Zachod v kupelni alebo oddelene?
-
mirak2
Hardcore addict
Zachod v kupelni alebo oddelene?
Mozno trapna a blba tema, ale v poslednej dobe som si vsimol trend pri rekonstrukciach bytov (neviem ako v domoch) mat zachod v spolocnej kupelnovej miestnosti spolu s umyvadlom, vanou atd a nenechavat ho v oddelenej miestnosti ako povodne. Ake su dovody na to mat to spojene? Ako to mate doma vy? Alebo ako to chcete/budete mat vo vlastnom byvani?
Ja osobne v tom nevidim ziadne prakticke vyhody, prave naopak, clovek na WC pri svojej filozofickej chvilke zablokuje celu kupelnovu miestnost pre celu rodinu
Ja osobne v tom nevidim ziadne prakticke vyhody, prave naopak, clovek na WC pri svojej filozofickej chvilke zablokuje celu kupelnovu miestnost pre celu rodinu
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zachod v kupelni alebo oddelene?
tak tak je to onicom.v bytovke sme to mali oddelene a bolo to fajn,tu to je spolu nepaci sa mi to 
Presne tak. Som za oddelene. Ani si to nechcem predstavit, ze niekto sere a druhy si umyva zuby 
V bytoch to dávajú spolu, aby získali priestor a pocit väčšej kúpeľne.
Ja keby mal byt iba sám pre seba, je mi to jedno.. ak by som však mal v byte bývať s viacerými ľuďmi (rodina), určite oddelene.

//áno, v dome má zvyčajne každý svoju vlastnú kúpeľňu a tam je to už jedno.. tam sa ráno väčšinou nepobijú.
Ja keby mal byt iba sám pre seba, je mi to jedno.. ak by som však mal v byte bývať s viacerými ľuďmi (rodina), určite oddelene.
//áno, v dome má zvyčajne každý svoju vlastnú kúpeľňu a tam je to už jedno.. tam sa ráno väčšinou nepobijú.
Ja som teraz akurát prerábal celý byt na totálku a dlho sme toto riešili. Nakoniec sme sa rozhodli pre oddelené riešenie.
Ide o byt. WC má samostatný vchod a okrem toho je tam to najmenšie rohové umývadlo aké sme zohnali na ktorom je batéria iba na studenú vodu.
Samostatná kúpeľna má vchod inde, je tam plnohodnotné umývadlo samozrejme, kút, práčka etc...
Spoločné riešenie je vhodné skôr do domu, veľkých kúpelní a hlavne skôr pre páry. Pre rodinu, shared house a pod. je vhodnejšia oddelené riešenie, ktoré vždy poskytuje viac možností.
Ide o byt. WC má samostatný vchod a okrem toho je tam to najmenšie rohové umývadlo aké sme zohnali na ktorom je batéria iba na studenú vodu.
Samostatná kúpeľna má vchod inde, je tam plnohodnotné umývadlo samozrejme, kút, práčka etc...
Spoločné riešenie je vhodné skôr do domu, veľkých kúpelní a hlavne skôr pre páry. Pre rodinu, shared house a pod. je vhodnejšia oddelené riešenie, ktoré vždy poskytuje viac možností.
-
Andi_Cibula
Addict
Spolu, riť si radšej umývam. Takže ani minutý toaleťák ma nevyvedie z miery.
Horšie je keď sa niekto sprchuje dlho a ja musím ísť čúrať do záhrady.
Aspoň som ohľaduplný a obsadenie kúpelne na viac ako dve minúty oznamujem posádke bytu vopred.
Horšie je keď sa niekto sprchuje dlho a ja musím ísť čúrať do záhrady.
Aspoň som ohľaduplný a obsadenie kúpelne na viac ako dve minúty oznamujem posádke bytu vopred.
Ja som za oddelene, aj ked v bytoch casokrat nemas sancu to oddelit. V dome v ktorom mas miesto, tak moze byt jedna kupelka s wc a potom este jedno samostatne wc.
V dome máme aj aj.
Kúpelka + hajzel a potom ešte samostatne jeden hajzel. Kebyže to mám počítať, tak viac krát som asi sral v tej spoločnej, ale nejak to moc neriešim.
