Prenosove rychlosti vnutri siete
Prenosove rychlosti vnutri siete
Ahojte potrebujem poradit ci tieto prenosove rychlosti su v poriadku, alebo je niekde chyba.
zariadenia:
notebook s wifi intel wireless 7260
router asus dsl-n55u
NAS synology ds213j
router mam prepojeny s Nasom utp kablom cat5e a ked prepojim aj notebook s routerom cez kabel rychlost kopirovania je v priemere 80MB/s co sedi aj s recenziami na nete.
Problem mam s Wifi. Aj ked dam stav pripojenia a pise stabilne 300 Mbit/s pri kopirovani neda viac ako 11MB/s. Moze byt chyba v routery, alebo kde mozem hladat chybu?
dakujem za kazdu radu
zariadenia:
notebook s wifi intel wireless 7260
router asus dsl-n55u
NAS synology ds213j
router mam prepojeny s Nasom utp kablom cat5e a ked prepojim aj notebook s routerom cez kabel rychlost kopirovania je v priemere 80MB/s co sedi aj s recenziami na nete.
Problem mam s Wifi. Aj ked dam stav pripojenia a pise stabilne 300 Mbit/s pri kopirovani neda viac ako 11MB/s. Moze byt chyba v routery, alebo kde mozem hladat chybu?
dakujem za kazdu radu
Re: Prenosove rychlosti vnutri siete
skor bude zarusene pasmo, skus iny kanal
okolo mna siroko daleko ziadna wifi
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Moze to rusit viacero veci, nie len wi-fi.
Ak mas fon z droidom cocni si Wi-Fi analyzer a skus sa popozerat co ti povie on.
Ak mas fon z droidom cocni si Wi-Fi analyzer a skus sa popozerat co ti povie on.
skusal som cez wifi analyzer, ziadnu siet nenaslo, len moju, zmenil som kanal z auto na 8, analyzer plny pocet *, ale viac ako 11-13MB/s to neda.
Ked to skusas cez WiFi tak ten NB je jedine pripojene zariadenie vo WiFi?
Kde sa nachadzas ze siroko daleko nieje ziadna wifi? Neni pobliz nejaky iny vysielac v podobnych pasmach?
Popripade ak pogooglis tak si mozes najst ako testnut rychlost spojenia pomocou pingu. Ale budes potrebovat vediet ake mas MTU a trosku aj pocitat bude treba
Kde sa nachadzas ze siroko daleko nieje ziadna wifi? Neni pobliz nejaky iny vysielac v podobnych pasmach?
Popripade ak pogooglis tak si mozes najst ako testnut rychlost spojenia pomocou pingu. Ale budes potrebovat vediet ake mas MTU a trosku aj pocitat bude treba
byvam na dedine...skusal som ping na router aj na nas, ping 1ms. skusal som aj speed cez ping v cmd "ip adresa -l 30000 -n 20" najmensiu prenosovu rychlost som 6ms vydelil 1 sekundu a vynasobil velkostou pingovaneho suboru cize 30. Rychlost mi vysla 5 asi Mbit/s. to mi nesedi...
edit: ano jedine zariadenie pocas testovania je online
edit: ano jedine zariadenie pocas testovania je online
300 mega je len teoreticka hodnota, to, ze ti to ide ~ tretinovou rychlostou je imho OK
No len jemu to ide cez wifi cca 11 ci kolko to pisal, co je pomerne malo.
Skus to este raz s takymito nastaveniami.
Neviem ako to pojde vo win takze mozno si budes musiet dohladat ekvivalent toho co ti sem postnem.
Vacsina LAN sieti ma MTU 1500, skus si to dozistit pomocou ipconfig alebo ifconfig v cmd. Nasledne zadaj
ping -f -c 10000 -s 1472 IP
f - toto je len flood ping, pri takychto testoch to je povinnost.
c - pocet paketov, treba dat nejake vyssie cislo nech vyjde realny average(avg)
s - velkost paketu... ak je MTU 1500 tak zadaj 1472(k tomu este pojde IP a ICMP header co je 20+8)
Moze to chvilku trvat, potom si vezmi avg hodnotu ktoru ti to vypluje(teda aspon linux to zvykne vyplut, bohuzial nemam pobliz ziaden win na skusenie.). Ked budes mat ten avg tak budes vediet kolko v priemere trva poslat a prijat 1500B.
2x1500B = 3000B = 24kb
24kb/avg = tvoja rychlost
bacha na jednotky
Skus to este raz s takymito nastaveniami.
Neviem ako to pojde vo win takze mozno si budes musiet dohladat ekvivalent toho co ti sem postnem.
