Štípance na tele

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Štípance na tele

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Zdravím, posledný týždeň som spozoroval na sebe štípance. Najprv som predpokladal, že je to od komára, ale žiaden hmyz doma nepozorujem a štípance pribúdajú. Večer zaľahnem a ráno mám niečo nové na sebe. Posteľ stará nieje, paplón s vankúšom mám polroka, obliečky mením každý týždeň, sprchujem sa každý deň, tak čo za háveď pije moju krv ? :? Nemali ste podobnú skúsenosť ?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Štípance na tele

Príspevok od používateľa begbeee »

Také relatívne veľké asi ako 1€ minca a tvrdé, mierne svrbia?
Kľudne možeš mať blchu (áno, jednu, jedna stačí, málokedy človek s hygienov má viac ako jednu). Nejde o hygienu, stačí, že máš doma psa, prípadne sa stretávaš s človekom, ktorý má psa. Je to sviňa bojuje sa proti tomu ťažko, doporučujem ráno po zobudení DOKLADNE povysávať všetky periny a oblečenie.

Druhá alternatíva je bed-bug, teda slovensky ploštica. Vyliezajú v noci. S týmmi si už po domácky neporadíš.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

To čo popisuješ naneštastie pre teba vyzerá na ploštice. Sú aktívne iba v noci - okolo 2-3 nadránom - cez deň zaliezajú do škár a medzierok. Skús dôkladne popozerať matrace, všetky možné medzierky okolo postele, poprípade ak máš v izbe obraz, tak aj za ním, pod nábytkom atď.

Ak sa ich výskyt potvrdí, potom ti už neostáva nič, iba vyhľadať odborníka. Ploštíc sa sám nezbavíš. Ak bývaš v paneláku, tak bude treba dezinfikovať celú stupačku, inak sa k tebe po čase vrátia.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Vyzerá to ako klasický štípanec od komára. Bývam v bytovke a psa máme, ale starám sa oňho nemá blchy :? Nenormálne som vytočený, povysával som celú posteľ aj pod posteľou, mama ma doniesť nejaký sprej na to svinstvo dúfam, že sa toho zbavím :smt098
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Neplaš ho hneď, kľudne to môže byť blcha. Ploštice sú extrém. V nejakom podnájme v UK dajme-tomu, ale v normálnom byte na SLovensku?

Scorpion90
King
King

Blcha by bol určite ten lepší prípad... Ale inak ploštice sa vyskytujú stále aj u nás, najmä v oblastiach, kde žijú ľudia s nižšími hygienickými štandardmi
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

No nechci ma uraziť s tými štandardmi :mrgreen: Nikdy sme žiaden problém doma nemali a to bývame v našom byte 20 rokov. Ploštice by to nemali byť :)
Scorpion90
King
King

Nemyslel som to v zlom :D , stačí aby si mal cigáňov v okruhu kilometra od bydliska. Čo rovnako ako u nás v RS asi nebude až taký veľký problém :| .

Kolegyňa nedávno riešila problém s plošticami v bytovke, a to tiež dodržiava všetky hygienické štandardy ako normálny človek. Keď sa pýtala deratizéra, co im bol dezinfikovať byt, že odkiaľ sa jej mohla taká pliaga objaviť v dome, tak povedal, že to bude pravdepodobne od cigáňov, kt. bývajú na začiatku celej ulice.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Plostice moze clovek najst aj v novom matraci, v nábytku atd. S hygienou to nema nic spolocne.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Až nato, že ploštice nemajú viac menej nič spoločné s hygienou... Priniesť ich môžeš hocijak s novými handrami, alebo bol niekto u vás a vám ich doniesol... Vymeň obliečky a vyper. Matrac daj do izby a poriadne všetko vystriekaj raidom na pár hodín... Ptm. poriadne vystriekaj... Ploštice môže zničiť aj sám, keď zahreje celý dom / miestnosť na teplotu +50 stupňov C na 10 hod. (ale všade musí byť aspoň tých 50 stuňov) inak môžu prežiť... Ale ako to zahreje už neviem :D
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

stipance od plostic byvaju vacsinou pri sebe a viac, si pozri foto na google.. na intrakoch nic neobvykle :D bojuje sa s tym tazko.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

NHISPVM napísal:Ploštice môže zničiť aj sám, keď zahreje celý dom / miestnosť na teplotu +50 stupňov C na 10 hod. (ale všade musí byť aspoň tých 50 stuňov) inak môžu prežiť... Ale ako to zahreje už neviem :D
Nejde o to ako to zahreje, ale o to, ako by tam vydržal :D
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Zohriat sa to da, ale ako ten hic potom schladit ? :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Dajú sa zabiť aj chladom..pár hodín pri -20 by malo stačit. Alebo treba nasadit prirodzených nepriatelov :D
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Tak všetko som dôkladne povysával, paplón a vankúš vypral a v izbe nastriekal biolit. Pomohlo, žiadne štípance :) Dostal som toho zm*da :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nehovor hop, kým si nepovedal hip :D
zajtra ti vyskočí ekzém z biolitu
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Biolit som striekal asi pred troma dňami a všetko OK. Nestraš :mrgreen:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Hosi dak dosiel rad aj na mna :cry:
asi som si to dovliekol zo sluzobky co by tak nejak chronologicky sedelo... frajerka stipance od "komarov" po par dnoch uz neunosne vela tak sme co to pogooglili a podozrenie sa potvrdilo nasiel som plostice
asi 30 som ich v priebehu tyzdna nasiel a vyhubil, dojednal dezinsekciu, dezinsekcia vykonana ajtak som nasiel este dalsie dve, jedna bola akoby "mechom prastena" druha zase na mieste kde by som ju fakt necakal, dost daleko od postele - pri stupačke! Dufam ze mi to lozi od suseda ....... :smt017
Otazka teraz znie, mam dohodnutu este druhu dezinsekciu(ta je az o 2-3 tyzdne kvôli larvam), ale dovtedy by som chcel nieco podniknut sam. Cital som ze je velmi ucinne odpalit syru a nechat to vydymit, to problem nie je mam vsak 2 otazky:
1) akakolvek sira ktoru zozeniem urobi co ma?
2) je este nieco co by sa dalo urobit?

Moj bezny vecerny ritual je rozobratie postele a vystriekanie kazdeho cm2 zarobenym koncentratom na hubenie plostic z Hornbachu na baze pyrethroidov
Taktiez mi nechal pan z dezinsekcie este 0,5L jeho vyvaru na plostice :D ten som vcera otestoval na jednej najdenej, vyzera ze ich to hubi po par minutach
Co myslite, ma vyznam este saskovat so sirou a tymi postrekmi? Uz fakt neviem co robit, nerad sa vzdavam ani to neplanujem a neviem zit s pocitom ze so mnou vy*ebava nejaka zasrana plostica...

Este k teplotam, uvazoval som pustit sporak vsetko zavriet + nejaky prenosny el. radiator ci dva a nechat pekne byt (1 izb) vykurit na vysoku teplotu, toto by malo zmysel?

Za kazde prakticke rady a tipy budem velmi vdacny dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Vytapat byt je nezmysel.
Aj nejake kombinovanie chemikalii. Pokial funguje jedna, nie je dovod pouzivat viacere.
Ked ti to lezie od susedov, tak jedina moznost je robit to komplexne, vystriekat vystriekat vsetky byty.
Napísať odpoveď