Maturita
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Maturita
je to úplne jedno koľký ideš. Nájdeš 10 dôvod prečo je to zlé rovnako ako 10 prečo je to dobré. A takisto aj keby ideš prvý, alebo v strede... Vôbec to nehrá rolu
-
James13579
Star
ako sa hodnoti pri ustnej mature z anglictiny? staci sa predstavit a uz ste presli?
-
audiotrack
VIP
ak je maturitná téma "Science and Technology" a ty povieš "my name is Jožko", máš pocit že si splnil zadanie?
Jasné že sa nestačí predstaviť
Jasné že sa nestačí predstaviť
-
James13579
Star
ja som myslel tak ze, najskor sa taha tema, mas 20 minut na pripravu, potom ta zavolaju a jeden ti povie aby si povedal nieco o sebe, potom ti daju obrazky a pomenovat ich a potom debatia k teme.
-
audiotrack
VIP
hmm už si teda nespomínam na maturitu, ale marí sa mi, že z angličtiny príprava nebola. Tie témy máš dostupné, a sú každý rok rovnaké. Môžeš si ju pripraviť behom celej strednej a nacvičiť doma koľko chceš. A vôbec, je to diskusia na tému, nie monolog. Tam sa nemáš čo pripravovať, keď nevieš ako sa bude dialog vyvíjať.
-
94jakub
Guru wannabe
Sú dve témy v jednej otázke. Prvá časť je čisto na naučenie gramatiky, slovíčok a druhá viac o diskusii. Máš 20 minút prípravu.
Mne určite nikto nepovedal aby som hovoril o sebe. Veď som si vytiahol témy o ktorých mám hovoriť.
Pokiaľ nebudeš vedieť, tak môžu hneď prejsť na diskusiu a ťahať s teba aspoň tú trochu čo vieš. Ani to ale nie je záruka, že prejdeš.
Mne určite nikto nepovedal aby som hovoril o sebe. Veď som si vytiahol témy o ktorých mám hovoriť.
Pokiaľ nebudeš vedieť, tak môžu hneď prejsť na diskusiu a ťahať s teba aspoň tú trochu čo vieš. Ani to ale nie je záruka, že prejdeš.
My sme to na škole mali tak, že zadanie sme mali rozdelené na tri úlohy - opis obrázka, role play a monológ - každá z týchto častí súvisela s inou témou, teda napr. ja som mal obrázok o health care, role play o kultúre a monológ o vzdelaní.
Paradoxne, toho, že neprejdeme, sa učitelia báli podstatne viac ako my, však nás aj brali ako svoju vizitku a naozaj to bola len formalita - aj tí, ktorí celé štúdium prechádzali na štvorkách, mali z maturity 1-2.
Paradoxne, toho, že neprejdeme, sa učitelia báli podstatne viac ako my, však nás aj brali ako svoju vizitku a naozaj to bola len formalita - aj tí, ktorí celé štúdium prechádzali na štvorkách, mali z maturity 1-2.
-
audiotrack
VIP
jo, takto sme to mali aj my. Ale na prípravu si stále nespomínam, tuším to bolo z fleku. Prípravu sme mali na odborných predmetoch, kde bol príklad ktorý treba vypočítať, alebo nakresliť nejakú schému o ktorej sa bude rozprávať a podobne. Na tej príprave z angličtiny neviem čo by som robil, asi vyfarboval ten obrázokInnocence napísal:My sme to na škole mali tak, že zadanie sme mali rozdelené na tri úlohy - opis obrázka, role play a monológ - každá z týchto častí súvisela s inou témou, teda napr. ja som mal obrázok o health care, role play o kultúre a monológ o vzdelaní.
-
adox
Light Professional
A ako to vlastne býva s vyhodnotením ? keď maturujem medzi prvými musím čakať kým všetci skončia ? 
-
94jakub
Guru wannabe
My sme boli rozdelení na skupiny po štyroch. Keď sme odpovedali, tak nám povedali výsledky.
Asi to ale záleží od školy.
Asi to ale záleží od školy.
-
JaQuBe
Medium Star
čo čert nechcel tak som v sobotu večer ochorel a stále som ešte s teplotami a nedalo sa mi učiť ani trochu ale myslím, že od zajtra budem schopný aj keď som zvedavý ako to dám za 4 dni 4 predmety

No čo, vážení? Kto sa teší na zajtrajšie prezentovanie zbytočných vedomostí uložených v ultra-krátkodobej pamäti, ktoré zabudne hneď po opustení triedy a za celý svoj dlhý život si na nich už nespomenie? Boh žehnaj literatúre!!
-
Thommas
Addict
Tešiť sa?
Nech to už mám za sebou.
Ako vam zavidim
Drzim palce.
Maturita = Formalita
Najlepšia angličtina - človek sa porozpráva a čas ubehne veľmi rýchlo.
Najlepšia angličtina - človek sa porozpráva a čas ubehne veľmi rýchlo.
-
Thommas
Addict
No, ako ste dopadli na ústnych?
Elektro - sekvenčné logické obvody - 2
SJL- veta + lyrizovaná próza - 1
ANJ ma čaká v stredu.
Elektro - sekvenčné logické obvody - 2
SJL- veta + lyrizovaná próza - 1
ANJ ma čaká v stredu.
-
martinez13
Light Professional
Elektro - jednofázové elektromotory - 2
ANJ - 3
SJL ma čaká zajtra, na ktorú som si nič nečítal, bude to zaujímavé..
ANJ - 3
SJL ma čaká zajtra, na ktorú som si nič nečítal, bude to zaujímavé..
-
Ba-Yo
Light Professional
AJ B2 2
SJ 1
V stredu matematika, fyzika.
SJ 1
V stredu matematika, fyzika.
Ako je to vlastne s maturitným vysvedčením ? Napr zo SJ som dostal na ústnych 2 z literatúry a 2 z gramatiky ale z písomných 3 a 4 takže budem tam mať priemer týchto 4 známok ?
-
Ba-Yo
Light Professional
mato55002: My máme na vysvedčení známku z ústnej časti a osobitne percentá z písomnej.