Kúpelka + hajzel a potom ešte samostatne jeden hajzel. Kebyže to mám počítať, tak viac krát som asi sral v tej spoločnej, ale nejak to moc neriešim.
-
vladenko007
VIP
To záleží či tam bývajú viacerý alebo napríklad len jeden človek. Lebo ak jeden môže mu to byť srdečne jedno.
Tak napríklad moja mama ma v bytovke prerobený malý 2 izbový byt tak ako som to nakreslil na obrázku.
Má v kúpelni aj vaňu aj sprchový kút aj záchod. Ak si všimnete zachod je v kúpelni oddelený takou decentnou priečkou.
Tak napríklad moja mama ma v bytovke prerobený malý 2 izbový byt tak ako som to nakreslil na obrázku.
Má v kúpelni aj vaňu aj sprchový kút aj záchod. Ak si všimnete zachod je v kúpelni oddelený takou decentnou priečkou.
-
hojko
Site Admin
vladenko007: To vsak nic nemeni na veci, ze pokial je niekto vo vani, tak asi nepojdem na velku. Ci???
-
vladenko007
VIP
Ano ale ja som napísal že to záleží od toho či tam býva celá rodina, alebo iba jeden človek. Lebo ak by som býval sám tak mi záchod spolu nevadí. Avšak keby som býval zo ženou a deťmi tak by mi to už vadilo.
A napríklad sprchový kút je uzavretý a nepriehľadný takže sa dá aj tam isť na záchod.
A napríklad sprchový kút je uzavretý a nepriehľadný takže sa dá aj tam isť na záchod.
-
mirak2
Hardcore addict
ak byvam sam, skutocne je to jedno. ale clovek je tvor socialny a cely zivot zit sam nemam v plane.
PS: vladenko, ktore dvere su vchodove? lebo mas tam privela dveri do nikam
v poslednej dobe sa sprtam v podorysoch, tak ma to celkom zaujima
PS: vladenko, ktore dvere su vchodove? lebo mas tam privela dveri do nikam
-
vladenko007
VIP
Určite to poznáš že 2 byty majú jednú predsieň. Je to inak super vec kde si môžeš zo susedou dať nábytok, alebo nechať topánky bez toho aby ti to zmizlo. Pravdaže aj predsieň sa zamyká. Tým pádom to majú aj zlodeji ťažšie.
//autoeditácia príspevku (11 Máj 2014, 20:19)
A keď sa rád špŕtaš v pôdorysoch tak ti sem hodím výkres. Ja som to nedávno len tak z nudy kreslil mame jej byt.
//autoeditácia príspevku (11 Máj 2014, 20:19)
A keď sa rád špŕtaš v pôdorysoch tak ti sem hodím výkres. Ja som to nedávno len tak z nudy kreslil mame jej byt.
-
mirak2
Hardcore addict
poznat poznam, ale zas take standardne to nie je, preto mi to nenapadlo... v Kosiciach sa mi zda na Tahanovciach su take byty.
-
vladenko007
VIP
Áno máš pravdu tento byt je na Ťahanovciach. 
Určite je lepšie oddelené, proste sa nestane, že sa niekto sprchuje a niekomu inému sa chce srať a nemôže.
Preco, ake konkretne vyhody to ma mat?begbeee napísal:Spoločné riešenie je vhodné skôr do domu, veľkých kúpelní a hlavne skôr pre páry.
To predsa nie je dovod mat to spolu, na to je bidet.Spolu, riť si radšej umývam.
Osobne nevidim ziadny dovod preco to mat spolu, pre nikoho - ani pre projektantov a predajcov, to ze opticky vyzera kupelna vacsie neobstoji tiez, viac kupujuci oceni oddelene riesenie. Dovodov preto to ma byt osobitne je strasne vela, vacsina tu uz bola spomenuta.
My mame spolu, ale zase mame 2 kupelne hore aj dole (v dome) takze problem s obsadenostou neni.
-
Fabo
Hardcore addict
Rozhodne oddelene a nejake male umyvadlo k tomu. Ked to v byte z dispozicie proste nejde, tak sa to da pochopit, ale rozhodne prva vec co by som pri rekonstrukcii riesil je oddelit.
najhorsia kombinacia spolocne wc s kupelnou a vyse bez okna iba s tou "odsavackou"... Ale tak ked to inak nejde