Od 9.mája vysiela cez SKYLINK Jednotka a Dvojka v HD kvalite

O športe...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Od 9.mája vysiela cez SKYLINK Jednotka a Dvojka v HD kvalite

Príspevok od používateľa ramaya »

Prenosy z hokejových a futbalových MS 2014 budú vysielané v HD kvalite aj na satelite

Od 9.mája začne Slovenská televízia vysielať svoje programy Jednotka a Dvojka v HD kvalite a so zvukovým formátom Dolby Digital (AC3) , cez družicu Astra 23.5° E v ponuke satelitného operátora SKYLINK v základnej neplatenej ponuke.

Zatiaľ bola podpísaná dohoda len na 3 mesiace a v HD sa budú vysielať 3 veľké športové podujatia :
- MS v hokeji v Bielorusku
- MS vo futbale v Brazílii
- Cyklistické preteky TOUR DE FRANCE

- a všetky ostatné programy vrátane vlastnej pôvodnej tvorby či spravodajstva

Naladiť sa dajú na :
- Satelit: Astra 3B (23,5°E)
- Frekvencia: 11 934 GHz
- Polarizácia: V (vertikálna)
- SR: 27500
- FEC: 3/4

http://rtvs.org./aktualne-oznamy-tlacov ... a-satelite

//autoeditácia príspevku (10 Máj 2014, 14:23)
Takže aby som to upresnil , pustil som ladenie na tej frekvencii a naladilo mi program s názvom STV HD
Na tomto programe STV HD bude vysielať buď Jednotka alebo Dvojka , záleží na ktorom programe práve pobeží vysielanie v HD kvalite
wladas
Redeemer
Redeemer

Re: Od 9.mája vysiela cez SKYLINK Jednotka a Dvojka v HD kva

Príspevok od používateľa wladas »

Na jednom kanale budu dve stanice? Divne.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Bude tam len jeden kanal STV HD, prepnu to na Dvojku mozno na Tour De France a na MS vo futbale.

Myslim ze to nie je dobry tah, Jednotka HD uz vysiela v DVB-T, tiez sa meni na Dvojku v pripade potreby - a je tam zadarmo. Takto len sponzoruju tu klamarsku firmu, mali dat radsej Dvojku HD do DVB-T.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ide o to , že kto má HD prijímače pre DVB-T ??
Ja z môjho okolia nikoho nepoznám ...
Pre koho by sa to vlastne vysielalo ?

Zato v DVB-S sú HD prijímače dosť rozšírené a má ich plno ľudí. V DVB-S totiž vysiela strašne veľa kanálov v HD a ľudia si ich už skôr pokúpili. DVB-T prišlo pozde a s mizernou ponukou. Situácia sa môže zmeniť , keď teraz v septembri vypršia 2-ročné prázdniny pre užívateľov SKYLINK a budú musieť začať za SKYLINK platiť. Ale to by museli do FREE ponuky v DVB-T pribudnúť nejaké atraktívne kanály a to zatiaľ nehrozí. A naviac české kanály asi ani nemôžu byť šírené cez slovenské DVB-T.

Prevádzku DVB-T aj SKYLINK-u zabezpečuje tá istá firma ---> TOWERCOM , takže tie peniaze aj tak skončia v tom istom vrecku či to pôjde cez satelit alebo pozemne ...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ide o to , že kto má HD prijímače pre DVB-T ??
Ja mam doma 3, 2x integrovane v TV, 1x PC tuner a dnes uz skoro vsetky telky maju MPEG4 tuner, aj niekolko rokov stare, takze divakov by si tie programy nasli.

K tym podvodnikom, resp. klamarom, myslim si ze po skonceni tych "prazdnin" (za ktore bolo treba zaplatit prakticky rovnaku sumu akoby clovek platil 2 roky SERPO), tiez vdaka tomu ze sa bude SERPO nadalej zvysovat - to aj vdaka Markize HD a coskoro aj JOJ HD, budu ludia prechadzat prave na DVB-T, dochodcom to bude stacit, mladym tiez - ostatny program si stiahnu.

Dalej sa bude rozsirovat optika, aj do dedin, vidim to aj naokolo, tam je rychly net a tv balik aj so stovkou kanalov za dobru cenu, prip. je tv uplne zadarmo, taketo baliky su vacsinou na 1-2 telky - a co ostatne (detske izby a pod.) - tam je idealne prave DVB-T.
Prevádzku DVB-T aj SKYLINK-u zabezpečuje tá istá firma ---> TOWERCOM , takže tie peniaze aj tak skončia v tom istom vrecku či to pôjde cez satelit alebo pozemne ...
Lenze momentalne to ide AJ pozemne AJ cez satelit - a tam je nutne platit okrem koncesii aj SERPO mesacne a kartu jednorazovo, nie kazdy ma HD STB, takze este aj novy STB.

Jednoducho sa mi nepaci ze za nase peniaze vysiela STV 2x ten isty kanal a raz pre tych podvodnikov a Dvojku v HD nevysiela nikde. Osobne mam u svojho operatora v HD aj 1 aj 2, takto si to mali zabezpecit aj ti podvodnici a nie za peniaze vsetkych sponzorovat jedneho operatora.

To ze "nie je miesto" v DVB-T na Dvojku je tiez nezmysel, na tu plustelku miesto je, aj na HD ponuku v dalsom muxe, ale na 2 verejnopravne kanaly miesto nie je? Tak asi niekto spravil chybu, nie, ked ma prednost biznis sukromnej firmy pred kanalom verejnopravnej TV, ktora dokonca bude vysielat spravy a dalsie programy v nativnom HD a bude toho coraz viac.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Pre tych komu vadia reklamy a maju motor.
Prenosovy kanal.
Intelsat 24,5W
11621/V/7200
kanal sa identifikuje ako"Chizhovka arena"
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja k tomu len toľko , že MPEG4 je iba kompresný formát v ktorom sa vysiela. MPEG4 nemá s HD nič spoločné. HD je vlastne zjednodušene povedané vyššie rozlíšenie a vyšší dátový tok. Niektoré aj nové stanice vysielajú vo formáte MPEG4 a pritom sú len v obyčajnej nízkej kvalite (SD). Takže ak má niekto kombinovaný MPEG2 + MPEG4 tuner to ešte neznamená , že je to aj HD tuner. Všetko záleží aký čip (hardwarový kodek) do toho prijímača výrobca zabudoval a či má procesor v prijímači dostatočný výkon-frekvenciu na zobrazenie videa vo vysokom rozlíšení.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Jasne, ale v kolkych pripadoch MPEG4 tuner nestaci na HD? Bude to velmi male percento.

Vlastne na to som zabudol, vsetky DVB-T PC tunery su aj MPEG4 a tym aj HD (az na stare zostavy, mizive percento), prave na to sa v prieskumoch zabuda, aj ked ma niekto IPTV, satelit, kablovku, tak v inych miestnostiach moze mat "len" DVB-T STB/TV alebo DVB-T tuner v PC. Takze to vysoke percento Skylinku je velmi skreslene a rovnako - este viac skreslene je percento DVB-T.
Napísať odpoveď