Vacsina LAN sieti ma MTU 1500, skus si to dozistit pomocou ipconfig alebo ifconfig v cmd. Nasledne zadaj
ping -f -c 10000 -s 1472 IP
f - toto je len flood ping, pri takychto testoch to je povinnost.
c - pocet paketov, treba dat nejake vyssie cislo nech vyjde realny average(avg)
s - velkost paketu... ak je MTU 1500 tak zadaj 1472(k tomu este pojde IP a ICMP header co je 20+8)
Moze to chvilku trvat, potom si vezmi avg hodnotu ktoru ti to vypluje(teda aspon linux to zvykne vyplut, bohuzial nemam pobliz ziaden win na skusenie.). Ked budes mat ten avg tak budes vediet kolko v priemere trva poslat a prijat 1500B.
2x1500B = 3000B = 24kb
24kb/avg = tvoja rychlost
bacha na jednotky
hej, 300 vs 88 MbpsRubiki napísal:No len jemu to ide cez wifi cca 11 ci kolko to pisal, co je pomerne malo.
ved pravebacha na jednotky
Ak ma 300Mbps wifi linku ako pisal, tak 11MB/s je malo na nezarusenej wifine. Mne to davalo viac na zarusenej ked som mal taky connect. Nech si to skusi zatazit tym pingom pekne. Malo by to ist aspon 16-18MB/s
Btw ešte možno doplň aký je starý je ten NB, tie prvé wifi karty s 300Mbps boli pomerne o hovne zvykli dávať veľmi podpriemerné výkony.
Btw ešte možno doplň aký je starý je ten NB, tie prvé wifi karty s 300Mbps boli pomerne o hovne zvykli dávať veľmi podpriemerné výkony.
-
vladenko007
VIP
Tiež som chcel opýtať aký má notebook. Je možné že mu wifi v notebooku nepodporuje viac ako 150Mbps
Mam Lenovo u430 par mesiacov stary karta tam je wifi intel wireless 7260 to som pisal hned v prvom prispevku, ale vacsie rychlosti nejdu ani na inom notebooku co som skusal. idem skusit pingovat.
-
hrban
Addict
tak vysielaj na 5ghz pásme, obe zariadenia by mali podporovať 5ghz, tam sú prenosové rýchlosti oveľa lepšie.
i tak maximálna teoretická rýchlosť 300Mb/s je niekde pri 37MB/s, tretina je teda celkom slušná.
i tak maximálna teoretická rýchlosť 300Mb/s je niekde pri 37MB/s, tretina je teda celkom slušná.
prave tento notebook nepodporuje 5Ghz a to som bral ako samozrejmost.
skusal som pingnut, ale vypisuje:
Access denied. Option -c requires administrative privileges.
cmd spustam ako admin-spravca.
skusal som pingnut, ale vypisuje:
Access denied. Option -c requires administrative privileges.
cmd spustam ako admin-spravca.
-
hrban
Addict
spúsťaš to presne takto
plus skús nastaviť router iba na 2,4 n, nie 2,4 b/g/n
plus skús nastaviť router iba na 2,4 n, nie 2,4 b/g/n
Tiez neviem ci by ti 5GHz nejak pomohlo, ked vravis ze byvas na dedine tak si asi v rodinnom dome... by sa pri 5GHz mohlo stat ze by si si pomerne dost znizil pokrytie domu 
Inak ak bezis ako pises na "n" norme tak skus v nastaveni routra zvysit sirku pasma na 40MHz.
Inak ak bezis ako pises na "n" norme tak skus v nastaveni routra zvysit sirku pasma na 40MHz.
to hrban: ano dal som spustit ako administrator.
skusal som menit normy, mam nastavene 40Mhz stale.
je mozne, ze to je routerom, idem popozerat nejake testy na nete.
edit:
a sme doma:
rychlost mam presne taku ako v tomto teste...
takze router predam aj tak adsl uz nepotrebujem
vedeli by ste mi poradit, kvalitny wifi router s exter.antenami?adsl uz neni treba.
skusal som menit normy, mam nastavene 40Mhz stale.
je mozne, ze to je routerom, idem popozerat nejake testy na nete.
edit:
a sme doma:
Kód: Vybrať všetko
http://www.thinkbroadband.com/hardware/reviews/78-asus-dsl-n55u.htmltakze router predam aj tak adsl uz nepotrebujem
vedeli by ste mi poradit, kvalitny wifi router s exter.antenami?adsl uz neni treba.
Btw 11 vobec neni zla rychlost, neco ti je vyssia? realne to aj potrebujes? Aj ked s toho vytiahnes maximum tak viac ako 18 proste nedas.
proste niekedy potrebujem preniest vacsi subor cez wifi a kedze sam si nezapojim LAN kabel do notebooku skrz moj "handycap" tak preto.