Modrá obrazovka smrti nového PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
uNfEiL
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Modrá obrazovka smrti nového PC

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Ano je to moja doska, dakujem ti ze si to za mna nasiel.
Takze hovoris ze mam aj updatnut bios, ano? Zlepsi to stabilitu PC?

Takze ako to mam teda urobit?

Mam najprv nainstalovat windows na novo, potom hned nainstalovat nove ovladace a potom updatnut bios?
Alebo mam ten bios updatnut uz teraz na starom windowse, potom nainstalovat novy windows a potom nainstalovat nove ovladace?

Potom este taka podotazka... Ovladace stiahnut uplne vsetky? Lebo napr pri SATA, LAN a Chipsete su 2 na vyber, tak ma zaujima ci stiahnut a nainstalovat obidva.

Este teraz mi napadlo. Nemohla by tie BSOD sposobovat moja zaloha veci, ktore si zakazdym dam do noveho PC? Su to uz niekolko rokov zalohovane veci(hudba, dokumenty, obrazky, filmy, instalacky na programy, par hier), ktore by mohli byt potencionalne napadnute virusom? Aj ked ESET mi nehlasi nic. A tie iste veci mam zalohovane v sestrinom notebooku a funguje bez problemov. Takze asi skor nie... len rozmyslam nahlas.

A este ma zaujima, preco ten BSOD pri hrach obas dostanem a inokedy zase nie? Proste ze nie je to vyslovene tak, ze ho dostanem zakazdym co zapnem BF 4. Lebo obcas to hram aj bez problemov.

Ospravedlnujem sa za tolko otazok, ale prosim odpovedzte mi na vsetky nech v tom mam jasno.

Inak dakujem ze mi pomahate, ani neviete co to pre mna znamena, nesmierne si to vazim.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Ovládače inštaluj iba tie najnovšie.Aktualizácia biosu nemá nič spoločné s OS ,najlepšie je to spraviť z prostredia biosu,tak je jedno či to spravíš teraz alebo pri nanovo nainštalovanom OS.Tvoja záloha súborov nemá nič spoločné s BSOD.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

No tak najnovšie ale napr pri Chipsete je na výber
- Intel Management Engine Interface - 2013/10/18
a
- Intel INF installation - 2013/10/18
Z toho istého dátumu.. Nainštalovať oboje? Btw nemusím si formátovať Disk D keď si preinštalujem win, nie?
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Samozrejme že disk D si nedaj pri inštalácií formátovať ináč by si prišiel o dáta.Ovládače nie sú tie isté.Ak by náhodou boli ,tak pri inštalácií vyskočí hláška ,že daný ovládač je nainštalovaný.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

uNfEiL napísal:(nedávno som tu na fórku čítal tohto týpka, ktorý si s tým lámal hlavu a nevedel to updatnúť).
kde si toto cital? :D ja si nic take nepamatam.inac ak smiem aj ja nieco pridat, tak aj mne robil komp sarapaty a hadzal mi nezmyselne bsod hocikedy ako tebe.napr:pri prezerani webu,pri necinnosti,pri hrach (niekedy hned, niekedy aj cely den som nedostal nic) ,az jedneho pekneho dna som zistil, ze mi to robi moja dotykova plocha(obr 1) na zapnutie pc alebo tento kabel (obr 2) :wink: potom to slo kludne az po case zacalo zase robit problemy,tak som zalozil temu
http://www.hojko.com/evga-480gtx-pri-hr ... 77850.html

kde mi uplink poradil nech skusim flashnut bios grafiky,uz tam nemam zaruku tak som nemal co stratit.do dnes fici komp bez bsod :wink:
Prílohy
obr 1.jpg
obr 2.jpg
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Takže nový windows už nainštalovaný, ovládače na matičnú dosku a grafickú kartu sú aktuálne. Momentálne sťahujem a inštalujem Windows Update.

Inak teraz som si spomenul, že včera pred tým než mi hodilo BSOD v hre BF 4, tak mi minimalizovalo hru a vyhodilo mi tabuľku v ktorej sa spomínalo niečo o tom, že PC podáva slabší výkon a či si želám pre zvýšenie výkonu zmeniť schému / motív windowsu 7 na základný. Nasledoval BSOD. Netuším ako si to vysvetliť.

typek61 - Ako si vlastne na to prišiel že to bola tá dotyková plocha a ako si to vyriešil? Ja mám túto skrinku.
A káble mám všetky pôvodné ktoré som mal v balení. Čo je to vlastne za kábel? Myslím že taký som ani nezapájal, ale podobne veľký, ale dlhší šiel zo zdroja do matičnej.

