev a objednať drink, aby vytiekla na stoličke. Ale tiež niesom ani ten "Fuj, s ním nechcem nikdy nič mať!!!". To je podľa mňa priemerný vzhľad. A inteligencia... Málokedy sa mi stáva, že dačo nepochopím. Obvykle som v pohode aj tam, kde sa na seba spolužiaci zmätene pozerajú a čmárajú postavičky do zošitov. V IQ testoch mi vychádzajú dosť zaujímavé čísla. Takže si myslím, že som to vystihol pomerne presne.
Ale nejde len o blbý deň. Celé sa to tak akosi rozpadá. Nikdy som nemal problém ísť do spoločnosti a baviť sa. V poslednej dobe si uvedomujem, že sú len traja ľudia, ktorým bezvýhradne dôverujem a.... To je asi tak všetko čo mám. Dnešok bol len čerešnička na torte.
Ale nejde len o blbý deň. Celé sa to tak akosi rozpadá. Nikdy som nemal problém ísť do spoločnosti a baviť sa. V poslednej dobe si uvedomujem, že sú len traja ľudia, ktorým bezvýhradne dôverujem a.... To je asi tak všetko čo mám. Dnešok bol len čerešnička na torte.
Je nadpriemerné inteligentný, čo značí že má vysoké ego, čiže si viem predstaviť ako súdi iných. A áno, vzhľad minimálne na prvý pohľad robí veľa, nech to vyznie hocijak, tak tak to naozaj je. No ďalej už je na ňom čo s praví z výhodou keď sa tej ktorej babe na prvý pohľad zapáčil.NHISPVM napísal:Grim, mňa by zaujímalo ako súdi, kto je lepší a kto nie... Možno z globálneho hľadiska lepší človek nie je. Len v ňom našla to, čo v ňom nie... Ťažko súdiť, ak nevieš čo je medzi nimi. Tak či tak už len vzhľad spraví veľa... bude to nejaký suchý ofinkár v teplých gatiach...
-
Andi_Cibula
Addict
Na diskotékach inteligenciou neoslníš. Hľadaj inde. A ujasni si čo vlastne chceš.
-
Grim
Darca
...súdiac podľa gramatiky myslím, že s tou inteligenciou máš pravdu...a k tomu, že máš "iba" troch ľudí, ktorým dôveruješ môžem napísať iba GRATULUJEM...ja už verím iba sebe...a niečo ti vyveštím...myslím, že ťa čakajú ešte tri veľké sklamania...
-
bashnator
Light Star
Nuz, tak ako uz spomenul pan nadomnou, drviva vacsina chalanov sa babu, ktoru nepozna neodvazi ani oslovit,a to, ze jeden vecer si mal taky, aky si mal, cert to ber, nebral by som to tak tragicky, ja osobne by som to skor videl ako velku lekciu zivota, skusenost, ktora ta ma udrzat pevnymi nohami na zemi lebo v tvojom monologu som zachytil jemne polietavanie nad zemou. Tak isto si myslim, ze tieto veci by si nemal brat az tak osobne, babenka ta pozna par sekund, mozno minut a odmietne ta, pritom o tebe nevie zhola nic, preco by si to mal brat osobne ?
Inteligenciou nie, ale tým, na ćo inteligenciou prídem, už áno. Na väčšinu báb existuje "kúzelná formulka", ktorá sa dá vyčítať z reči tela. Niečo, čo ju osloví. A potom to už ide samo... A čo chcem, to je asi ten najsamväčší problém. Zmieril som sa s tým, že pre "pani dokonalú" niesom dosť dokonalý, takže sa zameriavam skôr na vzhľad a zvyšok neriešim. Ale nieje to ono....
//autoeditácia príspevku (10 Máj 2014, 1:20)
Za gramatiku sorry, po tom neúspechu som doplnil tie tri pivá ešte pár poldecákmi a tatranským. Fakt neviem, či píšem správne.
