Benzin vs. Nafta
Re: Benzin vs. Nafta
mam miernu off topic otazku: je pravda ze zadokolky s motorom vpredu su vo vseobecnosti nevhodne na mokry povrch? Mam kamosa ktory vlastni Bmw a tvrdi ze to auto je kvoli tomu za dazda skoro neovladatelne,co sa mi nechce tak uplne verit, osobne ale so zadokolkou skusenost nemam..
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...posli ho na geometriu... je to samozrejme hlupost, pri beznom pouzivani nepoznas rozdiel...
-
hojko
Site Admin
gogo956: Je to podstatne horsie ako s prednym nahodom, o tom niet pochyb. Kamarat mal trosku vykonnejsi Mercedes (360kW ci kolko to bolo) so zadnym nahonom a za dazda pri troche plynu preklzovalo kolesa, v zime bolo tazke pohnut sa pri snehu, skoro nepouzitelne. Ked je ten vykon auta mensi, tak aj ten cit na plyn by mal byt mensi a aj menej problemov. Na 300k Porsche Panamera som mal tiez pri zadnom nahone pri zosliapnuti plynoveho pedalu problemy, zadne kolesa zacalo hned pri mokrej ceste presmykovat. Osobne by som do zadneho nahonu nesiel.
Osobná skúsenosť, pršalo, prebehol som cez vybehanú koľaj v ceste pri odbočovani, k tomu som fakt mierne brzdil, ako nadskočil zadok chytil šmyk a už som šiel dverami napred. Bolo to v premávke pri asi 60km/h. No bola to viac-menej moja chyba, mal som na to myslieť. Ale povedať, že je to kvôli tomu nevhodné auto do dažďa, tak to je len taká výhovorka, s tým treba jazdiť trochu inak, keď to nevie nemal si kupovať BMW 
-
RATZINGER666
Darca
hojko: pri vykonnych autach je cit na plyn vacsi? to je vtip?
Syfon: pises, ze si brzdil, co to ma spolocne s nahonom?
Syfon: pises, ze si brzdil, co to ma spolocne s nahonom?
-
hojko
Site Admin
RATZINGER666: Mal som ten pocit, ze ano.
Šmyk som si možno privodil brzdením, aj keď slabím, ale auto som zroval až po vyšliapnutí spojky, podradzoval som takže aj to mohlo zohrať svoje.
-
RATZINGER666
Darca
hojko: uz som sedel v kadecom, ale moc citlivy plyn mi prisiel iba na trojkovom golfe 1,6l...
syfon: pri kolaji plnej vody si smyk privolas uz aj iba tym, ze do nej vojdes...
syfon: pri kolaji plnej vody si smyk privolas uz aj iba tym, ze do nej vojdes...
oukej, tak potom mali dostať šmyk všetky autá, ktoré šli predomňou aj zamňou
ja sa nevyhováram na zadokolku, ale keď s tým človek nevie stačí aj drobnosť
-
hojko
Site Admin
RATZINGER666: Je to mozno len moj pocit. Islo o AMG55.
RATZINGER666; hojko - ak som to pochopil správne, tak nejde o citlivosť pedálu ale o skôr o to, že pri 300+ koňovom aute bude reakcia na prudšie pridanie plynu iná ako na 90 konovom, takže s ním treba narábať opatrnešie, čo sa ti na tomto nezdá ? 
-
RATZINGER666
Darca
co sa tyka vykonu, tak presne taku kombinaciu aut mam a v tom vykonnejsom plyn citlivejsi nie je absolutne, nie je potrebne nic robit opatrnejsie... takisto som si to nevsimol v inom aute, teda hlavne v tych vykonnejsich... co sa tyka prudsieho pridania a celkovo zaobchadzania, tak pochopitelne ano, ale to je az kdesi v troch stvrtinach pedalu a to uz je moment, kedy je jasne, ze k tomu doslo nedorozumenim alebo neopatrnostou...
ak by sme sa bavili o citlivosti ako o preposilovanom ovladani, to ano, s tym mam problem... najviac ma to irituje v Logane MCV...
ak by sme sa bavili o citlivosti ako o preposilovanom ovladani, to ano, s tym mam problem... najviac ma to irituje v Logane MCV...
Neviem ako u spominanych AMG ale napr. v BMW je to vymyslene tak, ze je tam tlacitko ktorym si regulujes aj ostrost prevodovky, aj ostrost plynu. Ked mas plyn na normalnom rezime tak to reaguje uplne plynulo ako kazde ine auto, ale ked das sport.plyn tak ak s tym nevies do coho ides tak budes prvych par stoviek metrov iba poskackavat dopredu a dozadu
Inak k spominanym zadokolkam, ak clovek nesalie nema moznost pocitit rozdiel voci predokolke, ak clovek robi ramena tak musi vediet ze hrabat bude zadok a nie predok. V snehu moze byt ze sa horsie vyhrabava clovek ale ja osobne som nevidel taky sneh na Slovensku asi 2 roky 
Ano, bmw a auta s rovnakym layoutom su vrcholne nebezpecne a neodporucam ich ludom... Je tam taka vec, ze treba mat normalne obutie, prinajhorsom, inak to na mokre fakt nedrzi, toci vas do hodin a nakoniec vas to zozerie... Jaj, ci nie, to bol drak...
