Modrá obrazovka smrti nového PC
Re: Modrá obrazovka smrti nového PC
Je tam viac tých súborov. Pri niektorých keď som klikol pravým, tak bola možnosť Inštalovať. Klikol som na to, ale vyskočil error: Vybratý súbor INF nepodporuje túto metódu inštalácie.
Takže podľa návodu typeka to mám urobiť tak ako je v prílohe? Dať aktualizovať ovládač a vyhľadať cestu priečinku v ktorom je všetkých 6 súborov?
4040 - je to celý návod? Pretože tu som sa dočítal, že musím spustiť tento program, vyberiem USB, odfajknem "Create a DOS startup disk", a tam vyberiem tento rozbalený priečinok: http://www.sevenforums.com/attachments/ ... 98boot.zip
Tak ako to teda urobiť? Stačí tak ako si to popísal ty?
Takže podľa návodu typeka to mám urobiť tak ako je v prílohe? Dať aktualizovať ovládač a vyhľadať cestu priečinku v ktorom je všetkých 6 súborov?
4040 - je to celý návod? Pretože tu som sa dočítal, že musím spustiť tento program, vyberiem USB, odfajknem "Create a DOS startup disk", a tam vyberiem tento rozbalený priečinok: http://www.sevenforums.com/attachments/ ... 98boot.zip
Tak ako to teda urobiť? Stačí tak ako si to popísal ty?
K tomu biosu ,ten súbor s príponou .exe si nevšímaj.Takéto súbory sú väčšinou spúšťacie na Flash biosu cez DOS.
V správcovi zariadení to máš čisto,malo by to byť v poriadku.
To aký screen si dal na aktualizáciu Sata ovládača.Aktualizuješ Sata ovládač a vybral si tam program filles a realtek.To tam máš stiahnutý nový Sata ovládač?Ak áno tak pokračuj alebo to nejde?
Teraz som si všimol ,veď už máš nainštalovanú tú verziu.
V správcovi zariadení to máš čisto,malo by to byť v poriadku.
To aký screen si dal na aktualizáciu Sata ovládača.Aktualizuješ Sata ovládač a vybral si tam program filles a realtek.To tam máš stiahnutý nový Sata ovládač?Ak áno tak pokračuj alebo to nejde?
Teraz som si všimol ,veď už máš nainštalovanú tú verziu.
Najprv vybavme ten SATA ovládač, potom bios.
//edit: Vlastne áno máš pravdu. Tá verzia ktorú som stiahol (12.8.0.1016) je presne tá, ktorú už aktuálne nainštalovanú mám. Takže to riešiť nemusím.
Teraz už ostáva len ten BIOS. Takže mám to urobiť presne podľa tvojho návodu? Už mám na USBčku súbory "B85MD3H.F9" a "Efiflash.exe". Vložím USB, reštartujem PC a vyberiem v BIOSE že aktualizovať BIOS áno?
To tam bolo predvolené nastavenie. Takže tak to spraviť podľa prílohy? Že "C:\Program Files (x86)\Realtek\NICDRV_8169\win7" vymením za "D:\111111 O V L A D A C E\64Bit", áno?4040 napísal:To aký screen si dal na aktualizáciu Sata ovládača.Aktualizuješ Sata ovládač a vybral si tam program filles a realtek.To tam máš stiahnutý nový Sata ovládač?Ak áno tak pokračuj alebo to nejde?
//edit: Vlastne áno máš pravdu. Tá verzia ktorú som stiahol (12.8.0.1016) je presne tá, ktorú už aktuálne nainštalovanú mám. Takže to riešiť nemusím.
Teraz už ostáva len ten BIOS. Takže mám to urobiť presne podľa tvojho návodu? Už mám na USBčku súbory "B85MD3H.F9" a "Efiflash.exe". Vložím USB, reštartujem PC a vyberiem v BIOSE že aktualizovať BIOS áno?
