Klasicky telefon pre dochodcu, ale na Sim kartu

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Klasicky telefon pre dochodcu, ale na Sim kartu

Príspevok od používateľa cinges »

Cavte, marne sa pokusam najst nejaky telefon pre babku, ktory je na sim karty.. nieco v normalnej cene.. Jablotron je extremne zlozity, kedze je takmer uplne slepa.. Nevideli ste nieco na ebayi, alebo tak..? to co je v prilohe by bolo absolutne dokonale, az na to, ze to nieje na simkarty.. alebo keby exkizstovala nejaka redukcia zo sim na kabel..:D
Prílohy
kxt480.jpg
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Klasicky telefon pre dochodcu, ale na Sim kartu

Príspevok od používateľa audiotrack »

musí to byť takýto aparát? Nezvláda ani napríklad dobíjať baterku cez nabíjačku? Lebo ak jej takéto úkony nerobia problém, tak každý operátor ponúka mobily pre seniorovo, napr:
https://www.orange.sk/salespad/home/kat ... m460-white
https://www.orange.sk/salespad/home/kat ... xcom-mm710
http://www.o2.sk/pre-vas/telefony/winner-wg7-Cierny

ak vyžaduješ niečo ako si dal obrázok, potom by bolo lepšie už asi zriadiť pevnú linku. Prečo vyžaduješ sim kartu keď nič z výhod mobilnej siete nevyžiješ (sms, prenosnosť...)
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Babka je slepa, cize mobil nedokaze nijak ovladat, to by musel prist, niekto telefon vytocit/zdvihnut a daj jej ho k uchu.. gsm v tvare pevnej linky preto, lebo s tym bude ako tak vediet robit a na simkarty preto, lebo tam chceme dat O2, na ktore mozeme volat zdarma.. Mile rad by som to vyriesil tym telefonom, ale to bohuzial nepojde.. posledna vec ma napadla ten telefon a handsfree to klasicke sluchatko..:)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

cinges napísal:Babka je slepa, cize mobil nedokaze nijak ovladat, to by musel prist, niekto telefon vytocit/zdvihnut a daj jej ho k uchu.. gsm v tvare pevnej linky preto, lebo s tym bude ako tak vediet robit a na simkarty preto, lebo tam chceme dat O2, na ktore mozeme volat zdarma.. Mile rad by som to vyriesil tym telefonom, ale to bohuzial nepojde.. posledna vec ma napadla ten telefon a handsfree to klasicke sluchatko..:)
tá prvá veta platí aj o tom čo si dal. Ak nevie vytočiť číslo, tak ho nevyťuká ani hentam. Ak si nevie vybrať z kontaktov, tak ho nenajde ani tam. Iba že ten čo si dal má nejaké predvolené s fotkami, no to isté sa dá aj na týchto seniorskych telefonoch nastaviť skratky a priradiť na čísla klávesnice.

ono pevné linky na sim kartu existujú, ale to sú už bezdrôtové telefony so pripomínajú skôr mobil ako to čo si dal. Ak nevie s tými seniorskymi čo som dal príklad, nebude vedieť ani s takou pevnou linkou. Napríklad toto je pevná čo podporuje aj sim: http://www.zive.sk/clanok/43761/recenzi ... a-z-mobilu
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Chlapi a len tak zo zaujímavosti, telefóny s megaobrovskými tlačítkami sa vyrábajú ?
Keď si spomínam na môjho deda, tak jeho palec prekryl celú klábosnicu Nokie 3510i, takže nebol schopný nič vyťukať.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak mal vyťukávať malíčkom :D Myslím že žiadne megaobrovské tlačítka väčšie ako na tých čo som dal ukážky nenájdeš. Potom len nejakú pevnú linku alebo používať high-end funkcie ako hlasové ovládanie telefonu, stylus...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Malíček mu prekryl tak dve tlačítka. :D Obezita spraví svoje a jeho motorika bola mizerná. A takých ľudí je aj v slovenskej populácii nemálo. :(
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

predpokladám, že babka moc volať nebude, max ty jej občas chceš brnknúť a takisto ako moja, nedokáže to zodvihnúť.

čo by sa ale dalo, nejakú vyklápačku. V podstate, keď to bude zvoniť, len otvorí a môže rovno hovoriť. My sme to práve riešili pevnou linkou a úplne jednoduchý telefón. S ním sa naučila úplne jednoducho. napísala si pár čísiel na papier a volala.

Ale teraz mi napadlo. česi začali s takýmto telefónom. V podstate to bol taký istý ako si ukázal na fotke, len na sim karty. Tuším, že o čosi jednoduchší. Neviem či sa ešte vyrába ale tak 3 roky dozadu som to videl v správach.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

cinges napísal:Jablotron je extremne zlozity,
Nie, nie je. Priradis jej konkretne tlacidlo ku konkretnemu kontaktu. A vec vybavena. Konkretnu osobu vytoci stlacenim jedneho tlacidla. To iste sa da urobit s kazdym seniorskym mobilom. Na displej ani vidiet nemusi. Len si zapamata poradie.
Napísať odpoveď