Mam starsie bmw, bez asistentov (okrem abs a posilnovaca riadenia) a bohuzial, chce to rozum... A ano, ked pojdes na vykonnej predokolke a v zakrute tomu pridas jak taro, tak pojdes rovno a nebudes zatacat.. Tiez to nie je ziadne terno a chce to po klasicku zasady normalneho jazdenia... sucho nie je mokro a mokro nie je sneh... Cim smyklavejsie, tym jazdit na vyssom prevodom stupni a jemnejsie zaobchadzat s autom... O tom, ze pri prechadzani mlakami (a jasnom aquaplanningu) netreba slapat na brzdu a celkovu stabilitu auta este viac rozhadzovat, je blbost, sa snad ani zmienit nemusim..
Takisto som vcera pocas lejaku videl niektorych expertov na dialnici, co sa radili z pruhu do pruhu ako keby sa nechumelilo, az by som niekedy ocelove lano cvakal anusom... A pritom som sa drzal stale v lavom pruhu bez sebemensieho zachvevu... Jaaaj, ale ja mam bmw, ja som sa predsa musel v odstavnom pruhu teplosit, lebo mne to nedrzi a pretaca ma to okamzite...
Ci je to vykonne alebo nie, stale plati vyssie spomenuta zasada... jemne na plyn, s autom plynule a na vyssom prevodovom stupni..
Mam starsie bmw, bez asistentov (okrem abs a posilnovaca riadenia) a bohuzial, chce to rozum... A ano, ked pojdes na vykonnej predokolke a v zakrute tomu pridas jak taro, tak pojdes rovno a nebudes zatacat.. Tiez to nie je ziadne terno a chce to po klasicku zasady normalneho jazdenia... sucho nie je mokro a mokro nie je sneh... Cim smyklavejsie, tym jazdit na vyssom prevodom stupni a jemnejsie zaobchadzat s autom... O tom, ze pri prechadzani mlakami (a jasnom aquaplanningu) netreba slapat na brzdu a celkovu stabilitu auta este viac rozhadzovat, je blbost, sa snad ani zmienit nemusim..
Takisto som vcera pocas lejaku videl niektorych expertov na dialnici, co sa radili z pruhu do pruhu ako keby sa nechumelilo, az by som niekedy ocelove lano cvakal anusom... A pritom som sa drzal stale v lavom pruhu bez sebemensieho zachvevu... Jaaaj, ale ja mam bmw, ja som sa predsa musel v odstavnom pruhu teplosit, lebo mne to nedrzi a pretaca ma to okamzite...
Ci je to vykonne alebo nie, stale plati vyssie spomenuta zasada... jemne na plyn, s autom plynule a na vyssom prevodovom stupni..
-
RATZINGER666
Darca
presne tak, mnozstvo automobiliek vyraba desatrocia automobily so zadnym nahonom, od mensich aut cez sedany, limuziny, suv az po sportove auta a je nemyslitelne, aby auta urcene na dennodenne jazdenie boli akymkolvek sposobom nevhodne na premavku na mokrej ceste alebo v dazdi...
ano, na stojacu vodu, kaluze, ci kolaje plne vody treba davat pozor a jazdit plynule, ale to na vsetkych autach, ci uz predokolkach, zadokolkach alebo stvokolkach... a to najma pri vyssich rychlostiach... ak sa jazdi vacsinu casu mimo mesto, tak je dobre obutie a spravna geometria podmienkou...
ano, na stojacu vodu, kaluze, ci kolaje plne vody treba davat pozor a jazdit plynule, ale to na vsetkych autach, ci uz predokolkach, zadokolkach alebo stvokolkach... a to najma pri vyssich rychlostiach... ak sa jazdi vacsinu casu mimo mesto, tak je dobre obutie a spravna geometria podmienkou...
Inac neviem ako ostatni, ale mne sa rozhodne lepsie "pracuje" s pretacavym smykom ako s nedotacavym. Pochopitelne aj jeden aj druhy ked sa ma stat tak s tym pocitam, lebo asi nejdem uplne s kostolnym poriadkom.... Kazdopadne, nedotacavost je vacsia k*rva.
-
RATZINGER666
Darca
asi nepojde iba o Tvoj pripad, ale bude to trochu objektivnejsie... kazdopadne je pravda, ze pretacavy je viac citatelny, ale treba na jeho zvladnutie viac praxe... pri nedotacavom sa v podstate odporuca iba pustenie plynu alebo vyliapnutie spojky, co zvlada vacsina ludi aj bez skusenosti...
To je fakt, v podstate som to myslel tak ze ked ustreli zadok vies to v momente vyriesit a auto usmerit, ale ked ujde predok si odkazany na to kedy kolesa proste zase chytia trakciu a nieje toho moc co by si mohol urobit, v podstate si bezbranny.
-
RATZINGER666
Darca
...tak 
-
hrban
Addict
nesúhlasím, bývalý kolega z práce je nadšenec zadkových BMW. keď ma raz večer viezol po meste, tak som myslel, že vyskočím z idúceho auta. kruháče prechádzal v šmyku v 60 km/h. Je to vec cviku. Ak jazdíš na zadokolke tak sa naučíš s tým jazdiť. Ja by som ale osobne nechcel.