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
tento
mb_driver_intel_bootdisk_irst_64_8series.exe
mb_driver_intel_bootdisk_irst_64_8series.exe
V správcovi zariadení máš napísané pri Sata-AHCI verzia ovládača 12.8.0.1016 .Veď už to máš nainštalované alebo nie?
Posledné ovládače od Intelu Sata-AHCI sú AHCI 12.9.2.1000 a AHCI 13.0.1.1000 s dátumom vydania 26.2.2014.Ja som dnes spravil flash biosu na doske Asus H87-PRO ,ktorý vyšiel 9.5.2014 ,tak to sprav aj Ty na svojej a nemaj strach.
Posledné ovládače od Intelu Sata-AHCI sú AHCI 12.9.2.1000 a AHCI 13.0.1.1000 s dátumom vydania 26.2.2014.Ja som dnes spravil flash biosu na doske Asus H87-PRO ,ktorý vyšiel 9.5.2014 ,tak to sprav aj Ty na svojej a nemaj strach.
No vyzerá to tak, ale ja osobne som nič neinštaloval.
Čo ten BIOS? Už mám na USB súbory "B85MD3H.F9" a "Efiflash.exe". Vložím USB, reštartujem PC a vyberiem v BIOSE že aktualizovať BIOS áno? A potom v BIOSE si vyberiem inštalovať tento súbor "B85MD3H.F9"?
Čo ten BIOS? Už mám na USB súbory "B85MD3H.F9" a "Efiflash.exe". Vložím USB, reštartujem PC a vyberiem v BIOSE že aktualizovať BIOS áno? A potom v BIOSE si vyberiem inštalovať tento súbor "B85MD3H.F9"?
No idem na to držte palce potom sa ozvem.
Taká blbá otázka, ale ako sa dostanem do BIOSu? Už som asi 4x reštartoval PC a zakaždým keď stláčam F8 mi vybehne to čo je v prílohe.
-
typek61
Darca
del,F2 take najcastejsie
Ďakujem, bolo to F2.
No myslím, že úspech. Bios updatnutý. Bojím sa teraz zapnúť BF 4, lebo keď mi hodí BSOD nedajbože, ja už asi zošaliem.
//ešte inštalujem ďalší pack Windows Updatu.
No myslím, že úspech. Bios updatnutý. Bojím sa teraz zapnúť BF 4, lebo keď mi hodí BSOD nedajbože, ja už asi zošaliem.
//ešte inštalujem ďalší pack Windows Updatu.
-
typek61
Darca
vyskusaj nic tym nestratis 
Síce som BSOD zatím nedostal, ale dostal som toto hlásenie ako včera (včera ale nasledovalo aj BSOD). Prečo som to dostal?
//edit: A to som mal nastavenia grafiky nastavené len na High. Potom som nastavil na Ultra, asi minútu hral a bez problémov. Hneď som sem prišiel hodiť tento problém.
//edit: A to som mal nastavenia grafiky nastavené len na High. Potom som nastavil na Ultra, asi minútu hral a bez problémov. Hneď som sem prišiel hodiť tento problém.
-
hojko
Site Admin
Tak klikni na poslednu moznost, je to bezne vo Windowse, ze dava z Aero na normalnu temu kvoli vykonu.
Je to bežné? Ja som sa zľakol, lebo som sa s tým často nestretával. Neznamená to niečo v tom zmysle, že nejaký komponent nepracuje správne, alebo je nedajbože poškodený? Snáď nebude problém s HW.
-
hojko
Site Admin
Znamena to presne to co mas napisane v tej hlaske. Je to tam napisane jasne a zretelne, treba si to skusit 3x precitat, ak to nechapes.
Ďakujem hojko za info, nebudem tu rozpisovať že momentálne som v stave polo-opilosti a preto nevidím, ale "just to be sure" som sa to spýtal. 
-
typek61
Darca
v polo-opitosti flashovat bios? 
-
hojko
Site Admin
Ma tam dual bios, nema co pokazit