Flashnúť bios grafiky? To sa ako robí? Ja mám všetky veci ešte v záruke. Nemyslel si flashnúť BIOS všeobecne?

Mám si potom ešte aktualizovať ten BIOS pre istotu? Odporúčali by ste to? Mohli by ste nejaký stručný návod pre laika prosím vás?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no to je akesi predlzenie pre 24 pin + je tam koncovka na spominany dotyk.prisiel som na to tak,ze som tu koncovku vybral a zapojil 24 pin koncovku zo zdroja,bez toho predlzenia :wink: cize bud bola chyba v tom kabli akebo v dotyku.bios mas aj na doske aj na grafike :wink: skus najprv na doske updatovat :) aku to mas teraz dosku?
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pozri spravcu napajania v ovladacom paneli, ze ci tam nemas nastaveny profil notebooku. Tiez pozri, ze ci nemas daku zbytocnu aplikaciu od dosky na znizovanie spotreby.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

teraz sa pozri do aidy64 aky mas bios aku verziu.a vobec sa nemusis bat flashovat lebo mas dualny bios
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Alebo sa da bios pozriet aj cez CPU-Z.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

No pozerám, že nie je aktuálny. Najaktuálnejší je momentálne F9 (Support New 4th Generation Intel Core Processors).

heker - profil notebook tu nemám. A ovládače som si nainštaloval všetky z tadeto http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4567#dl
Prílohy
ad.jpg
asd.jpg
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vidis to ma nenapadlo :wink: :plus: tak si tam daj F9 a dufaj ze nebudu bsod
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

15 updatov bolo failnutých, vadí to nejak?
No rád by si dal F9, ale nikdy v živote som to nerobil a trochu sa bojím aby som niečo nepokazil. :(
Prílohy
dsa.jpg
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

daj update nanovo, keď sa robí 150 updatov naraz, tak ti to hodí chybu občas, skús to spraviť ešte raz.
btw ten bios updatni a neboj sa, choď na strýnku dosky a stiahni bios a tam niekde bude aj návod ako to updatnúť.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

uz som ti raz pisal ze flashnutia sa nemusis bat,mas tam dualbios :!:
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Ok, tých 15 updatov inštaluje znova.

Ináč jediný driver, ktorý som nenainštaloval je nejaký "Intel SATA Preinstall driver (For AHCI / RAID Mode). Note: Windows setup to read from USB thumb drive."
Pretože tam nie je žiadny .exe súbor, iba nejaké .sys, viď príloha. Ako to mám "nainštalovať"?

No je tu nejaký návod, ale moc tomu nerozumiem ako laik. Stačilo mi, že som si prečítal, že to mám robiť na vlastný risk a môže sa stať že niečo crashne. Čo v takom prípade? Možno keby ste mi napísali v bodoch ako to presne urobiť pri mojej matičnej doske. Určite by som to flashoval cez USB. Najprv treba USB naformátovať na FAT32?
Prílohy
dsa.jpg
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ten Intel SATA Preinstall driver (For AHCI / RAID Mode) sa instaluje tak, ze ides do spravca zariadeni a nainstalujes si ho rucne(kliknes nanho vyhladas cestu a das ok).pri biose sa nemusis bat, lebo mas na doske 2 biosy,cize ak vypne elektrika, alebo to doje*** tak sa to da recovernut
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Doska má UEFI bios a tak je to prehľadné.Nepoznám veľmi nové dosky Gigabyte ,používam ASUS ale grafické zobrazenie biosu je podobné.
Stiahni si najnovší bios a rozbaľ obsah na USB kľúč.Stačí aj na disk v PC ale tak budeš mať menej roboty s hľadaním nového biosu.Najlepšie bude ,ak na tom kľúči nebude nič okrem rozbalených asi 3 súborov.Pripoj kľúč ,vojdi do biosu a tam hneď vpravo pod Exit je aj položka
Q-Flash,klikni na ňu.Bude tam niečo ako aktualizovať bios ...väčšinou sa hneď ukáže obsah USB kľúča ,tak ukáž na rozbalený súbor ,ktorý má v názve aj F9 ,súbor sa načíta a potom iba stačí potvrdiť flash biosu ,trošku poškať,väčšinou je tam aj grafické znázornenie aktualizácie ,ako pri win. inštalácia programov a po skončení reštart PC a máš nový bios.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

uNfEiL: Tie ovladace, ktore nemaju exe subor nainstaluujes tak, ze kliknes pravym tlacitkom mysky na to a das nainstalovat ovladac. Alebo pouzijes postup o ktorom pisal typek61.
Napísať odpoveď