//autoeditácia príspevku (10 Máj 2014, 1:20)
Za gramatiku sorry, po tom neúspechu som doplnil tie tri pivá ešte pár poldecákmi a tatranským. Fakt neviem, či píšem správne.
Možno by si sa mal zamerať na to, kde budeš "loviť". Odmietnutie opitej pipky vie znížiť ego. No, zbaliť niekoho, čo ja viem na obede alebo o 14.00 v sociálnej poisťovni vie to ego opäť vrátiť tam kde bolo, ak nie ešte vyššie 
Unkown: Neviem aké IQ testy myslíš, ale skutočnú hodnotu majú iba tie o psychológa... (Aj keď na blbca nevyzeráš
) Ale to je na inú debatu. Ak to nevadí ľudom okolo teba, tak mne vôbec nie. Čo sa týka kamarátov, tak to všetko je len ilúziua... Podľa mňa ani žiadný neexistujú. To, že ich máš až 3 si na tom podľa mňa dosť dobré... (Aj to si podľa mňa len ešte nezistil aký naozaj sú...) Koľko by si ich chcel mať ? Často krát sa človek nemôže spoľahnúť na svoju priateľku / manželku - rodinu, nie to ešte na cudzích ľudí, takže to je normálka... Podľa mňa len to všetko teraz na teba doľahlo. Choď radšej spať. ako sa vyjadril aj andi Hľadaj inde...
Lukas - podľa mňa je výzor tak 60 - 70%... Veľa párov spolu ani nežijú, tak nemajú tu možnosť spoznať "pravú tvár" a takto sa to dá naťahovať aj roky. (Pokiaľ nie je nejaký grázel) Ale to už je debata tiež o inom...
Lukas - podľa mňa je výzor tak 60 - 70%... Veľa párov spolu ani nežijú, tak nemajú tu možnosť spoznať "pravú tvár" a takto sa to dá naťahovať aj roky. (Pokiaľ nie je nejaký grázel) Ale to už je debata tiež o inom...
Ja si "svojich ľudí" skúšam dosť dôkladne. Buď situácie, v ktorých sa ukáže ich charakter, vzniknú spontánne, alebo ich pripravím sám. Tak či tak, oni ma ešte nesklamali a neverím, že sklamú. Dokonca pár krát prekročili (v pozitívnom zmysle) to, čo by som považoval za dostatočnú dôveryhodnosť. Nimi som si fakt istý.
Neviem, no... Možno by som mal trocha upustiť s nárokov, nájsť si normálny vzťah a žiť ďalej krásnym životom.
Neviem, no... Možno by som mal trocha upustiť s nárokov, nájsť si normálny vzťah a žiť ďalej krásnym životom.
Unkown napísal: Možno by som mal trocha upustiť s nárokov, nájsť si normálny vzťah a žiť ďalej krásnym životom.
To som nemyslel doslova. 
-
bashnator
Light Star
Otazka: Tak ked ta nesklamali a doverujes im tak strasne v kazdom smere, preco tu pises na forum uplne cudzim ludom, namiesto toho aby si to rozobral s nimi ?
Ďakujem za všetky, aj pozitívne, aj nie až tak pozitívne pohľady. Z kritiky sa aj tak obvykle naučím viac. Dúfam, že zajtra stále budem mať chuť rozoberať svoj mentálny stav na fóre, nech keď tak zvážim aj ďalšie názory, ktoré tu možno pribudnú. Nechám si to prejsť hlavou, ale vidím to opäť na výraznú zmenu v životnom štýle. Toto mi nevyhovovalo už dlhšie a dnešok to dorazil.
Odpoveď: Sú na molbashnator napísal:Otazka: Tak ked ta nesklamali a doverujes im tak strasne v kazdom smere, preco tu pises na forum uplne cudzim ludom, namiesto toho aby si to rozobral s nimi ?